Δεν λάβαμε καμία προειδοποίηση από τους Τούρκους, δηλώνει ο ρώσος πιλότος.

Το ρωσικό μαχητικό Su-24 δεν έλαβε καμία προειδοποίηση – είτε μέσω ασυρμάτου είτε με οπτικά σήματα – από τα τουρκικά F-16 πριν καταρριφθεί από τα πυρά τους δήλωσε ο ρώσος πιλότος που διασώθηκε, όπως μεταδίδουν κρατικά ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1, ο πιλότος Κονσταντίν Μουράχτιν
φέρεται επίσης να αρνήθηκε κατηγορηματικά τις καταγγελίες ότι το ρωσικό μαχητικό να παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, συμπληρώνοντας ότι το Σουχόι χτυπήθηκε ενώ πετούσε πάνω από συριακό έδαφος.

Οι δηλώσεις Μουράχτιν αναμένεται να ρίξουν νέα φωτιά στις τεταμένες σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας, με δεδομένο ότι οι δύο πλευρές έχουν αντικρουόμενες εκδοχές για τις συνθήκες υπό τις οποίες καταρρίφθηκε το Su-24.....
Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι το Σουχόι ήταν ένα από δύο αεροσκάφη που παραβίασαν τον εναέριο χώρο της το πρωί της Τρίτης, και το ένα καταρρίφθηκε αφού δεν αποχώρησε μετά από 10 προειδοποιήσεις που δόθηκαν σε διάστημα πέντε λεπτών.

Μάλιστα, η τουρκική πλευρά υποστηρίζει ότι την ώρα της κατάρριψης δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για ρωσικό αεροσκάφος, αλλά έμαθε την προέλευση του μαχητικού από τις επίσημες ρωσικές ανακοινώσεις.


Πηγή: skai.gr

Σχόλια