Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Τσίπρα ότι η Λέσβος δεν έχει πρόβλημα στον τουρισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

tsipras-lesvos-tourismos

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσαν στη Λέσβο, οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού της χώρας μας Αέξη Τσίπρα στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, όπου εμμέσως πλην σαφώς, δήλωνε ότι η Λέσβος δεν έχει κανένα πρόβλημα στον τουριστικό τομέα λόγω του μεταναστευτικού.
Σε ερώτηση για τις επιπτώσεις στον τουρισμό, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Υπάρχει σχετική μείωση στις προκρατήσεις κυρίως σε Κω και Σάμο. Αυτή δεν αφορά Λέρο, Χίο και Λέσβο».
«Η Συντονιστική Επιτροπή των Επαγγελματικών και Επιστημονικών Φορέων της Λέσβου για το Μεταναστευτικό / Προσφυγικό ζήτημα, απορεί και διερωτάται πώς είναι δυνατόν να εκφράζεται δημόσια και μάλιστα διά στόματος του Πρωθυπουργού της χώρας, η άποψη ότι ο τουρισμός στο νησί της Λέσβου δεν αντιμετωπίζει σχεδόν κανένα πρόβλημα από τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, όταν υπάρχει μείωση στις προκρατήσεις και στις πτήσεις τσάρτερ πάνω από 80%, ενώ οι προσεγγίσεις των κρουαζιερόπλοιων για την επικείμενη τουριστική σεζόν αγγίζουν μονοψήφια νούμερα, τη στιγμή μάλιστα που η οικονομία της Λέσβου εξαρτάται κατά κύριο λόγο από το τουριστικό προϊόν.
Απορεί και διερωτάται ο κάθε πολίτης του τόπου μας αν ο Πρωθυπουργός, ζήτησε να ενημερωθεί, και από ποιόν έγινε αυτό, όταν λίγες μέρες πριν είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λέσβου και του Προέδρου του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.), με την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού κ. Κουντουρά για το τεράστιο πρόβλημα στον τουρισμό που αντιμετωπίζει η Λέσβος λόγω των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών. Δεν είναι δυνατόν να μην αγανακτούμε από τέτοιες δηλώσεις.
Απορεί λοιπόν και διερωτάται ο κάθε ένας από εμάς ποια είναι η απάντηση των βουλευτών μας μπροστά σε αυτό το ερώτημα και ποια θέση παίρνουν, ιδιαίτερα ο βουλευτής της κυβέρνησης.»
Δείτε στο βίντεο που σας παραθέτουμε τι ακριβώς είπε…



Σχόλια