ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ..


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”
egerssi@otenet.gr


Έχουμε την αποκάλυψη ενός κρυμμένου δικτάτορα;

Είμαστε πολλοί (για τηλεφωνικό θάλαμο)… 
image001 (40).jpgΕίμαστε ενωμένοι (με απειλές)… 

Είμαστε ανεξάρτητοι (από το λαό και εξαρτώμενοι από τις καρέκλες της εξουσίας)…
Αυτά έλεγαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, που όσο και αν προσπαθεί να κρυφτεί, οι συγκυρίες τον εξαναγκάζουν να αποκαλύψει ότι είναι ένας εξαρτώμενος χρήστης Εξουσίας της συγκυβέρνησης με τον Αλέξη Τσίπρα.

Έτσι, προ της ψήφισης των προαπαιτούμενων, φαίνεται πως ο Πάνος Καμμένος αποφάσισε να βαδίσει στα βήματα του Αλέξη Τσίπρα και να ζητήσει την παραίτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Νίκου Νικολόπουλου, όπως ακριβώς έκανε και ο Πρωθυπουργός στον καλό του φίλο Γαβριήλ Σακελλαρίδη. 
Βέβαια, ο κ. Σακελλαρίδης υπάκουσε στον αγαπημένο του, Αλέξη.
 Όμως δεν συνέβη το ίδιο με τον κ. Νικολόπουλο, ο οποίος όχι μόνο αρνήθηκε να ψηφίσει ό,τι απαιτεί ο Πάνος Καμμένος, αλλά έκλεισε το τηλέφωνό του,  διακόπτοντας κάθε επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. δημιουργώντας συνθήκες διάλυσης των μεταξύ τους σχέσεων.....

