Ζωή....«Πρέπει να φύγουν»


Το νέο της κόμμα «Πλεύση Ελευθερίας» παρουσίασε την Τρίτη το βράδυ στο «Χυτήριο» στον Κεραμεικό η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εξαπολύοντας νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης.


Μεταξύ άλλων, το παρών έδωσαν η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή, η μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, δημοσιογράφος και πρώην πρόεδρος του ΕΣΡ Λίνα Αλεξίου, οι ηθοποιοί Χάρης Σιώζος και Βάσια Παναγοπούλου, ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης, ο γνωστός σκιτσογράφος Στάθης, η.. ακτιβίστρια Αυγή Βουτσινά (που είχε πετάξει την κότα στο μέγαρο Μαξίμου), η τηλεκριτικός Ντέπυ Γκολεμά κ.α.
Η ίδια έφτασε στο χώρο με καθυστέρηση 50 λεπτών και με την μουσική υπόκρουση του τραγουδιού «People have the power» της Πάτι Σμιθ.
Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα για να παρουσιάση το νέο κόμμα: «Χαράσσουμε το μέλλον μας χωρός Τρόικα, χωρίς Κουαρτέτο και χωρίς οποιοδήποτε μνημονιακό μόρφωμα» υπογράμμισε, σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η κυρία Κωνσταντοπούλου, παρουσιάζοντας τη διακήρυξη του νέου κόμματος, στην οποία η ίδια έβαλε την πρώτη υπογραφή, σηματοδοτώντας, όπως είπε, «την έναρξη της πλεύσης μας προς την ελευθερία».

Τόνισε ότι..... το νέο κόμμα είναι ανοιχτό σε όλους: «Πάμε με ανοιχτές τις πόρτες μας στην κοινωνία και τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά, καλώντας το λαό να «αγκαλιάσει» την Πλεύση Ελευθερίας -κάτι που, σύμφωνα με τα λόγια της, είναι πράξη ανυποταγής. Σε λίγες μέρες το Μνημόνιο θα συμπληρώσει έξι χρόνια, είπε ακόμη τέως πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας για αγώνα απελευθέρωσης της χώρας, αλλά και για αγώνα «ώστε να μην συμπληρώσει 50ετία το Μνημόνιο, όπως προβλέπεται στο πρώτο Μνημόνιο, αλλά ούτε και επταετία-οκταετία, όπως προβλέπεται στο τρίτο Μνημόνιο».
Δεν παρέλειψε όπως ήταν αναμενόμενο να εξαπολύσει νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης και των πρώην συντρόφων της στο ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει να φύγουν», είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τους ότι συνθηκολόγησαν χωρίς να διαφέρουν σε τίποτα από το παλιό πολιτικό κατεστημένο. «Θέλω να σας υποσχεθώ ότι θα είμαστε πολλές και πολλοί στην πρώτη γραμμή» είπε.

«Οσο ζω και αναπνέω και όσο υπάρχει η Πλεύση Ελευθερίας, δεν θα υπάρξει ποτέ κανένας άνθρωπος, που θα αισθανθεί μόνος του στη μάχη. Η Πλεύση Ελευθερίας είναι μάχη απελευθέρωσης και θα την κερδίσουμε, αν την δώσουμε όλοι μαζί» συμπλήρωσε.
Για την ιστορία, το σύμβολο νέου κόμματος είναι ένα καράβι με έξι πανιά σε σχήμα «Δ», τα οποία συμβολίζουν τις αξίες και διεκδικήσεις του κόμματος: Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια, Δικαιώματα, Διαγραφή χρέους και Διεκδίκηση γερμανικών οφειλών.
ethnos.gr

Σχόλια