Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΤΣΙΠΡΑ..

Προκειμένου να μην χάσει η ελληνική ελίτ την ευκολία να κινείται ελεύθερα εντός ΕΕ, δηλαδή προκειμένου να μην βγάλουν την Ελλάδα από τη συνθήκη Σένγκεν, ο Τσίπρας δέχτηκε την επαναφορά της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ. 
Αυτό σημαίνει ότι κλείνουν τα σύνορα και όλοι οι αλλοδαποί θα μείνουν εγκλωβισμένοι εντός της Ελλάδας.

Με το Δουβλίνο ΙΙ, θα πρέπει στο εξής
η Ελλάδα να κάνει πλήρη καταγραφή των εισερχομένων στη χώρα και στη συνέχεια θα γίνεται αίτημα προς τη χώρα που θέλουν να μεταβούν, ώστε να γίνουν δεκτοί.
 
 Σε περίπτωση άρνησης της χώρας προτίμησής τους να τους δεχτεί, τότε θα παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα. 
Τελευταία, με την αναστολή του Δουβλίνο ΙΙ από το Καλοκαίρι, οι εισερχόμενοι στη χώρα παρέμεναν κατά μέσο όρο 15 μέρες. Τώρα θα εγκλωβίζονται για πάρα πολλούς μήνες και ίσως για πάντα.

Ταυτόχρονα ο Τσίπρας δέχτηκε να γίνει αφεντικό στο Αιγαίο η Frontex, η οποία προφανώς θα καλέσει την Τουρκία να αναλάβει δράση στο Αιγαίο.

Η αριστερά της κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας, δηλώνει πλήρη υποταγή στους οικονομικούς κατακτητές της χώρας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

''Διπλωματία, δικαστήρια ή πόλεμος'' O Τσαβούσογλου απειλεί για τα νησιά του Αιγαίου..Αισιχτίρ ρε κολότουρκε ούνε, παλιομπινέ...

«O φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα. Και ο ρατσισμός, με το ταξίδι». Μιγκέλ ντε Ουναμούνο,1864 - 1936

Οι Καταλανοί «εξορίζουν» την ισπανική αστυνομία και πολιτοφυλακή – Τι ζητάνε από την ΕΕ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Καταλανός πρόεδρος της Ζενεραλιτάτ (της περιφερειακής κυβέρνησης) ζήτησε να αποχωρήσουν άμεσα από την Καταλονία η Ισπανική Αστυνομία και η Κρατική Πολιτοφυλακή, υπηρεσίες που λαμβάνουν εντολές κατευθείαν από τη Μαδρίτη.

Μετά τις χθεσινές σκηνές βίας που σόκαραν τον πλανήτη, και έδειχναν τους αστυνομικούς να εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές και ψηφοφόρους, ο Καταλανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η αποχώρηση των δυνάμεων της ισπανικής αστυνομίας είναι επιβεβλημένη. «Απαιτούμε την αποχώρηση της κρατικής αστυνομίας που παραμένει ανεπτυγμένη σε μια περιφέρεια (την Καταλονία) η οποία πάντα ενεργούσε ειρηνικά», τόνισε ο Πουτζδεμόν.

Ο Καταλανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι η περιφερειακή κυβέρνηση θα συστήσει μια επιτροπή που θα διερευνήσει τη «χθεσινή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ότι θα ληφθούν οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Επίσης κάλεσε τα…