Προβοκατόρικα τα περί ακύρωσης κρατήσεων - Der Standard: Η Ελλάδα οδεύει προς νέο ρεκόρ αφίξεων τουριστών



Ακόμη και αν τελευταία είχαν κυκλοφορήσει φήμες για δήθεν μείωση των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, είναι γεγονός ότι η Ελλάδα οδηγείται φέτος το καλοκαίρι σε ένα νέο ρεκόρ αριθμού τουριστών, τονίζεται σε σημερινό δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας "Ντερ Στάνταρντ", με τίτλο "Οι τουρίστες ψηφίζουν Ελλάδα παρά την κρίση", στο οποίο φιλοξενούνται σχετικές δηλώσεις του προέδρου του Αυστριακού Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων Γιόζεφ Πετερλάιτνερ.


Όπως τονίζει στην εφημερίδα ο Γιόζεφ Πετερλάιτνερ, υπάρχει ένα σαφές "συν" στις κρατήσεις για Ελλάδα, και αυτό το νέο ρεκόρ διαγραφόταν ήδη με τις κρατήσεις τον Μάρτιο και παγιώθηκε έως τα τέλη Ιουνίου.

Ο ίδιος συμπληρώνει ότι οι τουρίστες που δεν αφέθηκαν να τρομοκρατηθούν από την ειδησεογραφία για την κρίση στην Ελλάδα βρέθηκαν στην πλειονότητά τους προ θετικών εκπλήξεων, διαπιστώνοντας ότι τα καταστήματα είναι ανοικτά, στα νησιά δεν υπάρχει τίποτε από απεργίες ή διαδηλώσεις, οι άνθρωποι είναι ακόμη πιο φιλόξενοι.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι για την Ελλάδα ο τουρισμός είναι σημαντικός πυλώνας της οικονομίας, σχεδόν ένα στα πέντε ευρώ του ΑΕΠ προέρχεται από τον τουρισμό, από τον οποίο τα έσοδα το 2014 ανήλθαν σε 13,4 δισεκατομμύρια ευρώ, και οι διανυκτερεύσεις έφθασαν συνολικά τα 98 εκατομμύρια, αφορώντας ουσιαστικά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ στην Αυστρία όπου ο αριθμός των διανυκτερεύσεων τον περασμένο χρόνο ήταν στα 110 εκατομμύρια, αυτές κατανέμονται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Η "Ντερ Στάνταρντ" παρατηρεί ότι μέσα στο 2014 ο αριθμός των Αυστριακών που μετέβησαν στην Ελλάδα αεροπορικώς για τις θερινές διακοπές τους έφτασε στους 350.000, γεγονός που φέρνει τη χώρα στην πρώτη θέση ως πλέον προσφιλή τουριστικό προορισμό με αεροπλάνο.

Κατά μέσο όρο, πάνω από 400.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, με ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς να είναι επανεπισκέπτες, ενώ η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της -8,5 εκατομμύρια κάτοικοι- βρίσκεται, εδώ και χρόνια, στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα

Όπως αναφέρουν τα νέα στοιχεία της Αυστριακής Στατιστικής Υπηρεσίας, οι αφίξεις Ελλήνων μέσα στο 2014 στην Αυστρία ανήλθαν σε 56.000 και ο αριθμός των διανυκτερεύσεων Ελλήνων στη χώρα, σε 158.000, που αντιστοιχεί σε 0,1% του συνόλου των διανυκτερεύσεων, με την Ελλάδα να βρίσκεται μόλις στην 43η θέση στον κατάλογο των χωρών προέλευσης των τουριστών στην Αυστρία.


Σχόλια

  1. Κύριε Τσίπρα όταν συγκαλύπτεις’’

    τους διεφθαρμένους της πενταετίας 2004-2009, με τι θάρρος θα ζητήσεις και από τους Γερμανούς να κάνουν ΑΥΤΟ! που δεν κάνεις εσύ?
    Όταν ο ΜΟΝΟΣ πολιτικός που τιμωρήθηκε ήταν ο Άκκης, ενώ …χιλιάδες μας ‘’βγάζουν την γλώσσα’’ αφού το σύστημα και η δικαιοσύνη ήταν μέσα στο άθλιο παιχνίδι της ‘’ΕΘΝΙΚΗΣ’’ διαφθοράς και ιδιοτέλειας.

    *Όταν βλέπουν οι Ευρωπαίοι την αχαριστία και την ιδιοτέλεια που έχετε επιδείξει όλοι απέναντι στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και δεν πτωχεύσαμε ,την αθλιότητα και την εγκληματική σας φύση και συμπεριφορά επί πλέον, να επιρρίψετε όλα σας τα εγκλήματα στον έντιμο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, πιστεύετε ότι δεν θα σας κοιτούν ‘’σαν αναγκαίο σκατό’’ στην αυλή τους?

    Κύριε Τσίπρα,
    απέδειξες σε ελάχιστο χρόνο την ακαταλληλότητά σου και την επικινδυνότητά σου για την ‘’ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ’’ που διαχειρίζεσαι.
    Απέδειξες, τόσο με τις επιλογές σου όσο και με τις πρακτικές σου, ότι αποτελείς την μεγαλύτερη πολιτική αποτυχία, και την πιο επικίνδυνη παρουσία για το μέλλον της πατρίδας μας, αυτή τη δύσκολη στιγμή, για την οποία και ΕΣΥ ! φέρεις μεγίστη ευθύνη.

    Ο Σόϊμπλερ,
    και ο κάθε ..Σόϊμπλερ, απέδειξαν ότι ΠΑΝΩ από όλα βάζουν την πατρίδα τους και αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για το καλό της.
    Εσείς και πολλοί ‘’όμοιοί σου’’ εργαστήκατε βρόμικα, άθλια και προδοτικά εις βάρος της Ελλάδας μας, αφού η ιδιοτέλεια και το πιστεύω σας ανήκουν σε άλλους τόπους και άλλους χώρους.
    Προσπάθησε, κύριε Τσίπρα
    και όλοι όσοι μας εξαπατήσατε για να κλέψετε την εξουσία, να ‘’γίνετε Γερμανοί’’ στην αγάπη, στην αυτοθυσία και στην περηφάνια για την πατρίδα τους , που εσείς ΠΟΤΕ δεν νιώσατε και ποτέ δεν γίνατε.
    Ποτέ δεν είναι αργά, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο, αφού ΠΟΤΕ σας δεν ακούσατε την λέξη πατρίδα μέσα στον ‘’παράδεισο’’ του χουντο-σταλινικού πλουτισμού που ζήσατε και ‘’αναπτυχθήκατε’’…!!!

    Επί τέλους γίνετε Έλληνες , ή, φύγετε όσο είναι νωρίς…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου