Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γερμανός ψυχίατρος διέγνωσε τη ψυχική ασθένεια της Μέρκελ


μερκελ«Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ είναι ασαφής και παράλογος» υποστηρίζει Γερμανός ψυχαναλυτής ο οποίος ισχυρίζεται ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος πάσχει από «επικίνδυνο ναρκισσισμό».

«Η Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται υπό πίεση. Οι άνθρωποι που κάποτε είχε επιλέξει να στέκονται δίπλα της, πλέον δεν βρίσκονται στο πλευρό της. Οι πολιτικοί σχηματίζουν δικό τους κόμμα και εκθέτουν την καγκελάριο δημοσίως.

Ωστόσο, η Μέρκελ επιμένει στη δική της πορεία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Και παρόλο που τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την Πρωτοχρονιά απέδειξαν ότι οι ανησυχίες πολλών ανθρώπων δεν είναι αβάσιμες, η κ. Μέρκελ εξακολουθεί να τηρεί την ίδια θέση. Μερικοί οργισμένοι πολίτες, μάλιστα, αμφιβάλλουν ακόμα και για την ψυχική υγεία της σιδηράς κυρίας της Γερμανίας. «Μήπως το παρακάνετε;», αναρωτιούνται», γράφει η γερμανική έκδοση της Huffington Post, η οποία φιλοξενεί μία αποκαλυπτική συνέντευξη του ψυχαναλυτή Hans-Joachim Maaz.

Ο Hans-Joachim Maaz κάνει μια αρκετά σκληρή διάγνωση σχετικά με την ψυχική υγεία της κ. Μέρκελ.

«Ο τρόπος με τον οποίον συμπεριφέρεται σήμερα η Μέρκελ είναι...... ασαφής και παράλογος» υποστηρίζει Γερμανός ψυχαναλυτής ο οποίος ισχυρίζεται ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος πάσχει από «επικίνδυνο ναρκισσισμό και έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα».


Ο κ. Maaz, που ήταν επικεφαλής ιατρός της Ψυχοθεραπευτικής και Ψυχοσωματικής Κλινικής στην προτεσταντική Diakonie, υποστηρίζει ότι βλέπει ένα «βασικό ναρκισσιστικό πρόβλημα» στην ψυχική κατάσταση της Μέρκελ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Καγκελάριος πάσχει από μια «ναρκισσιστική διαταραχή της προσωπικότητας» η οποία την οδηγεί σε μια υπερβολική αγάπη για τον εαυτό της. «Πολλοί πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν καθώς η ίδια η Μέρκελ νομίζει ότι είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο», επισημαίνει ο ψυχαναλυτής.

«Οι ενέργειες της καγκελαρίου αποτελούν ύψιστο κίνδυνο για τη Γερμανία επειδή η πεισματική επιμονή της οδηγεί σταδιακά σε μια διαίρεση της κοινωνίας» σημειώνει ο Hans-Joachim Maaz.

Πηγή:huffingtonpost.de

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

''Διπλωματία, δικαστήρια ή πόλεμος'' O Τσαβούσογλου απειλεί για τα νησιά του Αιγαίου..Αισιχτίρ ρε κολότουρκε ούνε, παλιομπινέ...

«O φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα. Και ο ρατσισμός, με το ταξίδι». Μιγκέλ ντε Ουναμούνο,1864 - 1936

Οι Καταλανοί «εξορίζουν» την ισπανική αστυνομία και πολιτοφυλακή – Τι ζητάνε από την ΕΕ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Καταλανός πρόεδρος της Ζενεραλιτάτ (της περιφερειακής κυβέρνησης) ζήτησε να αποχωρήσουν άμεσα από την Καταλονία η Ισπανική Αστυνομία και η Κρατική Πολιτοφυλακή, υπηρεσίες που λαμβάνουν εντολές κατευθείαν από τη Μαδρίτη.

Μετά τις χθεσινές σκηνές βίας που σόκαραν τον πλανήτη, και έδειχναν τους αστυνομικούς να εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές και ψηφοφόρους, ο Καταλανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η αποχώρηση των δυνάμεων της ισπανικής αστυνομίας είναι επιβεβλημένη. «Απαιτούμε την αποχώρηση της κρατικής αστυνομίας που παραμένει ανεπτυγμένη σε μια περιφέρεια (την Καταλονία) η οποία πάντα ενεργούσε ειρηνικά», τόνισε ο Πουτζδεμόν.

Ο Καταλανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι η περιφερειακή κυβέρνηση θα συστήσει μια επιτροπή που θα διερευνήσει τη «χθεσινή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ότι θα ληφθούν οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Επίσης κάλεσε τα…