Βαρουφάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πια-Διαμελίστηκε με την συνθηκολόγηση Τσίπρα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που υπηρέτησα δεν υπάρχει πια. Διαμελίστηκε από την συνθηκολόγησή μας» υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera, ο Γ. Βαρουφάκης, επαναλαμβάνοντας ότι διαφωνεί κάθετα με την επιλογή Τσίπρα να υπογράψει νέο Μνημόνιο καθώς αυτό θα οδηγήσει- όπως επισημαίνει-στην εξοδο από το ευρώ και όχι στην σωτηρία.

Δηλώνει ότι δεν εγκαταλείπει την πολιτική και μάλιστα προαναγγέλλει επίσημες ανακοινώσεις και μια
πανευρωπαϊκή αριστερά-αντίβαρο στην λιτότητα.

«Εγώ και ο Αλέξης Τσίπρας διαφωνούσαμε γιατί εκείνος πίστευε ότι το νέο Μνημόνιο ήταν η μόνη εναλλακτική στο σχέδιο Σόιμπλε που ήθελε να μας διώξει από την ευρωζώνη….
 
Καταλαβαίνω γιατί έφθασε στο να διαλέξει το μνημόνιο αλλά διαφωνώ μαζί του»  αναφέρει ο Γ. Βαρουφάκης, στην συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα, συμπληρώνοντας ότι...... ο τέως πρωθυπουργός ερμήνευσε διαφορετικά από εκείνον το όχι του 62% στο δημοψήφισμα και στην ουσία «υπέγραψε την συνθηκολόγηση» της χώρας.

«Εγώ πιστεύω ότι το Μνημόνιο θα μας οδηγήσει εν τέλει εκτός ευρώ» υπογραμμίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, κάνοντας λόγο για ένα πανευρωπαϊκό σχέδιο ανάπτυξης, ένα ευρωπαϊκό «New Deal» που θα έρθει σύντομα και θα λειτουργήσει ως αντίβαρο στο γερμανικό σχέδιο.

Ερωτηθείς αν λέει «αντίο» στην πολιτική, ο Γ. Βαρουφάκης, απαντά «ακριβώς το αντίθετο», αφήνοντας να εννοηθεί ότι έπονται σύντομα επίσημες ανακοινώσεις και ένα ευρωπαϊκό κίνημα:

«Σύντομα θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση. Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που εγώ υπηρέτησα δεν υπάρχει πια. Διαμελίστηκε από την συνθηκολόγησή μας. Δεν ήθελα να ενωθώ με εκείνους που προέκυψαν από την διάσπαση, κοίταξα εκεί που επίσης μπορεί να βρει λύση το ελληνικό πρόβλημα: Την Ευρώπη».

«Η Ελλάδα βυθίστηκε, αλλά είναι όλη η ευρωπαϊκή Δημοκρατία αυτή που τραυματίστηκε θανάσιμα. Αν δεν κατανοήσουν οι Ευρωπαίοι ότι η οικονομία τους διοικείται από ψευδο-τεχνοκράτες που δεν εκλέγονται και δεν τιμωρούνται, ανθρώπους που διαπράττουν το ένα λάθος μετά το άλλο, η Δημοκρατία της γηραιάς ηπείρου θα παραμείνει μια σκιά αυτού που πιστεύουμε ότι είναι» προσθέτει ο Γ. Βαρουφάκης.
Πηγή:  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου