Η ΕΛ.ΑΣ δίνει εντολή για μονάδες πολιτικής άμυνας στην Κρήτη

CACHE 620X620 1 1303573
Δημοτικές αρχές των Δήμων του Ηρακλείου Κρήτης κάνουν έρευνες ώστε να επικαιροποιήσουν καταλόγους με στοιχεία για να στελεχώσουν Μονάδες Πολιτικής Άμυνας, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους.
Επειδή δεν έχει ξεκαθαριστεί το θέμα και για ποιο λόγο δημιουργούνται οι μονάδες αυτές τα ερωτηματικά είναι πολλά.

Από την Αστυνομία αποστέλλονται σε Δήμους με την εντολή ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, υπηρεσιακά σημειώματα ζητώντας τους τα εν λόγω στοιχεία, με αποτέλεσμα να προκαλείται ανησυχία για το σκοπό της δημιουργίας των παραπάνω μονάδων, εν μέσω οικονομικής και προσφυγικής κρίσης .
gortyna pol
Το συγκεκριμένο έγγραφο έχει φθάσει στο Δήμο Γόρτυνας από τις 26 Φεβρουαρίου , αναφέροντας πως οι μόνιμοι κάτοικοι στα χωριά Ασήμι, Παναγιά, Σοκαράς, Στέρνες , Στόλοι, Βαγιωνιά, Βασιλικά Ανώγεια, πρέπει να καταγραφούν με βάση τις ανάγκες που ορίζει η στελέχωση μονάδων πολιτικής Άμυνας σε Κοινότητα Αυτοπροστασίας και Μονάδα Υπαίθρου.

Ο Δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης μιλώντας στην Αγγέλα Δουλγεράκη, στο Ράδιο 9,84, παρά το γεγονός ότι η εντολή έχει φθάσει από τις 26 Φεβρουαρίου, είπε ότι.....
δεν γνωρίζει το σκοπό, πως απουσιάζει με άδεια ο υπογράφων αξιωματικός της Αστυνομίας και πως εντός του Σαββατοκύριακου μετά την αποκάλυψη θα ερχόταν σε επαφή με την Αστυνομία.

Στην πορεία της συζήτησης προέκυψε πως το έγγραφο έχει αποσταλεί και στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων. Ο Δήμαρχος ωστόσο Μανώλης Κοκοσάλης μίλησε περί πολιτικής προστασίας και μονάδων που ανέκαθεν αναπτύσσονται στον Έβρο κι άλλες περιοχές.
Ο Μαρίνος Πατακός, εν αποστρατεία πλοίαρχος του λιμενικού σώματος, ανέφερε ότι το παράδοξο είναι γιατί αυτό δεν έφθασε σε όλους τους Δήμους μέσω ΠΕΔ, αλλά αντίθετα πηγαίνει σε μεμονωμένους, προς το παρόν, Δήμους, αν και σε επίπεδο Κρήτης δεν φαίνεται στο πρόσφατο παρελθόν να έχει γίνει κάτι αντίστοιχο.


Ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης όταν ρωτήθηκε σχετικά μίλησε για θέματα ασφαλείας, που ελπίζει να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προκειμένου να μην πληγεί η Κρήτη, η οικονομία και ο τουρισμός.


Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου