Η ανάπτυξη ήρθε:«Λουκέτο» στο ξενοδοχείο Athens Ledra (πρώην Ledra Marriot) – Απολύονται εργαζόμενοι, διώχνουν τους πελάτες

«Λουκέτο» στο ξενοδοχείο Athens Ledra - Απολύονται εργαζόμενοι, διώχνουν τους πελάτες 

Ενα ακόμη ηχηρό λουκέτο βρίσκεται προ των πυλών στον ξενοδοχειακό κλάδο, παρά το γεγονός ότι ο ελληνικός τουρισμός καταγράφει απανωτά ρεκόρ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ξενοδοχείο Athens Ledra στη λεωφόρο Συγγρού κλείνει και ήδη έχουν ειδοποιηθεί οι εργαζόμενοι ότι θα απολυθούν και οι πελάτες ότι θα πρέπει να αναζητήσουν άλλο ξενοδοχείο για να διαμείνουν.
Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου προχώρησαν χθες σε επίσχεση εργασίας καθώς παρέμεναν απλήρωτοι από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου. Ειδικότερα, από τους 150 εργαζόμενους του …..

ξενοδοχείου, έκαναν χθες επίσχεση εργασίας 48 υπάλληλοι, σήμερα έκαναν 50 ενώ αύριο αναμένετο άλλοι 20 να ακολουθήσουν την ίδια οδό.
Το ξενοδοχείο δεν κατάφερε να εξυπηρετήσει τις δόσεις της ρύθμισης στο ΙΚΑ για τους μήνες Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα η διοίκηση του ΙΚΑ να δεσμεύσει τους λογαριασμούς του ξενοδοχείου. Ωστόσο, πριν από περίπου 2,5 εβδομάδες το ΙΚΑ σε μία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης ήρθε σε συνενόηση με τη διοίκηση του ξενοδοχείου προκειμένου να αποδεσμεύσει τους λογαριασμούς του ξενοδοχείου και να προχωρήσει σε πληρωμές.
Οι εργαζόμενοι είναι περίπου 150 και πολλοί από αυτούς έχουν ξεκινήσει επίσχεση εργασίας καθώς παραμένουν απλήρωτοι από τον Μάρτιο. Υπενθυμίζεται ότι το ξενοδοχείο είχε περάσει στον έλεγχο του ομίλου Παρασκευαϊδη και μετά. Οι πιστώτριες τράπεζες, (με πρώτη την Alpha Bank) στις οποίες οι οφειλές διαμορφώνονται γύρω στα 33 εκατ. ευρώ πρόκειται να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να έχει δοθεί λύση μέσα στο καλοκαίρι για το ξενοδοχείο, το οποίο, η ίδια είχε βγάλει σε πλειστηριασμό με μία αξία στα 41,1 εκατ. ευρώ πέρυσι την άνοιξη.
Τα λουκέτα
Δεν είναι η πρώτη φορά που η αθηναϊκή αγορά βρίσκεται μπροστά σε λουκέτα ιστορικών ξενοδοχείων. Πιο χαρακτηριστικό το ιστορικό «Πεντελικόν» αλλά και το Esperia Hotel στη Σταδίου, το La Mirage στην Ομόνοια και το Athens Imperial στην Πλατεία Καραϊσκάκη.
http://www.imerisia.gr/

Σχόλια