Σταύρος Λυγερός: Το παιχνίδι χοντραίνει πολύ.

Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και οι… δεύτερες σκέψεις που προκάλεσε στις Βρυξέλλες, αναφορικά με την αύξηση της πίεσης προς την κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά και τη θεώρηση του μέλλοντος, αποτελεί μια σημαντική παράμετρο του ρεπορτάζ του Σταύρου Λυγερού στο “Πρώτο Θέμα”.

Ο καλός δημοσιογράφος εκτιμά ότι η κυβέρνηση βρίσκεται
εγκλωβισμένη ανάμεσα στις πιέσεις των εταίρων και δανειστών της χώρας, και την ένταση των κοινωνικών αντιδράσεων, προσθέτοντας ότι δεν θα πρέπει κανείς να αποκλείει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, στο επίπεδο της αλλαγής κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Ο Σταύρος Λυγερός θεωρεί ότι οι πρωτοφανείς τα τελευταία χρόνια κοινωνικές αντιδράσεις δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας των 153 βουλευτών, και κατ’ επέκταση τροφοδοτούν σενάρια για πολιτικές αλλαγές.

Μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Λυγερός υπογραμμίζει με έμφαση τα εξής:..... “Στην περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας “σκοντάψει” στη Βουλή, επανέρχεται το σενάριο σχηματισμού από τη σημερινή Βουλή μιας κυβέρνησης του λεγόμενου “ευρωπαϊκού τόξου”. Στο πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται άλλωστε, είναι μάλλον απίθανο να βρεθούν εθελοντές από τα μικρά κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, για να συμπληρώσουν ενδεχόμενες κοινοβουλευτικές απώλειες της συμπολίτευσης.

Δεδομένου ότι η Νέα Δημοκρατία δεν συζητά το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε μια τέτοια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, το σενάριο αυτό έχει λιγότερες πιθανότητες υλοποίησης, από όσες εκ πρώτης όψεως δείχνει.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, το παιχνίδι δείχνει να χοντραίνει πολύ. Οι μαξιμαλιστικές απαιτήσεις των δανειστών, εκ των πραγμάτων φέρνουν τον κόμπο στο χτένι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στον ορίζοντα έχουν ήδη αρχίσει να συσσωρεύονται μαύρα σύννεφα”.
Πηγή:  ysterografa.gr

Σχόλια