Και οι Κινέζοι, στο πλευρό των Ρώσων, στην Συρία;

Πληροφορίες αναφέρουν πως και η Κίνα σκέπτεται να συμμετάσχει στη ρωσική αεροπορική εκστρατεία στην Συρία, αναπτύσσοντας αεροσκάφη Shenyang J-15.

Φαίνεται πως η ομιλία του Κινέζου υπουργού Εξωτερικών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
ήταν προφητική. Ο Κινέζος υπουργός Γουάνγ Γι δήλωσε πως «ο κόσμος δεν μπορεί πλέον να παρακολουθεί τα συμβαίνοντα στην Συρία, αλλά πρέπει να εμπλακεί στην συριακή κρίση».

Σύμφωνα με ισραηλινές πληροφορίες, οι Κινέζοι είναι έτοιμοι να ενισχύσουν τη Ρωσία στην Συρία με αεροσκάφη J-15 από το αεροπλανοφόρο Liaoning (CV-16), το οποίο βρίσκεται πλησίον των συριακών ακτών από τις 26 Σεπτεμβρίου.
Ρώσοι και Κινέζοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επικεντρώσουν τα πλήγματά τους κατά των υποστηριζόμενων από την CIA ανταρτών στην Συρία, αλλά και κατά του ισλαμικού Κράτους. Ήδη βρίσκονται στην Συρία Κινέζοι στρατιωτικοί σύμβουλοι.

Την ίδια ώρα Ρωσία και Συρία διαπραγματεύονται την...... εκμετάλλευση συριακών πετρελαιοπηγών από τη Μόσχα, σε αντάλλαγμα της παροχής υποστήριξης προς το συριακό καθεστώς.

Και η Κίνα είχε μερίδιο στη συριακή παραγωγή πετρελαίου. Η κρατική κινεζική Εταιρεία Πετρελαίου, διατηρεί μερίδια στις δύο μεγαλύτερες συριακές πετρελαϊκές εταιρείες και η κινεζική Sinochem έχει αποκτήσει το 50% συριακών πετρελαϊκών κοιτασμάτων.
ΠΗΓΗ: ED Military Intelligence Report
Από:  mignatiou

Σχόλια