Νομίζατε ότι τελειώσαμε με νέα μέτρα…..Στο «τραπέζι» το νέο πακέτο προαπαιτούμενων


Δεν τα γράφουμε εμείς….Το left τα γράφει το επίσημο site του ΣΥΡΙΖΑ:
Στο τέλος της βδομάδας οι εκπρόσωποι των θεσμών θα καταρτίσουν νέα λίστα με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτουμένων για την καταβολή και της υπόλοιπης δόσης του 1δισ. Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στην συνεδρίαση του Γιουρογκρούπ που είναι προγραμματισμένο για τις 9 Νοεμβρίου.
Εν τω μεταξύ, η μεταρρύθμιση του  ασφαλιστικού θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος θα παρουσιάσει το πόρισμα της «Επιτροπής Σοφών». Θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση, με στόχο το νομοσχέδιο να έχει κατατεθεί και ψηφιστεί στη Βουλή στα …….

μέσα Νοέμβρη, καθώς έως τις 7 Δεκεμβρίου η κυβέρνηση πρέπει να έχει συμφωνήσει σχετικά και με τους  δανειστές, προϋπόθεση  για  να ξεκινήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Σήμερα ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά επαφών, ξεκινώντας στις 12:00 με τον υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας, Μπερτ Κέντερς. Στις 13:15 ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, ενώ στις 15:00 θα ακολουθήσει συνάντηση  με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σαμέχ Σουκρί. Στις 20:30 το βράδυ, θα παρακαθίσει σε δείπνο προς τιμήν των συνέδρων της  Διεθνούς Διάσκεψης «Θρησκευτικός  Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη».

Σχόλια