Ωστόσο, σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, ο Νίκος Νικολόπουλος αρνήθηκε να υποταχθεί στο “πνεύμα του μνημονίου” και σε πολιτικές εντολές που είναι σε πλήρη αντιδιαστολή από τις πολιτικές υποσχέσεις τόσο του Πάνου Καμμένου και των ΑΝ.ΕΛ. όσο και του ιδίου.
Έτσι, με μια μακροσκελή δήλωση ο κ. Νικολόπουλος είπε: “Θα είχε δίκιο ο Πάνος Καμμένος να ζητά να παραδώσω την έδρα αν καταψήφιζα το νομοσχέδιο εφόσον είχαμε κατέβει στις εκλογές με ένα ανάλογο πρόγραμμα του σημερινού περιεχομένου του πολυνομοσχεδίου. Αν είχαμε πει «κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη» θα έπρεπε να παραδώσω την έδρα μου. Θυμούνται όμως όλοι καλά ότι κατεβήκαμε στις εκλογές και υποσχεθήκαμε «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Λιγότερους φόρους και παράλληλο πρόγραμμα με αυτό της συμφωνίας για να ανακουφίσουμε τους αδυνάτους. Δυστυχώς όμως δεν κάναμε τίποτα από αυτά και έτσι εγώ όπως με γνωρίζουν οι αχαιοί που δίνουν και αφαιρούν την έδρα και όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, σήμερα το βράδυ θα κάνω αυτό που κάνω 30 χρόνια τώρα. Μένω ασυμβίβαστος και απαράλλαχτος, μένω ο ίδιος όπως όταν ήμουν υπουργός και παρέδωσα την υπουργική καρέκλα και την εξουσία για να είμαι σε ευθεία εναρμόνιση με τους εντολείς μου. Εγώ δεν ζήτησα ούτε πήρα καμία πρωτοβουλία στην συνομιλία που είχα με τον κ. Καμμένο. Η επιθυμία μου θα ήταν να συνεχίσουμε να βαράμε μαζί κουπί σε παράλληλους δρόμους και όπου συμφωνούμε να βάζουμε πλάτη σε αυτή την κυβέρνηση που κάνει προσπάθειες. Αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Δυστυχώς ηττηθήκαμε. Στην περίπτωση των κόκκινων δανείων δεν έχει κανείς δικαίωμα να λέει ωραιολογίες στον ελληνικό λαό ή να χρησιμοποιεί ηρωική φρασεολογία”.
Από το περιβάλλον του αχαιού Βουλευτή δε, διαρρέεται πως η ειδικότερη θέση του είναι σταθερή: “Δεν πρόκειται να υποκύψω σε απειλές ενός μνημονιακού καθεστώτος, δεν πρόκειται να εξαπατήσω τους Έλληνες που με τίμησαν με την ψήφο τους, δεν πρόκειται να γίνω υποχείριο και άβουλος ψηφοφόρος νόμων που προσβάλουν την Δημοκρατία, καταπατούν το Σύνταγμα και εξανδραποδίζουν τον ελληνικό λαό, ενώ ταυτόχρονα θέτουν ισχυρές βάσεις για το απόλυτο ξεπούλημα της χώρας. Θα σταθώ όρθιος επειδή έμαθα να ζω όρθιος. Όσοι επιλέγουν να πέφτουν στα τέσσερα ή στην… κοιλίτσα τους, έχουν και την ευθύνη των πράξεών τους. Με την στάση μου τιμώ την Δημοκρατία, τιμώ την Ελληνική μου καταγωγή, τιμώ και υπηρετώ την πατρίδα μου, την Ελλάδα. Οι τιμητές αλλότριων συμφερόντων ας σκεφτούν την επόμενη ημέρα και, κυρίως, πως ενώ είναι δύσκολο να φτάσει κανείς στην κορυφή, είναι πολύ εύκολο να γκρεμιστεί στο χάος…”.
Βέβαια, ο Πάνος Καμμένος – ο οποίος ζει τον προσωπικό του μύθο από την καρέκλα του υπουργού Εθνικής Άμυνας – προχώρησε στην “απειλή” κατά του κ. Νικολόπουλου επειδή γνώριζε πως, ο τελευταίος εδώ και αρκετό καιρό κάνει πολύ σοβαρές σκέψεις για το πολιτικό του μέλλον και για τον “γάμο” του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος με τους ΑΝ.ΕΛ. Θέλοντας λοιπόν, να προλάβει χειρότερες καταστάσεις, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων προχώρησε σε κατάλυση κάθε δημοκρατικής έννοιας και εσωκομματικής ελευθερίας. Όμως, αυτή του η “πολιτική ενέργεια” δεν διαγράφει τις θέσεις του ιδίου, όταν προεκλογικά διεμήνυε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει κανένα Μνημόνιο…
Άλλωστε, ο Πάνος Καμμένος είναι ανακόλουθος ως προς τον ίδιο του τον εαυτό και   διασύρεται πλέον πολιτικά, διαγράφοντας οριστικά και την ελάχιστη πιθανότητα να επιβιώσει πολιτικά, ακόμη και με μεταπήδησή του σε κάποιο άλλο κόμμα – ΣΥΡΙΖΑ ή Ν.Δ. – όπως οι “κακές γλώσσες” διαδίδουν για τις σκέψεις που κάνει ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.
Φυσικά, ο ίδιος, γνωρίζοντας πως το πολιτικό του τέλος έρχεται με την λήξη της παρούσας Βουλής, έχοντας “κρεμάσει” πολλά στελέχη του κόμματός του, φέρεται να δίνει τον “υπέρ πάντων αγώνα” ώστε να παρατείνει την διάρκεια της παρούσας κυβέρνησης. Με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο, ο Πάνος Καμμένος προσπαθεί να μειώσει τις ήδη τεράστιες απώλειες του πολιτικού του ήθους. Τα δείγματα αυταρχισμού του άλλωστε, έχουν φτάσει σε επικίνδυνο βαθμό τόσο για το εσωτερικό του κόμματός του, όσο και για την εικόνα που εξάγει για το προσωπικό του “αφήγημα” ως προς την αντίληψη και την εφαρμογή της Δημοκρατίας.
Μέσα σε αυτήν ακριβώς την “λογική” βρίσκεται και το κόμμα των ΑΝ.ΕΛ., αφού η καταγεγραμμένη απουσία των στελεχών του από τα ΜΜΕ αποσκοπεί στην αποσύνδεση των ΑΝ.ΕΛ. από τα μνημονιακά πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Η εξαφάνιση αυτή των ΑΝ.ΕΛ., οι οποίοι έχουν γίνει “αόρατοι” (αλλά σταθεροί ψηφοφόροι των μνημονιακών – κατοχικών μέτρων) στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, είναι και ένα σαφές μήνυμα του επερχόμενου πολιτικού θανάτου τους.
Και μπορεί σήμερα να κρύβονται από τις ευθύνες τους ή από τους πολίτες… Μπορεί να κυκλοφορούν “φυλασσόμενοι” επειδή φοβούνται τον λαό που εξαπάτησαν στο όνομα της Πατρίδας… Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν θα μπορέσουν να “κρυφτούν” όταν θα μείνουν εκτός Εξουσίας…. Γιατί, θα είναι απόλυτα γυμνοί!!
Αυτήν την “θολή” πολιτική γραμμή, που απομακρύνεται με ταχύτατους ρυθμούς από τις εξαγγελίες των ΑΝ.ΕΛ. φαίνεται πως δεν επιθυμεί πλέον να ακολουθήσει ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος επίσης φαίνεται πως αποφάσισε να διατηρήσει την πολιτική του σταθερή γραμμή, την εντιμότητα λόγων και έργων και, κυρίως, τον σεβασμό στις (δια της ψήφου) εντολές των Ελλήνων πολιτών!! Είδομεν!!
Έτσι, με τις εξελίξεις να καλπάζουν, όλα δείχνουν  πως πολύ σύντομα οι ΑΝ.ΕΛ. θα μπορούν να φωνάζουν: “Είμαστε λίγοι… Είμαστε δεσμευμένοι… Είμαστε γερμανοτσολιάδες…”. Ενδέχεται, φυσικά, να προσθέσουν και το… “είμαστε αθώοι”, όταν θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης για να απολογηθούν για τις πράξεις τους…. Μέχρι τότε όμως, ας απολαύσουμε τις εξελίξεις και ιδιαίτερα εκείνες που αφορούν όσους έχουν αποφασίσει να πέσουν στην… κοιλίτσα τους.

Σχόλια