Ανοίγει ο φάκελος των χημικών αεροψεκασμών - Ευρεία σύσκεψη σε τεχνοκρατικό επίπεδο

Ανοίγει ο φάκελος των χημικών αεροψεκασμών
Λευκωσία: Το Τμήμα Περιβάλλοντος ανέλαβε το συντονισμό των ενεργειών σε μια προσπάθεια να διενεργηθεί έρευνα για

ύποπτους χημικούς αεροψεκασμούς νεφών στην ατμόσφαιρα, με στόχο να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι επικίνδυνο για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Για αύριο έχουν προσκληθεί στο Τμήμα Περιβάλλοντος όσοι προέβησαν σε κατά καιρούς καταγγελίες σχετικές με το θέμα ώστε να καταγραφούν όλες οι πληροφορίες.
Ακολούθως, την ερχόμενη Τρίτη, θα γίνει νέα σύσκεψη σε τεχνοκρατικό επίπεδο με στόχο να καθοριστεί το σχέδιο δράσης διερεύνησης των καταγγελιών στη βάση έρευνας που διέταξε ο υπουργός Γεωργίας, Νίκος Κουγιάλης, σχετικά με αεροψεκασμούς που γίνονται στην ατμόσφαιρα από αεροσκάφη των Βρετανικών Βάσεων.

Η απόφαση του υπουργού λήφθηκε λόγω της μεγάλης δημοσιότητας του θέματος, στην Κύπρο αλλά και διεθνώς, καθώς και των πολλών παραπόνων που δέχτηκαν οι κρατικές υπηρεσίες από απλούς πολίτες και οργανωμένα σύνολα.
 
Σημειώνεται ότι..... ο Νίκος Κουγιάλης ενημέρωνε το κοινοβούλιο ότι «εκ πρώτης όψεως και χωρίς να επιβεβαιώνεται, διαφαίνεται ότι οι ενέργειες αυτές θα μπορούσαν να αλλοιώσουν την κλιματολογία της περιοχής».

Γράφει: Άγγελος Νικολάου


Σχόλια