Αποκάλυψη: Η επιστολή με την οποία 70χρονος συνταξιούχος ζητά να του κάνουν ευθανασία – Ποια ήταν η απάντηση του Δήμου Δομοκού


Συγκλονίζει το απίστευτο, ωστόσο καθόλα αληθινό περιστατικό που παρουσίασε η aftodioikisi.gr:  Αίτημα ευθανασίας, κατέθεσε στις 16 Μαρτίου, στο δημαρχείο του Δομοκού 70χρονος, εξαιτίας χρεών του προς το ρουμανικό δημόσιο, ύψους 150 εκ. ευρώ, όπως επιβεβαιώνει το έγγραφο που παρουσιάζει η aftodioikisi.gr. Το έγγραφο απευθύνεται προς το Δήμο Δομοκού και κοινοποιείται προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας αλλά και προς την ΕΕ και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς ο αιτών, δεν το απέστειλε προς τους φορείς στους οποίους κοινοποιείται ανέλαβε αυτό το έργο ο δήμος, ο οποίος να σημειωθεί δεν έχει ακόμη αρμοδιότητα αναφορικά με το αίτημα του 70χρονου.
Το συγκεκριμένο χρέος, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, οφείλεται σε εξαπάτηση του 70χρονου άνδρα από

συνεργάτη του, με τον οποίο διατηρούσαν κατάστημα στην Κωστάντζα Ρουμανίας, πριν από μια δεκαετία.
Aς δούμε όμως πώς περιγράφει ο ίδιος την ιστορία του:.....

Ο Βασίλης Δαλιάνης,
είναι ένας 70χρονος συνταξιούχος που ζει στην Εκκάρα Δομοκού. Πριν δέκα περίπου χρόνια προσφέρθηκε να βοηθήσει έναν φίλο του που ήθελε να ανοίξει μια επιχείρηση στην Ρουμανία, και έτσι ξεκίνησε το μαρτύριό του.
Ο φίλος του τού ζήτησε ουσιαστικά να ανοίξει την επιχείρηση στο δικό του όνομα καθώς εκείνος βρισκόταν στις λίστες του Τειρεσία. Έτσι, ο Βασίλης  Δαλιάνης έγινε συνέταιρος σε εταιρία στην Κωνστάντζα της Ρουμανίας, με ακόμη έναν Έλληνα. Τόση ήταν η εμπιστοσύνη που είχε στον φίλο του που δέχθηκε να υπογράψει ακόμη και γενικό πληρεξούσιο, χωρίς ωστόσο, όπως υποστηρίζει, να αποκομίσει το παραμικρό κέρδος.
Σήμερα, δέκα χρόνια μετά ο κύριος Βασίλης βρέθηκε χωρίς σύνταξη, καθώς φαίνεται να χρωστά 680 εκατομμύρια Λέι (περίπου 151 εκατ. ευρώ) στο Ρουμανικό δημόσιο το οποίο με νομικές διαδικασίες μπλόκαρε τη σύνταξη των 300 ευρώ το μήνα που έπαιρνε από ελληνικό Δημόσιο ως ανασφάλιστος υπερήλικας.
Ο κύριος Βασίλης έχει ενημερώσει της αρχές σε Ελλάδα και Ρουμανία και έπειτα από ελέγχους, έχει εξακριβωθεί δεν έχει ποτέ λάβει, τουλάχιστον μέσω τραπέζης, το παραμικρό ποσό.
Ο φίλος του άτυχου συνταξιούχου έχει πεθάνει και ο γιος του καθώς και ο συνεταίρος του αρνούνται οποιαδήποτε επαφή με αυτόν, αν και, όπως λέει, έχουν κερδοφόρες επιχειρήσεις τόσο στην Ρουμανία, στην Βουλγαρία και την Ελλάδα.
Με κατηγορούν ακόμη και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δηλώνει απελπισμένος ο 70χρονος.
Και καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια λύση στο πρόβλημα του ο 70χρονος συνταξιούχος ζητά, μιας και όπως λέει δεν έχει το θάρρος να αυτοκτονήσει, να του δοθεί η ευκαιρία να πεθάνει μια ώρα αρχύτερα. Κάτι που, όπως υποστηρίζει, ούτως η  άλλως χωρίς καθόλου χρήματα και τα φάρμακά του οδηγείται σε αργό θάνατο.

Σχόλια