Phoenix Capital: Οι μετοχές βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού - Η κρίση του 2008 θα μοιάζει με πικνίκ

Η έλλειψη μίας ανακοίνωσης από το G-20 για μία κοινά συντονισμένη παγκόσμια προσπάθεια στήριξης της οικονομίας αφήνει και πάλι τις μετοχές στο έλεος της αναταραχής.

Ο Φεβρουάριος του 2016 υπήρξε μήνας απωλειών για τις αποδόσεις των περισσοτέρων επενδυτικών κεφαλαίων, οπότε
αναμένεται ότι θα υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια για να ανέβει η αγορά και πάλι όσο ψηλότερα είναι δυνατόν, προτού οι επενδυτικές εταιρείες ανακοινώσουν τα μηνιαία αποτελέσματά τους.

Αυτό επισημαίνει η εταιρεία επενδυτικών μελετών Phoenix Capital, σημειώνοντας ότι γι' αυτό και σημειώθηκε η ανοδική κίνηση των τελευταίων ημερών, που υποβοηθήθηκε από τις ελπίδες για την ανακοίνωση ενός νέους προγράμματος τόνωσης της παγκόσμια οικονομίας από τη Σύνοδο του G-20 στη Σανγκάη.

Τελικά, οι όποιες ελπίδες αποδείχτηκαν φρούδες.

Οι ηγέτες της οικονομίας ήταν ξεκάθαροι ότι ένα «συντονισμένο πακέτο τόνωσης της διεθνούς οικονομίας» δεν έχει σχεδιαστεί.

Ένα ανακοινωθέν από τους υπ. Οικονομικών και τους Κεντρικούς Τραπεζίτες των χωρών του G-20 έκανε σαφή αναφορά στους κινδύνους για την παγκόσμια ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης της.... μεταβλητότητας στη ροή κεφαλαίων, μίας απότομης υποχώρησης των τιμών των εμπορευμάτων και το πιθανό «σοκ» ενός Brexit.

Αλλά δεν υπήρξε κάποιο σχέδιο για συντονισμένη δράση, καθώς στη Σύνοδο της Σανγκάης φάνηκε ξεκάθαρα η διαφορά των απόψεων.

Οπότε που βρισκόμαστε τώρα;

Οι μετοχές είναι ακόμη κάτω από το κρίσιμο σημείο που παρακολουθούμε.

Και αυτό συμβαίνει παρά την πιο επιθετική χειραγώγηση στην ιστορία του χρηματιστηρίου.


Στην ευρύτερη εικόνα, οι μετοχές έχουν σπάσει καθοδικά τη γραμμή της bull market, κάτω και από τα χαμηλά του 2009.

Οι μετοχές κρατούν προς το παρόν κρίσιμα επίπεδα (πράσινη γραμμή), αλλά κοιτούν προς μία απότομη καθοδική πορεία τους επόμενους μήνες, η bull market έχει τελειώσει.

Πιστεύουμε απόλυτα ότι ακριβώς αυτή είναι η κατάσταση, σημειώνουν οι αναλυτές της Phoenix Capital.

Και όταν αυτή η φούσκα σκάσει, θα πυροδοτήσει μία κατάρρευση που θα κάνει το 2008 να μοιάζει με πικνίκ.
Πηγή:  bankingnews.gr

Σχόλια