Ο αλητάμπουρας απατεώνας Τσίπρας ξεκίνησε το ξεπούλημα της χώρας...Δώρο στους φασίστες γερμανούς 14 αεροδρόμια, ετσι για να σωθούμε




(Τρ. 18/8/15 - 11:15, 19:10)
ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟ TURBO-ΤΑΜΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ 50 ΔΙΣ
H κυβέρνηση με απόφασή της και κατ' επιταγήν του κατάπτυστου νέουμνημονίου, παρέδωσε και μάλιστα έναντι ευτελούς τιμήματος, τα 14 Περιφερειακά Aεροδρόμια φιλέτα της χώρας, λάφυρο στα γερμανικά συμφέροντα, μετά από σχετική αυθαίρετη εισήγηση της διοίκησης του TAIΠEΔ στις 3 Iουλίου και συγκεκριμένα στην κοινοπραξία Fraport AG - Slentel Ltd. Η εν λόγω κοινοπραξία αποτελείται κυρίως από τη γερμανικών κρατικών, κατά πρώτο λόγο, συμφερόντων Fraport και  τη δεύτερη εταιρεία Slentel που είναι θυγατρική του γνωστού και μη εξαιρετέου ομίλου Κοπελούζου !
H σχετική απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια του Kυβερνητικού Συμβουλίου Oικονομικής Πολιτικής(KYΣOIΠ) που συνεδρίασε στις 13 Aυγούστου και χθες (17/8)  δημοσιεύθηκε στην Eφημερίδα της Kυβέρνησης.
   Tην απαράδεκτη και διάτρητη αυτή απόφαση, την οποία είχε συνομολογήσει η ΝΔ και τώρα με ανακοίνωση της εξυμνεί, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παλιότερα την κατάγγελνε, υπογράφουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης και οι υπουργοί Oικονομικών Eυκλ. Tσακαλώτος, Oικονομίας Γ. Σταθάκηςκαι Παραγωγικής Aνασυγκρότησης Π. Σκουρλέτης.
Πρόκειται για την πρώτη ιδιωτικοποίηση - ξεπούλημα που υλοποιείται από την κυβέρνηση του ΣYPIZA. Tο τίμημα που θα καταβάλει η Fraport είναι ευτελέστατο και ανέρχεται σε μόλις 1,23 δισ. ευρώ. H υλοποίηση του συγκεκριμένου ''project'' περιλαμβανόταν στο μνημόνιο έκτρωμα που έγινε νόμος του κράτους στις 14 Aυγούστου. Δηλαδή η κυβέρνηση έσπευσε μία ημέρα νωρίτερα να υλοποιήσει τη δέσμευση που ανέλαβε μέσω του τρίτου μνημονίου. Tα 14 αυτά περιφερειακά αεροδρόμια είναι της Θεσσαλονίκης, της Kέρκυρας, των Xανίων, της Kεφαλλονιάς, της Zακύνθου, τουAκτίου, της Kαβάλας, της Pόδου, της , της Σάμου, της Mυτιλήνης, της Mυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου.

ΕΘΝΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
Κύκλοι της ευρύτερης Αριστεράς και αντικειμενικοί οικονομικοί παρατηρητές, με δεδομένη τη στρατηγική εθνική σημασία και τον νευραλγικότατο οικονομικό και κοινωνικό ρόλο των περιφερειακών αεροδρομίων , χαρακτήριζαν ως εθνικόοικονομικό και κοινωνικό έγκλημα την παράδοση του ελέγχου τους σε ιδιωτικά και μάλιστα ξένα συμφέροντα. Τόνιζαν ότι αυτή η απόφαση συνιστά ένα μεγάλο και μάλλον ανέλπιστο «δώρο» στη Μέρκελ και τον Σόιμπλε, προφανώς εις ανταπόδοση των υπηρεσιών τους στη συνομολόγηση του νέου κατάπτυστου μνημονίου προς αποφυγή της καταστροφής» ενός Grexit !
Οι ίδιοι κύκλοι υπογράμμιζαν ότι, μετά το ξεπούλημα, οι τοπικές κοινωνίες της περιφέρειας θα αποξενωθούν πλήρως από κάθε παρέμβαση στα περιφεριακά αεροδρόμια, ενώ τα γερμανικά συμφέροντα με επίκεντρο τα αεροδρόμια θα μπορούν να παρέμβουν για να θέσουν υπό έλεγχο τηντουριστική δραστηριότητα της περιοχής. Παράλληλα καιροφυλακτεί ο κίνδυνος της γερμανικήςκερδοσκοπίας επί των αεροδρομίων και της αύξησης του κόστους τους, κάτι που επέβαλε η γερμανικήHochtif στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με αρνητικότατες συνέπειες για του χρήστες και το ρόλο του αεροδρομίου στην περιοχή.
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΛΙΜΑΝΙΑ, ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ  
Οικονομικοί κύκλοι τόνιζαν στην Iskra ότι μετά το ξεπούλημα στους «προστάτες» μας Γερμανούς των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας (οι Γερμανοί ελέγχουν και το «Ελ. Βενιζέλος»), κάτι που δεν έχει συμβεί σε καμία άλλη ανεξάρτητη χώρα στον κόσμο, οι ιδιωτικοποιήσεις θα συνεχιστούν δυστυχώς, ακάθεκτες με την πώληση των λιμανιών και συγκεκριμένα με την πώληση του λιμανιού τουΠειραιά και της Θεσσαλονίκης και την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO (εταιρεία διαχείρισης του σιδηροδρομικού δικτύου). Η εκποίηση, μάλιστα, του λιμανιού του Πειραιά έχει ήδη ξεκινήσει και πρόκειται να ολοκληρωθεί ως τον Οκτώβρη με φωτογραφική μεταβίβαση στην COSCO. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ !
ΓΙΩΤΑ ΔΟΥΛΓΕΡΗ

Σχόλια

  1. ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ….
    Γ . ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ….
    Γράφει ο Ν Βράχος (ΓΡΑΦΑΜΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ)
    Αρνήθηκε να παραδώσει την Ελλάδα.
    Είναι πια απολύτως σίγουρο, ότι ελάχιστοι είναι εκείνοι οι..έλληνες που πιστεύουν ακόμη, σε όσα γράψανε οι ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου. Είναι πια αποδεδειγμένο, ότι η κατάσταση της οικονομίας βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού και τόσον ο Καραμανλής όσο και ο Σαμαράς, περίμεναν ποιος θα ..σπρώξει πρώτος τον άλλον στο γκρεμό.
    Είναι σίγουρο ότι οι Γερμανογάλλοι ήθελαν το αίμα μας και τα ενεργειακά μας αποθέματα, ώστε να είναι σίγουροι ότι δεν θα διακινδυνεύσουν. Και αφ΄ετέρου να μην περιέλθει η Αρκτική με τα απεριόριστα αποθέματα σε υδρογονάνθρακες, στους Ρώσους. Γι αυτό και χρόνια τώρα μας εμποδίζουν στην εκμετάλλευσή τους.
    Γι αυτό και μας «έστειλαν» στο ΔΝΤ, και ιδού πώς?
    Ο Καραμανλής τυχαία διπλασίασε το δημόσιο χρέος? ΄Ηταν τόσο ανίκανος, ή, ήταν ‘’λογοδοσμένος’’ στη αιρετή φασιστική εταιρεία ‘’ΜΕΡΚΟΖΥ’’ ? με πόση ευκολία σκορπούσε το δανεικό δημόσιο χρήμα, και με πόσες ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ οι ξένοι ΄΄αρνιόντουσαν’’ να παρέμβουν ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΝ τη σπατάλη?
    Απεδείχθη ότι δύο χρόνια ΜΟΝΟΣ του, ο Γιώργος Παπανδρέου αγωνιζόταν να σώσει τους Έλληνες, αγωνιζόταν για την τιμή, την ακεραιότητα και την επιβίωση της Ελλάδας.
    Απεδείχθη τελικά, ότι ο άνθρωπος που μας οδήγησε στο ΔΝΤ ήταν η Μέργκελ του..Αντώνη, η Μέργκελ και ο Σαρκοζί του ..αιρετού ΦΑΣΙΣΜΟΥ!
    Συνειδητά, ύπουλα, βρόμικα και σκόπιμα ετοίμασαν και καθοδήγησαν την αποπομπή του Γιώργο Παπανδρέου.
    Διότι, αν πράγματι ήθελαν μπορούσαν να σώσουν την Ελλάδα. Όμως εκείνο που ενδιέφερε την Μέργκελ, περισσότερο ήταν τα αποθέματα ενέργειας του Αιγαίου. Στη Γερμανία αποσύρουν ΟΛΑ τα πυρηνικά εργοστάσια, έπρεπε λοιπόν να καλύψουν το κενό και το πιο εύκολο, φτηνό και ΣΙΓΟΥΡΟ ήταν το απόθεμα των Ελληνικών κοιτασμάτων.
    Όμως αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει με τον Γιώργο Πρωθυπουργό . Έτσι αποφάσισαν να τον «ρίξουν» ώστε η ενέργεια να περάσει στα χέρια τους αντί πινακίου.. Σαμαρά και Τσίπρα. Βλέπεις ο Παπανδρέου είναι Έλληνας και σοσιαλιστής, και δεν ήταν δυνατόν να κάνει ότι του ζητούσαν.
    Εξ άλλου ο Παπανδρέου τεκμηρίωσε την άποψη ότι το θέμα ήταν Ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό. Δηλαδή ..άνοιγε τις πληγές του συστήματος. Υποχρέωνε τους Γερμανούς να εκτελέσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις περί κοινής πολιτικής και αλληλεγγύης των εταίρων. Δεν ήταν δυνατό το επιτόκιο δανεισμού να ..κάνει διακρίσεις.
    Ο Γιώργος Παπανδρέου θυσιάστηκε για να σωθεί η Ελλάδα. Εμείς , όπως έλεγε και ο Εμ. Ρο΄ι΄δης, συμπεριφερθήκαμε σαν αχάριστοι, εμπαθείς και αγράμματοι, αφού ‘’κατάφεραν’’ παρακράτος , αριστεροί και λοιποί εφιάλτες, να μας πείσουν ότι αυτός έφταιγε και μάλιστα ..σκόπιμα !
    Σήμερα, που καταλάβαμε το βρόμικο παιχνίδι, σκύβουμε το κεφάλι.
    Γιώργο Παπανδρέου , ΣΥΓΓΝΩΜΗ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου