Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» καταγγέλει πως ο ΦΠΑ αυξήθηκε σε ΟΛΑ τα νησιά!

Η συγκυβέρνηση της εθνικής συμφοράς συνεχίζει να αποδεικνύει ότι είναι ο δούρειος ίππος και το όργανο της Δύσης που θα καταστρέψει τελικά την χώρα. Οι διευκρινήσεις που έδωσε χθες (12/10/2015) η εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ από 1ης Οκτωβρίου 2015 δεν πλήττει μόνο τα έξη νησιά (Ρόδος, Σκιάθος, Πάρος, Νάξος, Σαντορίνη, Μύκονος) όπως αρχικά ανακοινώθηκε, αλλά ολόκληρο το νησιωτικό σύμπλεγμα της χώρας!

Προσέξτε τι διευκρινίζει η εγκύκλιος:....
«διευκρινίζεται ότι επαγγελματίας, με έδρα την Πάρο, για δουλειά που θα αναλάβει στην Κάρπαθο θα χρεώσει ΦΠΑ 23% και όχι 16% που ισχύει στην τελευταία. Επίσης, για το δρομολόγιο Τήνο-Μύκονο-Φολέγανδρο με πλοίο που έρχεται από τον Πειραιά ο ΦΠΑ θα είναι 23%. Όμως, για πλοίο που κάνει μόνο το δρομολόγιο Τήνο-Φολέγανδρο ο ΦΠΑ θα είναι 16%».
Τα νησιά στα οποία έχει ήδη καταργηθεί ο μειωμένος συντελεστής του ΦΠΑ είναι κομβικά στην Δωδεκάνησο (Ρόδος), στις Κυκλάδες (Πάρος, Νάξος, Σαντορίνη, Μύκονος) και στις Σποράδες (Σκιάθος) και συνεπώς όλες οι δραστηριότητες σε αυτά δεν υπόκεινται πια στους μειωμένους συντελεστές! Η ανεντιμότητα της κυβέρνησης και η έλλειψη ειλικρίνειας είναι καταφανής.
Δείτε μερικά ακόμα από τα παραδείγματα που παραθέτει η εγκύκλιος προκειμένου να γίνει πιο κατανοητή η ανθελληνική και αισχρή νομοθεσία της συγκυβέρνησης:
«Παράδειγμα 4: Υποκείμενος που είναι εγκατεστημένος στην Πάρο παραδίδει σε ιδιώτη πελάτη του ένα μηχάνημα ψύξης – θέρμανσης και το παραδίδει με ευθύνη του στην οικία του στην Αντίπαρο. Η συναλλαγή αυτή υπάγεται στον κανονικό συντελεστή 23% παρότι η Αντίπαρος ανήκει στην κατηγορία των νησιών που υπάγονται στους χαμηλούς συντελεστές καθώς το πρόσωπο που λαμβάνει τα αγαθά είναι ιδιώτης.
Παράδειγμα 5: Υποκείμενος που είναι εγκατεστημένος στη Σκιάθο τιμολογεί επιχείρηση στη Σκόπελο για οικοδομικά υλικά τα οποία ωστόσο αποστέλλει στον Αγ. Γεώργιο Ευβοίας κατ’ εντολή του πελάτη του. Η συναλλαγή αυτή υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 23%.
Παράδειγμα 6: Μηχανικός εγκατεστημένος στην Ρόδο παρέχει υπηρεσίες επιτόπιας επίβλεψης της ανέγερσης τουριστικών κατοικιών στην Κάρπαθο. Οι εν λόγω υπηρεσίες υπάγονται στο συντελεστή ΦΠΑ 23%.
δ) Ομοίως, δεν υπάγονται στους μειωμένους κατά 30% συντελεστές οι υπηρεσίες που παρέχονται από υποκειμένους εγκατεστημένους σε νησί όπου εφαρμόζονται οι μειωμένοι αυτοί συντελεστές, στην περίπτωση που οι εν λόγω υπηρεσίες εκτελούνται υλικά σε κάποιο από τα έξι ανωτέρω νησιά ή στη λοιπή ηπειρωτική ή νησιωτική Ελλάδα.

Παράδειγμα 7: Υποκείμενος στο φόρο που εκμεταλλεύεται τουριστικό λεωφορείο και είναι εγκατεστημένος στην Άνδρο συμβάλλεται με ξενοδοχείο της Σαντορίνης και αναλαμβάνει τη μεταφορά των πελατών του εν λόγω ξενοδοχείου από και προς το αεροδρόμιο της Σαντορίνης. Οι υπηρεσίες αυτές υπάγονται στο συντελεστή ΦΠΑ 23%».
Αυτά είναι μόνο σταχυολογήματα από την πολιτική του αμοραλισμού που εφαρμόζουν οι αθεϊστές της συγκυβέρνησης που ορκίζονται στην συνείδηση που, από ότι φαίνεται από τις πράξεις τους, δεν έχουν!
Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
πηγη

Σχόλια