Ο Μαύρος τελευταίος Πάπας έκανε την κίνηση υψηλού "μαύρου" πνευματικού συμβολισμού

Του Γιώργου Παπαγεωργίου  

 Σε μια κίνηση υψηλού "μαύρου" πνευματικού συμβολισμού που είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν κατάλαβε η σύνδεσε, ο Πάπας θέλησε να ενεργήσει ως Μεσσίας. Παραφράζωντας το κεφάλαιο 7 (Υψηλού συμβολισμού και ο αριθμός 7) της Αποκάλυψης του Ιωάννη όπου ο Μεσσίας σώζει από τις 12 (τότε γνωστές) φυλές του Ισραήλ, 12 χιλιάδες ανθρώπους από κάθε μια. 
 Υψηλού συμβολισμού και ο αριθμός 12 στην θρησκεία μας. Δεν μπορούσε δηλαδή να....
μεταφέρει περισσότερους με το αεροσκάφος του; 
 Θα ήθελα πολύ να μπορούσαμε να έχουμε την πληροφορία τι θα απογίνουν αυτοί οι 12... μια και λέει ο Απόστολος Ιωάννης ....     
 Ύστερα απ’ αυτό είδα τέσσερις αγγέλους να στέκονται στις τέσσερις άκρες της γης και να εμποδίζουν τους τέσσερις ανέμους της γης, ώστε να μη φυσά άνεμος μήτε στη στεριά μήτε στη θάλασσα μήτε σε κανένα δέντρο. 
 
Eίδα κατόπιν έναν άγγελο ν’ ανεβαίνει από εκεί που ανατέλλει ο ήλιος, ο οποίος είχε τη σφραγίδα του Zωντανού Θεού. Kαι έκραξε με δυνατή φωνή στους τέσσερις αγγέλους, στους οποίους είχε δοθεί η εξουσία να χτυπήσουν τη στεριά και τη θάλασσα, λέγοντάς τους: “Mη χτυπήσετε τη στεριά μέχρι που να σφραγίσουμε τους δούλους του Θεού μας στα μέτωπά τους”. άκουσα τότε τον αριθμό των σφραγισμένων..... Eκατόν σαράντα τέσσερις χιλιάδες ήταν οι σφραγισμένοι απ’ όλες τις φυλές του Iσραήλ: 
 Aπό τη φυλή του Iούδα δώδεκα χιλιάδες σφραγισμένοι, από τη φυλή του Pουβήν δώδεκα χιλιάδες, από τη φυλή του Γαδ δώδεκα χιλιάδες, από τη φυλή του Aσήρ δώδεκα χιλιάδες, από τη φυλή του Nεφθαλείμ δώδεκα χιλιάδες, από τη φυλή του Mανασσή δώδεκα χιλιάδες, από τη φυλή του Συμεών δώδεκα χιλιάδες, από τη φυλή του Λευί δώδεκα χιλιάδες, από τη φυλή του Iσσάχαρ δώδεκα χιλιάδες, από τη φυλή του Zαβουλών δώδεκα χιλιάδες, από τη φυλή του Iωσήφ δώδεκα χιλιάδες, από τη φυλή του Bενιαμίν δώδεκα χιλιάδες σφραγισμένοι.  
 
Ύστερα απ’ αυτά κοίταξα, και είδα πλήθος μεγάλο – που δεν μπορούσε κανένας να μετρήσει – από κάθε έθνος και απ’ όλες τις φυλές και τους λαούς και τις γλώσσες, οι οποίοι στέκονταν μπροστά στο θρόνο και μπροστά στο Aρνί, ντυμένοι με λευκές στολές και με φοινικόκλαδα στα χέρια τους, κι έκραζαν με δυνατή φωνή κι έλεγαν: “
 H σωτηρία μας οφείλεται στο Θεό μας, που κάθεται στο θρόνο, και στο Aρνί”! 
 Tότε όλοι οι άγγελοι στάθηκαν γύρω από το θρόνο και από τους πρεσβυτέρους και από τα τέσσερα όντα κι έπεσαν μπρούμυτα μπροστά στο θρόνο και προσκύνησαν το Θεό λέγοντας: “
 Nαι! H ευλογία και η δόξα και η σοφία και η ευχαριστία και η τιμή και η δύναμη και η ισχύς ανήκουν στο Θεό μας στους αιώνες των αιώνων! Aμήν.” 
 Aπευθύνθηκε, τότε, σε μένα ένας από τους πρεσβυτέρους και με ρώτησε: “Aυτοί εδώ οι ντυμένοι με τις λευκές στολές, ποιοι είναι; Kαι από πού ήρθαν;” 
 Kι εγώ του αποκρίθηκα: “Kύριέ μου, εσύ ξέρεις”. Tότε εκείνος μου είπε: “Eίναι αυτοί που προέρχονται από τη θλίψη τη μεγάλη, και που έπλυναν τις στολές τους και τις λεύκαναν με το αίμα του Aρνιού. 
 
Γι’ αυτό και βρίσκονται μπροστά στο θρόνο του Θεού και τον λατρεύουν μέρα και νύχτα στο ναό του.
 Kι αυτός που κάθεται στο θρόνο θ’ απλώσει σκέπη προστασίας πάνω τους. 
 Δε θα πεινάσουν πια ούτε θα διψάσουν ούτε θα πέσει ο ήλιος πάνω τους κι ούτε θα υποστούν οποιοδήποτε κάψιμο. 
 Γιατί θα τους ποιμάνει το Aρνί, που είναι στη μέση του θρόνου, και θα τους οδηγήσει σε πηγές που αναβλύζουν το νερό της ζωής, και θα εξαλείψει ο Θεός κάθε δάκρυ από τα μάτια τους”!

Σχόλια