ΕΝΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΦΑΖΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ αυξήσεις για τους δημόσιους υπαλλήλους από τον Ιανουάριο!

ΕΝΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΣΦΑΖΕΙ» ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ!

Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καυτηριάζει τις οικονομικές πληγές των συνταξιούχων, έχει ήδη συμφωνήσει με τους δανειστές να βγάλει από την «κατάψυξη» τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων από την 1η Ιανουαρίου 2016!!!

Αυτή η συμφωνία αφορά στους εισαγωγικούς μισθούς στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου, οι οποίοι παραμένουν «παγωμένοι» από το 2010.

Τι έχει συμφωνηθεί

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του και το ΤΟ ΒΗΜΑ, η βασική αρχή της συμφωνίας είναι να «ξεπαγώσουν» οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων που είναι «παγωμένοι» από το 2010 και να γίνει ως το τέλος του έτους επανακατάταξη τους με βάση τα χρόνια υπηρεσίας και το επίπεδο σπουδών τους στους πίνακες του ενιαίου μισθολογίου.....



Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Μετά από πέντε χρόνια περικοπών με νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να περάσει από τη Βουλή τον ερχόμενο Δεκέμβριο και θα έχει ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2016, θα δοθούν αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων λόγω προϋπηρεσίας αλλά και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Με βάση το ίδιο νομοσχέδιο οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα αλλάζουν κλίμακα κάθε τρία χρόνια.

Ο, τι συνέβαινε, δηλαδή, και πριν από τα μνημόνια!

Από την άλλη περιορίζει τις προσλήψεις υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Όπως για παράδειγμα είναι οι καθαρίστριες (σ.σ., και σ' αυτό το σημείο μπορεί κάποιος να γελάσει ή να κλάψει...)

Και το απλό ερώτημα είναι: Από πού θα βρει τα λεφτά αυτά η κυβέρνηση, όταν χρωστάει ακόμη και το περσινό επίδομα θέρμανσης;

Προφανώς και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ τα έχει «κανονίσει» αλλιώς απ' ότι τα περιμένει η ελληνική κοινωνία. Με διαφορετικά... κριτήρια. Κριτήρια που διαισθανόμαστε ή υποψιαζόμαστε, αλλά ακόμη δεν έχουν αποκαλυφθεί στο σύνολό τους.

Υπάρχει, όμως, και κάτι άλλο το οποίο τουλάχιστον ξενίζει. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τα εξής επιδόματα: οικογενειακής παροχής, απομακρυσμένων περιοχών, θέσης ευθύνης και ανθυγιεινής εργασίας. Ειδικά, μάλιστα, για το επίδομα με τον κωδικό «θέση ευθύνης» που αφορά σε προϊσταμένους και διευθυντές του δημοσίου, αναμένεται να αυξηθεί κατά 50 ευρώ το μήνα!

Ναι, είναι η ίδια κυβέρνηση η οποία «κλειδώνει» στις αποφάσεις της μία ακόμη μείωση στους συνταξιούχους και παζαρεύει σε μία δήθεν απόγνωση οικονομικής ασφυξίας «σφαγή» στα γερόντια -ειδικά σε όσους λαμβάνουν πάνω από 1.000 ευρώ σύνταξη, διότι τους άλλους τους έχει αποτελειώσει- και φορομπηχτικό «ξυλοδαρμό» στους ιδιωτικούς υπαλλήλους οι οποίοι έτσι κι αλλιώς τελούν υπό οικονομικό αδιέξοδο.

Είναι η ίδια κυβέρνηση η οποία δια των στελεχών της προτρέπει τους Έλληνες να τρώνε φθηνά φαγητά, όπως τα «γεμιστά» και κυρίως τους οικονομικά αδύναμους να μην σκέφτονται «αριστοκρατικά» για την εκπαίδευση των παιδιών τους. Τουτέστιν να σκύψουν στην «υποταγή»: Όπου φτωχός και η μοίρα του...

Είναι σίγουρο πως κάποιοι πρέπει να ντρέπονται για μία σειρά αποφάσεων και συμφωνιών που «δεξιοποιούν» και το τελευταίο ίχνος ελπίδας για κοινωνική δικαιοσύνη από μία υποτίθεται «αριστερή» κυβέρνηση.

Είναι σίγουρο, όμως, πως κάποιοι άλλοι -και μάλιστα πολλοί- κλαίνε...


newsbomb.gr

Σχόλια