Απίστευτη απόφαση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Θα κατάσχονται τα διαβατήρια όσων χρωστούν στην εφορία..


 


Την κατάσχεση του διαβατηρίου των Αμερικανών πολιτών που καθυστερούν να καταβάλουν τους φόρους τους προβλέπει πρόταση που προωθεί η κυβέρνηση στο Κογκρέσο.
Η κυβέρνηση Ομπάμα πιστεύει ότι το αμερικανικό κράτος μπορεί να εισπράξει έως και 400 εκατ. δολάρια χάρη σ' αυτό το μέτρο που καλούνται να εγκρίνουν τα δύο νομοθετικά σώματα στις ΗΠΑ, η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία.
Σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», εφ' όσον εγκριθεί η πρόταση, από τις αρχές του Ιανουαρίου 2016 οι αμερικανικές αρχές θα μπορούν να κατάσχουν τα διαβατήρια όσων δεν έχουν καταβάλει τους βεβαιωμένους φόρους που τους έχουν καταλογιστεί. Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών θα έχει τη δυνατότητα να.......
κρίνει ως «σοβαρά παραβατική» τη συμπεριφορά όσων χρωστούν άνω των 50.000 δολαρίων στο ομοσπονδιακό κράτος.
Σημειωτέον ότι το 2008 το 1% των Αμερικανών που πήρε διαβατήριο (περίπου 224.000 πολίτες) χρωστούσε στο αμερικανικό κράτος περισσότερα από 5,8 δισ. δολάρια!
Τα παραπάνω είναι εξόχως ανησυχητικά δεδομένου ότι δεν το έχουν σε τίποτε να μιμηθούν τις ΗΠΑ και ευρωπαίκές χώρες. Στην Ελλάδα πάντως υπάρχει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα όταν η οφειλή είναι μεγάλη και έχει ξεκινήσει η ποινική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου