Μεγαλειώδης κολοτούμα Γ. Ντάισελμπλουμ: Το 'όχι' δεν σημαίνει κατ ανάγκη grexit, ωστόσο δυσχεραίνει τις διαπραγματεύσεις...


 


Σε μικρή συνέντευξη Τύπου ύστερα από την ομιλία του στο κοινοβούλιο, τόνισε τα εξής: .......

«Το μέλλον της Ελλάδας είναι τώρα στα χέρια του ελληνικού λαού, και έτσι πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμα. Εάν είναι θετικό το αποτέλεσμα, είμαστε εξ αρχής διατεθειμένοι να βρούμε λύσεις για να σωθεί η Ελλάδα, φυσικά με αξιόπιστο τρόπο, στον όποιο μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη. Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, φυσικά θα είναι μία πιο περίπλοκη υπόθεση. 

Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι εύκολα μέτρα για να βγει κανείς από αυτή τη κρίση δεν υπάρχουν. Άρα η απόρριψη των προτάσεων επίσης σημαίνει ότι πιθανώς δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν δυσάρεστα μέτρα».
Ένας δημοσιογράφος ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει πως ένα ‘ΌΧΙ’ δυναμώνει την ελληνική θέση στις διαπραγματεύσεις. Ο Ντάισελμπλουμ, απαντώντας στην ερώτηση, είπε:.....


«Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη μια καλή θέση στις διαπραγματεύσεις, έχει πάντα το δικαίωμα να αρνηθεί προτάσεις. Δεν αναγκάζουμε κανένα να δεχτεί ένα πρόγραμμα. 
Επίσης, ασχέτως με το αποτέλεσμα, δεν υπάρχουν εύκολα και ελκυστικά προγράμματα. Τα προγράμματα είναι έκτακτα προγράμματα και εξ αρχής περιλαμβάνουν δραστικά μέτρα που χρειάζονται να ληφθούν. 

Για αυτό τον λόγο θεωρώ την υπόνοια της ελληνικής κυβέρνησης ότι με ένα ‘ΌΧΙ’ το μέλλον θα είναι πιο εύκολο, ότι δεν είναι ειλικρινής για τον Έλληνα ψηφοφόρο».

Στην ερώτηση εάν υπάρχει ένα μέλλον για την Ελλάδα εντός ευρωζώνης με ένα ‘ΌΧΙ’, απάντησε: «Δεν μπορώ να απαντήσω οριστικά.Ένα «ναι» προσφέρει περισσότερη «προοπτική» για συζήτηση. 
Αν κερδίσει το στρατόπεδο του «όχι», αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη «Grexit».
 Λέω μόνο, με κάθε ειλικρίνεια, ασχέτως με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ότι ο μοναδικός δρόμος για την Ελλάδα που οδηγεί σε μία έξοδο από την κρίση είναι τα ριζικά μέτρα, δεδομένου ότι η ελληνική οικονομία είναι σε μία εξαιρετική άσχημη κατάσταση, το ελληνικό κράτος και ο δημόσιος τομέας λειτουργούν εξαιρετικά άσχημα. Εύκολα μέτρα ΔΕΝ θα βοηθήσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου