Οι καινούργιοι εκατομμυριούχοι είναι αυτοί των 1000 ευρώ μηνιαίως…


Και για να είμαστε σοβαροί…Όσοι έπαιρναν 1000, 1200 το μήνα, κάποιον άνεργο βοηθούσαν, κάποιο παιδί τάιζαν…
Από ergasianews:
STOP στο αφορολόγητο των 1.οοο ευρώ μηνιαίως, με υπογραφή τρίτου μνημονίου, βάζοντας χιλιάδες οικογένειες σε νέες φορολογικές περιπέτειες, καθώς η κυβέρνησης ανίκανη να εφαρμόσει την δέσμευσή της για όριο 12.000 ευρώ, προσανατολίζεται τώρα στο να μην ισχύει κανένα…….


αφορολόγητο για όσους βγάζουν πάνω από το αφορολόγητο όριο εισοδήματος.
Δηλαδή οι Έλληνες πολίτες να φορολογούνται από το πρώτο κιόλας ευρώ που πιάνουν στα χέρια τους.
Στο βωμό της θυσίας του μνημονίου, 3,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι που  θα επωμιστούν τα κάτι παραπάνω από 20 δισ. ευρώ συνολικά που ζητά ο προϋπολογισμός (πάνω από 5.000 ευρώ «το κεφάλι»).
Με βάση το τρίτο Μνημόνιο, οι νέοι συντελεστές θα πρέπει να ενσωματώνουν και την επιβάρυνση από την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, που πλέον μονιμοποιείται. Επειδή όμως η έκτακτη εισφορά 1%-8% επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ, οι αυξήσεις στους συντελεστές θα πρέπει να είναι μεγαλύτερες από το άθροισμα του συντελεστή που ίσχυε και του συντελεστή της έκτακτης εισφοράς –γιατί τότε τα υψηλά εισοδήματα θα πλήρωναν ίσως και λιγότερα από όσα πληρώνουν σήμερα.
Έτσι ο ανώτατος συντελεστής για το 2016 θα πρέπει να ξεπερνά και το 50%, το οποίον είναι απλώς το άθροισμα του 42% και του 8% που είναι οι ανώτατοι συντελεστές φόρου εισοδήματος και έκτακτης εισφοράς που ισχύουν σήμερα. Με την μετακύλιση όλων των βαρών από την κατάργηση του αφορολογήτου προς τα πάνω, ο ανώτατος συντελεστής θα πλησιάσει ή θα φτάσει στο 60%!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου