Κλειστά τα δημόσια ΙΕΚ για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια.

Κλειστά παραμένουν από την 1η Οκτωβρίου – οπότε και θα έπρεπε να ξεκινήσει η λειτουργία τους – τα δημόσια ΙΕΚ όλης της χώρας για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια, καθώς δεν εξασφαλίστηκαν έγκαιρα τα απαραίτητα κονδύλια, έτσι ώστε να προσληφθούν οι 7.000-8.000 εκπαιδευτές που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία τους.
Σύμφωνα με παράγοντες της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης που
έχει την ευθύνη για τα δημόσια ΙΕΚ το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από τα 30 εκατ. ευρώ που δεν εξασφαλίστηκαν εγκαίρως ενώ οι ίδιες πηγές που μίλησαν στο «Έθνος» υποστηρίζουν ότι..... στους εκπαιδευτές οφείλονται και τα δεδουλευμένα του προηγούμενου εξαμήνου.

Με επιστολή της η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Δημοσίων ΙΕΚ ζητά την παρέμβαση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη τονίζοντας ότι πρέπει να μπει ένα τέρμα στην υποβάθμιση του θεσμού της κατάρτισης.

«Δεν μπορεί η κυβέρνηση να λέει ότι στηρίζει τα δημόσια σχολεία και τα Δημόσια ΙΕΚ να είναι ακόμα κλειστά. Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα υπάρχει εκπαιδευτική βαθμίδα που το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου παραμένει ανενεργή; Μόνο τα ελληνικά ΙΕΚ και έτσι οδηγούνται οι καταρτιζόμενοι στα αντίστοιχα ιδιωτικά» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους προς το υπουργείο Παιδείας.
Πηγή:  paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου