Η Αθήνα η τρίτη πιο επικίνδυνη πόλη της Ευρώπης



Η Αθήνα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις λιγότερο ασφαλείς πόλης της Ευρώπης, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας συμβούλων επιχειρηματιών Mercer.

Η  Mercer κάθε χρόνο διεξάγει έρευνα για το ποιες πόλεις είναι οι πιο ασφαλείς για να ζει και να εργάζεται κανείς. Η έρευνα αυτή γίνεται προκειμένου να
βοηθήσει τις πολυεθνικές εταιρείες και άλλους εργοδότες να αποζημιώσουν δίκαια τους εργαζομένους τους κατά την τοποθέτησή τους σε διεθνείς αποστολές.


Σύμφωνα με την εταιρεία, τα κριτήρια που λαμβάνονται προκειμένου να σχεδιαστεί ο συγκεκριμένος κατάλογος είναι η σχέση που υπάρχει με άλλες χώρες, η εσωτερική σταθερότητα, η εγκληματικότητα και το κατά πόσο γίνεται σωστά η επιβολή του νόμου.

Η έρευνα έγινε σε 450 πόλεις ανά τον κόσμο και από αυτή η εταιρεία κατέληξε σε μία λίστα 230 χωρών που είναι οι πιο ασφαλείς για τους εργαζόμενους. Αν και μία σειρά από ευρωπαϊκές πόλεις συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο με τις ασφαλέστερες πόλεις για να ζει κανείς, υπάρχουν άλλες που κατατάσσονται πολύ χαμηλά στον κατάλογο ως προς την ασφάλειά τους.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, η Αθήνα βρίσκεται στην τρίτη θέση των πιο επικίνδυνων πόλεων της Ευρώπης, εξαιτίας της πολιτικής και οικονομικής αναταραχής που έχει οδηγήσει σε βίαιες διαδηλώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας. Την πρώτη θέση στην κατάταξη έχει το Κίεβο και τη δεύτερη το Βελιγράδι.
Πηγή: business insider
Πηγή ΦΩΤΟ: business insider

Σχόλια