Τσίπρας – Μεϊμαράκης: Βρίζονται επειδή συμφωνούν!

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - Realnews

Ο ΣΎΡΙΖΑ και η Ν.Δ. ψήφισαν το ίδιο μνημόνιο. Ψήφισαν την ίδια δανειακή σύμβαση. Συμφώνησαν στο ίδιο κείμενο της 13ης Ιουλίου, αφού προηγουμένως είχαν συμφωνήσει και σε αυτό της 20ής Φεβρουάριου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. (μαζί με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι) υπέγραψαν ότι η κυβέρνηση -όποια και αν προκύψει-την επομένη της 20ής Σεπτεμβρίου:

α) θα ελέγχεται σε «τριμηνιαία βάση» από τους εταίρους.

β) «Δεσμεύεται να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις ενέργειες που αφορούν την επίτευξη των στόχων του μνημονίου».

γ) Η πολιτική του μνημονίου θα είναι «συνεχής» και θα διαρκέσει «επί πολλά έτη».

δ)..... «Το ταμείο (σ.σ.: το λεγόμενο υπερ-ΤΑΙΠΕΔ του ξεπουλήματος) θα διοικείται από τις ελληνικές Αρχές υπό την εποπτεία των αρμόδιων ευρωπαϊκών θεσμών».

ε) «Η κυβέρνηση πρέπει να συσκέπτεται και να συμφωνεί με τους “θεσμούς” για όλα τα σχέδια νόμου»,.

στ) Η κυβέρνηση για κάθε νόμο θα ζητεί την έγκριση της τρόικας «πριν από την οριστικοποίηση και τη νομική έγκρισή τους».

ζ) Οτι «ονομαστικό κούρεμα του χρέους δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί».

η) Πως «οι ελληνικές Αρχές επαναβεβαιώνουν την ανεπιφύλακτη δέσμευσή τους να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως».

Προς τι, λοιπόν, όλα αυτά με τους «ψευτράκους», τους «αυτοφωράκηδες», τους διαπλεκόμενους, τους διεφθαρμένους και τα λοιπά ηχηρά και πολιτισμένα; Μα ο λόγος είναι απλός: Βρίζονται γιατί... συμφωνούν! Και συμφωνούν τόσο πολύ που έως την κάλπη τόσο περισσότερο θα βρίζονται για να κάνουν ότι διαφωνούν.

Σχόλια