Την παραίτηση της Σαββαΐδου ζήτησε το Μαξίμου.. Κλήθηκε απο τον εισεαγγελέα ως ύποπτη για κακουργηματική απιστία σχετικά με απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ..

 

Την παραίτηση της Γενικής Γραμματέως Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου ζήτησε η κυβέρνηση, μετά την κλήση της από τον εισεαγγελέα ως ύποπτης για κακούργημα σε συγκάλυψη σκανδάλου

Σύμφωνα με πληροφορίες.....
η αποκάλυψη της υπόθεσης προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, με εντολή Μαξίμου, διαμήνυσε στην Κατερίνα Σαββαίδου ότι θα πρέπει να διευκολύνει την κυβέρνηση και να υποβάλει την παραίτησή της.
Εισαγγελέας καλεί Σαββαΐδου
Μία ημέρα μετά την απαγγελία κατηγορίας σε βαθμό πλημμελήματος για την υπόθεση της παράτασης κατά ένα χρόνο καταβολής του 20% επί των διαφημίσεων για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου καλείται τώρα να λογοδοτήσει ως ύποπτη για κακούργημα.
Η νέα κλήση της Κατερίνας Σαββαΐδου αφορά το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας σχετικά με απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Το πρόστιμο, 2 χρόνια μετά βρίσκεται μάλιστα ακόμη σε εκκρεμότητα, καθώς δεν έχει γίνει επανέλεγχός του, όπως σε εκκρεμότητα βρίσκεται και η δίκη της εταιρείας που κατηγορείται για τοκογλυφία.
Η υπόθεση είχε δει το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Αύγουστο και ενέπλεκε τη γ.γ. Δημοσίων Εσόδων στον επανέλεγχο του προστίμου, ενώ η υπόθεση της συγκεκριμένης εταιρείας έχει παραπεμθεί και στη Δικαιοσύνη ως τοκογλυφία, με εμπλεκόμενο μάλιστα σε αυτήν, πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν δει το καλοκαίρι το φως της δημοσιότητας, στελέχη της εταιρείας ― μήλον της έριδος ― κατηγορούνται ότι δάνειζαν με ετήσια επιτόκια από 38,62% έως και 205,12%! Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε επίσης μπει στο στόχαστρο Δικαιοσύνης και Εφορίας για αδικήματα φοροδιαφυγής και συγκεκριμένα για έκδοση και λήψη εικονικών φορολογικών στοιχείων μεγάλου ύψους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των ημερών, η υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο όταν άλλη εταιρεία υπό το βάρος της οικονομικής της αφαίμαξης από τους τόκους που είχε να καταβάλλει στην πρώτη, έπειτα από δανεισμό της έφτασε στο σημείο να αυτο-καταγγελθεί στις αρχές, προκειμένου να γλιτώσει. Μεσάζοντας μάλιστα ανάσα σε «εταιρεία - θύτη» και «εταιρεία - θύμα» φέρεται να ήταν ένας πρώην υφυπουργός Οικονομίας επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.
Ποινική δίωξη για το «δωράκι» στα κανάλια

Στο μεταξύ, την Πέμπτη η Κατερίνα Σαββαΐδου απασχόλησε και πάλι την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, που άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος της με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, καθώς στις 12 Ιανουαρίου του 2015, σε προεκλογική περίοδο, έδωσε χρονικό περιθώριο εντός έτους, και όχι ενός μήνα όπως ορίζει ο νόμος, στους τηλεοπτικούς σταθμούς προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.

Ειδικότερα, ο νόμος προβλέπει πως ο ειδικός φόρος εισπράττεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και αποδίδεται στο Δημόσιο την 20ή ημέρα κάθε μήνα για τα έσοδα του προηγούμενου. Η απόφαση της 12ης Ιανουαρίου από την Κατερίνα Σαββαΐδου , η οποία δημοσιεύτηκε λίγες ημέρες αργότερα στο ΦΕΚ, προέβλεπε ότι η δήλωση μπορεί να υποβληθεί  μέχρι την 20ή Ιανουαρίου για έσοδα του προηγούμενου έτους
Η έρευνα σε βάρος της Κατερίνας Σαββαΐδου ξεκίνησε μετά από μήνυση δικηγόρου που κατατέθηκε στον ΄Αρειο Πάγο και διαβιβάστηκε από τον αντεισαγγελέα Αθ. Κατσιρώδη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.


 http://tvxs.gr/news/ellada/tin-paraitisi-tis-sabbaidoy-zitise-maksimoy

Σχόλια