Φαλτσιανί: Τραπεζικοί, πολιτικοί, επιχειρηματίες, στην «πυραμίδα» της φοροδιαφυγής (video)



99a392397c15d95186606ddf96e5feb8-696x464

Στα νέα στοιχεία που πρόσφατα έδωσε στους Έλληνες εισαγγελείς και στον γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, Μιχάλη Καλογήρου, αναφέρθηκε ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος της HSBC στη Γενεύη Εβρέ Φαλτσιανί, κάνοντας λόγο για ένα σύστημα «πυραμίδα».
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha» και στην εκπομπή «Chechpoint», ο Φαλτσιανί, αφού δήλωσε ευτυχής που συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές, στη συνέχεια ανέφερε ότι έχουν βρεθεί στοιχεία και ονόματα όχι μόνο πολιτικών αλλά και προσώπων που ασκούν επιρροή και βρίσκονται πίσω απόσημαντικά πρόσωπα. Με βάση αυτά τα στοιχεία δήλωσε αισιόδοξος για τοαποτέλεσμα της έρευνας και την απονομή της δικαιοσύνης.
Αναφέρθηκε με έμφαση στο δίκτυο των μεσαζόντων, που είναι και το πιο σημαντικό για την Ελλάδα, λέγοντας ότι «αποτελεί τη μεγαλύτερη πληγή αν θέλει κάποιος να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή και να προστατέψει τηνοικονομία».
Χαρακτήρισε το σύστημα των παράνομων συναλλαγών ως πυραμίδα και ανέφερε ότι όλες τις συναλλαγές έκαναν πέντε στελέχη τραπεζών, που επιτηρούνταν από μια ομάδα δέκα προσώπων, μεταξύ των οποίων τραπεζίτες,πολιτικοί αλλά και επιχειρηματίες.
Τέλος ο Εβρέ Φαλτσιανί άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επισκεφθεί τηνΑθήνα.

Σχόλια