ΟΟΣΑ: Οι Έλληνες με το χαμηλότερο ποσοστό εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή τους διεθνώς

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα έρευνας του ΟΟΣΑ,  αναφορικά με την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες χωρών ανά τον κόσμο στις κυβερνήσεις τους και τοποθετεί την Ελλάδα στο τέλος της λίστας με αρνητικό πρόσχημα.

Συγκεκριμένα μόλις το 19% των Ελλήνων δείχνει να
εμπιστεύονται την κυβέρνηση Τσίπρα όταν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα υψηλά. 

Μάλιστα έναντι του 2007 που πραγματοποιείται η σύγκριση οι Έλληνες έχουν μειώσει την εμπιστοσύνη τους κατά 19% δηλαδή το 2007 οι Έλληνες δήλωναν ότι εμπιστεύονται την κυβέρνηση τους με ποσοστό 38% και το 2015 υποχώρησε στο 19%. 

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η.... Ελβετία η εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση φτάνει το 75% και αποτελεί ρεκόρ παγκοσμίως. 

Ακολουθεί η Ινδία με 73% η Νορβηγία 70%, το Λουξεμβούργο (66%), η Γερμανία (60%), Σουηδία (56%), Ολλανδία (53%).

Πολύ ενδιαφέρον το στοιχείο είναι η περίπτωση της Τουρκίας με 56% οι πολίτες επιστεύονται τον Erdogan ενώ στις ΗΠΑ οι αμερικανοί δεν εμπιστεύονται ιδιαίτερα την κυβέρνηση τους. 

Σε άλλο πίνακα, που αφορά την ανεργία η Ελλάδα παραμένει στις χώρες της Ευρώπης με τα υψηλότερα ποσοστά (25,1%) με τη Βοσνία να βρίσκεται στην πρώτη θέση με 43%.

Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται οι ΠΓΔΜ με 27,3%, η Ισπανία (22,4%), η Σερβία (17,9%), η Αλβανία (17,3%) και η Κύπρος με 16,3%.

Σχόλια