ΟΑΣΑ: Να συλλαμβάνονται οι επιβάτες χωρίς εισητήριο..."Εμείς λέμε να εκτελούνται επι τόπου..Ρε δεν πάτε στο διάολο"....Αυστηροποίηση των ποινών της λαθρεπιβίβασης εισηγήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Γρηγόρης Δημητριάδης, ζητώντας να μετατραπεί η ποινή της λαθρεπιβίβασης από πταίσμα σε πλημμέλημα..
Συγκεκριμένα, κ ατά την ακρόαση στην Επιτροπή της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ ζήτησε «οι παραβάτες να μην τιμωρούνται σε επίπεδο πταίσματος αλλά σε βαθμό πλημμελήματος»

Η πρόταση αυτή του κ.Δημητριάδη ουσιαστικά προβλέπει τη σύλληψη του παραβάτη, που είτε θα οδηγείται στο Αυτόφωρο είτε θα δικάζεται με τακτική δικάσιμο από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Επίσης, σε περίπτωση που η λαθρεπιβίβαση μετατραπεί σε πλημέλλημα, αυτο θα σημαίνει και κίνδυνο φυλάκισης για τον συλληφθέντα, από 3 μήνες έως 5 έτη. 
Με τα τωρινά δεδομένα οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο ή κράτηση.
Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ ζήτησε από τα υπουργεία που ασκούν κοινωνική πολιτική με τα εισιτήρια των συγκοινωνιών να καταβάλλουν στον Οργανισμό τα ανάλογα ποσά και να ενταθούν οι διώξεις κατά της παραχάραξης των εισιτηρίων.

 http://www.thepressproject.gr/article/82878/OASA-Na-sullambanontai-osoi-epibates-den-tha-exoun-eisitirio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου