Σοκάρει η πρόβλεψη του Hawking για τους εξωγήινους - "Αν έρθουν δεν θα είναι καλά τα πράγματα"


 Ο Stephen Hawking μελετά όλη του τη ζωή τα μυστήρια του διαστήματος. Τώρα ο διάσημος επιστήμονας παίρνει θέση στο θέμα των εξωγήινων και σοκάρει με την άποψή του.
 "Αν μας επισκεφτούν εξωγήινοι, το αποτέλεσμα για την ανθρωπότητα θα έμοιαζε με αυτό όταν ο Κολόμβος επισκέφτηκε την Αμερική, όπου τα πράγματα δεν αποδείχθηκαν καλά για τους ντόπιους", αναφέρει στην ισπανική εφημερίδα El País ο καθηγητής Hawking.
 "Με τέτοια τεχνολογία, οι εξωγήινοι θα μπορούσαν να....
γίνουν νομάδες (του διαστήματος), ψάχνοντας να κατακτήσουν και να αποικήσουν πλανήτες στους οποίους θα έφταναν", αναφέρει.
 Ο διασημότερος εν ζωή επιστήμονας, που πάσχει από σπάνια νευρασθένεια που τον έχει καθηλώσει σε αναπηρικό καροτσάκι από τα 20 του χρόνια, σημειώνει ότι "χωρίς αμφιβολία" η ύπαρξη των εξωγήινων είναι πραγματική......
 "Στο μαθηματικό μου μυαλό, τα νούμερα μόνο με κάνουν να σκέφτομαι για τους εξωγήινους, απόλυτα ορθολογικά", σημειώνει, ενώ συμπληρώνει ότι για να έχει πιθανότητες να επιζήσει η ανθρωπότητα, πρέπει οι άνθρωποι "να βρουν νέο πλανήτη".
 "Αυξάνεται ο κίνδυνος να καταστραφεί η Γη και αυτό πρέπει να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τη σημασία των διαστημικών πτήσεων. Έχω μάθει να μην βλέπω πολύ μπροστά , αλλά να επικεντρώνομαι στο παρόν", αναφέρει.
 Τον Ιούλιο ο διάσημος επιστήμονας βοήθησε την ολοκλήρωση ενός 10ετούς project, που χρηματοδοτείται από τον Ρώσο πολυεκατομμυριούχο Yuri Milner, που ζει στην Αμερική.
 Η ομάδα του κ. Milner ψάχνει στο διάστημα για σήματα από κοντά 100 γαλαξίες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημάδι εξωγήινης ζωής.
 Σύμφωνα με τον 73χρονο Hawking: "Κάπου στον κόσμο, ίσως μία μορφή εξελιγμένης ζωής να βλέπει της ανησυχία μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου