Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Business Insider: Η Ελλάδα στις 10 χώρες με τους πιο έξυπνους επιστήμονες στον κόσμο!Η Ελλάδα στις 10 χώρες με τους πιο έξυπνους επιστήμονες στον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ

Η κατάταξη βασίζεται στο ποσοστό πτυχίων που δίνονται στους πολίτες μιας χώρας αναλογικά με τον πληθυσμό της, στην επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και τα μαθηματικά (STEM). Συγκεκριμένα, η λίστα που δημοσιεύει το Business Insider αφορά στους πτυχιούχους στις φυσικές επιστήμες και τη μηχανική, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ για το 2012.

Είναι αξιοσημείωτο ότι... η Ελλάδα, στη συγκεκριμένη κατάταξη, αφήνει πίσω της χώρες που επενδύουν συστηματικά στην έρευνα και την τεχνολογία, όπως η Ιαπωνία (14η θέση), η Ρωσία (15η), το Ηνωμένο Βασίλειο (17η) και οι ΗΠΑ (39).

Ωστόσο, η Ελλάδα δαπάνησε μόνο το 0,08% του ΑΕΠ της στην έρευνα το 2013, που είναι και ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών. Όπως αναφέρεται, αυτό το στοιχείο ενδεχομένως δικαιολογεί την πτώση των πτυχιούχων από το 28% το 2002 σε 26% το 2012.

Ολόκληρο το θέμα μπορείτε να το διαβάσετε στο Business Insider

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

''Διπλωματία, δικαστήρια ή πόλεμος'' O Τσαβούσογλου απειλεί για τα νησιά του Αιγαίου..Αισιχτίρ ρε κολότουρκε ούνε, παλιομπινέ...

«O φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα. Και ο ρατσισμός, με το ταξίδι». Μιγκέλ ντε Ουναμούνο,1864 - 1936

Οι Καταλανοί «εξορίζουν» την ισπανική αστυνομία και πολιτοφυλακή – Τι ζητάνε από την ΕΕ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Καταλανός πρόεδρος της Ζενεραλιτάτ (της περιφερειακής κυβέρνησης) ζήτησε να αποχωρήσουν άμεσα από την Καταλονία η Ισπανική Αστυνομία και η Κρατική Πολιτοφυλακή, υπηρεσίες που λαμβάνουν εντολές κατευθείαν από τη Μαδρίτη.

Μετά τις χθεσινές σκηνές βίας που σόκαραν τον πλανήτη, και έδειχναν τους αστυνομικούς να εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές και ψηφοφόρους, ο Καταλανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η αποχώρηση των δυνάμεων της ισπανικής αστυνομίας είναι επιβεβλημένη. «Απαιτούμε την αποχώρηση της κρατικής αστυνομίας που παραμένει ανεπτυγμένη σε μια περιφέρεια (την Καταλονία) η οποία πάντα ενεργούσε ειρηνικά», τόνισε ο Πουτζδεμόν.

Ο Καταλανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι η περιφερειακή κυβέρνηση θα συστήσει μια επιτροπή που θα διερευνήσει τη «χθεσινή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ότι θα ληφθούν οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Επίσης κάλεσε τα…