Ξηλώνει τα "περιττά" διακριτικά, μαζί και το εθνόσημο, από τις στολές ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κατόπιν εντολής του υπερπατριώτη ΚΑΜΕΝΟΥ.


Συγκεκριμένες οδηγίες όσον αφορά στα διακριτικά που θα φορούν οι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού στις στολές τους έδωσε ο  ο Αρχηγός /ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης.
Έτσι σύμφωνα με την εντολή του κ. Αποστολάκη καταργείται:
Το διακριτικό σήμα (τύπου μεταλλικής κονκάρδας) που φορούσαν όσοι στρατιωτικοί υπηρετούσαν στο Επιτελικό Γραφείο του Α/ΓΕΕΘΑ
•Το διακριτικό σήμα (τύπου μεταλλικής κονκάρδας”
που είχε καθιερωθεί για όσους υπηρετούσαν στο ΓΕΕΘΑ/Ε3/ΟΑΣ και στο ΓΕΕΘΑ /ΕΘΚΕΠΙΧ!
•Το διακριτικό, το οποίο απεικονίζει το έμβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας και τη λέξη “ΕΛΛΑΣ” (έγχρωμο ή χαμηλής ορατότητας) παύει να φέρεται με οποιαδήποτε στρατιωτική στολή. Είχε καθιερωθεί με τον «Διακλαδικό Κανονισμό Στολών».
•Το στρατιωτικό προσωπικό των ΕΔ που υπηρετεί στο εξωτερικό θα φέρει σ΄ όλες τις στολές το διακριτικό με την Ελληνική σημαία.
•Οι απόφοιτοι Σχολών εσωτερικού θα... φορούν ένα μόνο στρατιωτικό διακριτικό με την σειρά προτεραιότητας μα είναι ΣΕΘΑ,ΑΔΙΣΠΟ,ΑΣΠ,ΝΣΠ ή ΣΠΑ και ΣΔΙΕΠ κάθε κλάδου.
Ο κ. Αποστολάκης αιτιολογεί την απόφασή του ως μια προσπάθεια να γίνεται μια ουσιαστική απεικόνιση των προσόντων των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και να αποφεύγονται οι υπερβολές στην εμφάνιση του στρατιωτικού προσωπικού.

Σχόλια