ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ...Der Standard: Ενας μικρός αριθμός ανταρτών φτάνει για να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα

Την εκτίμηση ότι τα πράγματα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα στενέψουν, όταν η πίεση στους δρόμους ενταθεί διατυπώνει η αυστριακή εφημερίδα Der Standard, σε σχετικό δημοσίευμα.

Αναλυτικότερα, σημειώνει πως κατά την ψηφοφορία του πρώτου πακέτου των προαπαιτούμενων την Παρασκευή στη Βουλή, «τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως η Νέα Δημοκρατία, ψήφισαν κατά των μέτρων για αυστηρότερες ποινές για τους φοροφυγάδες και την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης». Μάλιστα, τονίζει ότι οι συντηρητικοί καταψήφισαν τα μέτρα, παρότι είχαν εγκρίνει επί της αρχής την πολιτική των περικοπών.

Στη συνέχεια υπογραμμίζει πως...

τα πράγματα θα σκουρύνουν για την κυβέρνηση όταν αρχίσουν οι πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους και να διαμαρτύρονται, ασκώντας πιέσεις σε κόμματα, βουλευτές και κυβέρνηση. 
 Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά προειδοποιεί η Standard, «ένας μικρός αριθμός ανταρτών φτάνει για να ανατρέψει την πλειοψηφία στην Βουλή».
Και τότε δεν μπορεί να συνεχιστεί η παροχή οικονομικής βοήθεια, συνεχίζει το δημοσίευμα, σχολιάζοντας πως δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε αυτό το σημείο. «Η ΕΕ όμως θα πρέπει να μάθει ότι δεν μπορείς να εξαφανίσεις δια μαγείας μια κρίση, απλώς επειδή στο επίκεντρο βρέθηκε μια άλλη», καταλήγει με νόημα η αυστριακή εφημερίδα.



iefimerida.gr

Σχόλια