Με πυραύλους cruise βομβαρδίζουν οι Ρώσοι την περιοχή των Τουρκμένων στην οποία έπεσε το SU-24



Σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα μετά την απόδοση των ευθυνών από το Κρεμλίνο στην Τουρκία, για τα τεκταινόμενα της άνανδρης κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Su-24, ξεκινούν τα ανελέητα όπως φαίνεται αντίποινα.

Η ρωσική αεροπορία τις τελευταίες ώρες βομβαρδίζει ασταμάτητα την περιοχή Jabal al-Turkmen , στην οποία κατακρεουργήθηκε χθες από τα χέρια Τουρκμένων ανταρτών ο Ρώσος πιλότος.

Στον βομβαρδισμό συμμετέχουν έξι ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-30 και δύο ελικόπτερα Mil Mi -35S. Ο βομβαρδισμός διαρκεί περισσότερο από 8 ώρες. Περιττό να αναφέρουμε ότι ισοπεδώθηκαν τα πάντα από σπίτια , στον οικισμό αυτόν.

Η συριακή αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι το βόρειο τμήμα της Λατάκειας που έλαβαν χώρα τα γεγονότα με το ρωσικό αεροσκάφος , έπεσαν τουλάχιστον 4 πυραύλοι cruise, προερχόμενοι πιθανόν από το ρωσικό καταδρομικό MOSKVA, διαλύοντας τα πάντα στην κυριολεξία.

Ταυτόχρονα η επίλεκτη 103η Ταξιαρχία της συριακής Φρουράς, με την υποστήριξη των Σύρων πολιτοφυλάκων Kardahi και τις συριακές μονάδες του Κοινωνικού Εθνικιστικού Κόμματος της Συρίας Jabal al-Duba, πραγματοποιεί ευρεία επίθεση στην Τουρκεμνική περιοχή εναντίον των ανδρών της περιβόητης ισλαμικής οργάνωσης Al-Nusra . Μάχες διεξάγονται επίσης και στην περιοχή του Burj al-Kusib.

Η 103η ταξιαρχία από κοινού με τους πολιτοφύλακες της αλ-Νούμπα εδώ και 24 ώρες πολεμούν στην περιοχή Jabal al-Jabal Akrad τους Τουρκμένους .....



Σύμφωνα με εκτιμήσεις από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,αυτό που έχει ενοχλήσει και φανατίσει θα λέγαμε την ρωσική ηγεσία δεν είναι τόσο αυτή καθαυτή η κατάρριψη, αλλά η κατακρεούργηση του Ρώσου αξιωματικού από Τουρκμένους, οι οποίοι σε πλείστα βίντεο ομιλούν καθαρά την τουρκική γλώσσα. Επίσης ο έτερος λόγος είναι η ανερυθρίαστη παρουσία ενός τουρκικού τάγματος καταδρομών εντός της περιοχής αυτής των Τουρκμένων , στην οποία υπάρχουν και Τζιχαντιστές. Υπενθυμίζεται ότι τα Τουρκμενικά χωριά είναι 517 στον αριθμό και αποτελούν μια περιοχή στην οποία η Άγκυρα έχει «καρφώσει» την ημισέληνο και απειλεί τους πάντες. Η εκδίκηση όμως των Ρώσων , σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών θα κάνει «πολύ φασαρία».

Σύμφωνα με αραβικά μέσα ο υποδιοικητής της δεύτερης Τουρκεμνικής ταξιαρχίας PAS, «Alpraslan Celik, αναφέρθηκε με αλαζονεία σε πολλά τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων, ότι ήταν αυτός που πυροβόλησε και σκότωσε τον έναν Ρώσο πιλότο. Ο εικονιζόμενος είναι επίσημα Τούρκος πολίτης με τουρκική ταυτότητα.!!
Κατά την διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων μετά την γενική επίθεση των συριακών δυνάμεων εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών, απελευθερώθηκαν μερικές εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα συριακού εδάφους, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων της Ghanim, JUB al-Ahmar και Deir Hanna.

Το κύριο καθήκον της επίθεσης στην Λατάκια είναι η επανάκτηση του ελέγχου πάνω στα τουρκικά σύνορα και τα σημεία ελέγχου στις Τουρκμενικές περιοχές , που είναι υπό την εποπτεία των ισλαμιστών ανταρτών από τον Σεπτέμβριο του 2012.

O πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας για τους Τουρκέμνους στην Συρία μόλις ξεκίνησε...

Σχόλια