Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Και οι Κινέζοι, στο πλευρό των Ρώσων, στην Συρία;

Πληροφορίες αναφέρουν πως και η Κίνα σκέπτεται να συμμετάσχει στη ρωσική αεροπορική εκστρατεία στην Συρία, αναπτύσσοντας αεροσκάφη Shenyang J-15.

Φαίνεται πως η ομιλία του Κινέζου υπουργού Εξωτερικών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
ήταν προφητική. Ο Κινέζος υπουργός Γουάνγ Γι δήλωσε πως «ο κόσμος δεν μπορεί πλέον να παρακολουθεί τα συμβαίνοντα στην Συρία, αλλά πρέπει να εμπλακεί στην συριακή κρίση».

Σύμφωνα με ισραηλινές πληροφορίες, οι Κινέζοι είναι έτοιμοι να ενισχύσουν τη Ρωσία στην Συρία με αεροσκάφη J-15 από το αεροπλανοφόρο Liaoning (CV-16), το οποίο βρίσκεται πλησίον των συριακών ακτών από τις 26 Σεπτεμβρίου.
Ρώσοι και Κινέζοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επικεντρώσουν τα πλήγματά τους κατά των υποστηριζόμενων από την CIA ανταρτών στην Συρία, αλλά και κατά του ισλαμικού Κράτους. Ήδη βρίσκονται στην Συρία Κινέζοι στρατιωτικοί σύμβουλοι.

Την ίδια ώρα Ρωσία και Συρία διαπραγματεύονται την...... εκμετάλλευση συριακών πετρελαιοπηγών από τη Μόσχα, σε αντάλλαγμα της παροχής υποστήριξης προς το συριακό καθεστώς.

Και η Κίνα είχε μερίδιο στη συριακή παραγωγή πετρελαίου. Η κρατική κινεζική Εταιρεία Πετρελαίου, διατηρεί μερίδια στις δύο μεγαλύτερες συριακές πετρελαϊκές εταιρείες και η κινεζική Sinochem έχει αποκτήσει το 50% συριακών πετρελαϊκών κοιτασμάτων.
ΠΗΓΗ: ED Military Intelligence Report
Από:  mignatiou

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

''Διπλωματία, δικαστήρια ή πόλεμος'' O Τσαβούσογλου απειλεί για τα νησιά του Αιγαίου..Αισιχτίρ ρε κολότουρκε ούνε, παλιομπινέ...

«O φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα. Και ο ρατσισμός, με το ταξίδι». Μιγκέλ ντε Ουναμούνο,1864 - 1936

Οι Καταλανοί «εξορίζουν» την ισπανική αστυνομία και πολιτοφυλακή – Τι ζητάνε από την ΕΕ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Καταλανός πρόεδρος της Ζενεραλιτάτ (της περιφερειακής κυβέρνησης) ζήτησε να αποχωρήσουν άμεσα από την Καταλονία η Ισπανική Αστυνομία και η Κρατική Πολιτοφυλακή, υπηρεσίες που λαμβάνουν εντολές κατευθείαν από τη Μαδρίτη.

Μετά τις χθεσινές σκηνές βίας που σόκαραν τον πλανήτη, και έδειχναν τους αστυνομικούς να εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές και ψηφοφόρους, ο Καταλανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η αποχώρηση των δυνάμεων της ισπανικής αστυνομίας είναι επιβεβλημένη. «Απαιτούμε την αποχώρηση της κρατικής αστυνομίας που παραμένει ανεπτυγμένη σε μια περιφέρεια (την Καταλονία) η οποία πάντα ενεργούσε ειρηνικά», τόνισε ο Πουτζδεμόν.

Ο Καταλανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι η περιφερειακή κυβέρνηση θα συστήσει μια επιτροπή που θα διερευνήσει τη «χθεσινή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ότι θα ληφθούν οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Επίσης κάλεσε τα…