Νέο χτύπημα του ΔΝΤ: Εάν δεν σωθεί η Ελλάδα, καταρρέει και η Ιταλία!


wpid-20150707083708Θα είναι το επόμενο θύμα της κρίσης, αν δεν αντιμετωπιστεί δυναμικά το ελληνικό ζήτημα

Η Ιταλία θα είναι το επόμενο θύμα της κρίσης, αν δεν αντιμετωπιστεί δυναμικά το ελληνικό ζήτημα, τονίζει σε έκθεση-βόμβα το ΔΝΤ για τη γειτονική χώρα. 

Αυτό ίσως εξηγεί και τις ένθερμες δηλώσεις και τις προτάσεις του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι για «σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα, καθώς οι φόβοι για ντόμινο φαίνεται να μεγαλώνουν.

Στην έκθεση του ΔΝΤ, η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες, αναφέρεται:......
«Αν δεν αντιμετωπιστούν οι εξελίξεις της ελληνικής κρίσης με μια ισχυρή πολιτική απάντηση, μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην Ιταλία, πλήττοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών». Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι «ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης είναι περιορισμένος».
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια όλων των περασμένων ημερών, τόσο ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι όσο και ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν είχαν υποστηρίξει ότι η Ιταλία δεν διατρέχει απολύτως κανέναν κίνδυνο σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας, διότι τα τελευταία χρόνια η Ρώμη έχει προχωρήσει σε σειρά μεταρρυθμίσεων.
Μάλιστα, απαντώντας σε ερωτήματα για το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιπτώσεις για την Ιταλία από την κρίση της Ελλάδας ο Ρέντσι εξέφρασε την πεποίθησή του για το αντίθετο, χωρίς ωστόσο να αποκλείει κάποιες δυσκολίες. «Δεν λέμε ότι όλα θα πάνε καλά. Λέμε πιο απλά ότι η δουλειά που έγινε τους τελευταίους μήνες θέτει την Ιταλία υπό άλλες συνθήκες από αυτές του παρελθόντος. Δεν βρισκόμαστε πλέον στο εδώλιο του κατηγορουμένου, δεν μας αναφέρουν πλέον ως συντρόφους στην ατυχία της Ελλάδας» είχε δηλώσει πρόσφατα, προσθέτοντας: «Η Ιταλία βρίσκεται ήδη εκτός της γραμμής πυρός». Να σημειώσουμε ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός έχει πολλαπλασιάσει τον τελευταίο καιρό τις δηλώσεις για να υποστηρίξει ότι η οικονομία της χώρας του έχει εξυγιανθεί και δεν κινδυνεύει από τη διάχυση της ελληνικής κρίσης.

Σχόλια

  1. ΓΙΑ ΤΗΝ … ΠΑΤΡΙΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ !!!

    Κύριε Τσίπρα όταν ''συγκαλύπτεις’’ και παρέχεις ασυλία

    στους πιο διεφθαρμένους της πενταετίας 2004-2009, με τι θάρρος θα ζητήσεις και από τους Γερμανούς να κάνουν ΑΥΤΟ! που δεν κάνεις εσύ, όταν μάλιστα ‘’βλέπουν’’ και ξέρουν ποιοι είναι οι κλέφτες και πόσα χρήματα έχουν στις τράπεζές τους?
    Όταν ο ΜΟΝΟΣ πολιτικός που τιμωρήθηκε ήταν ο Άκκης, ενώ …χιλιάδες μας ‘’βγάζουν την γλώσσα’,’ αφού το σύστημα και η δικαιοσύνη ήταν μέσα στο άθλιο παιχνίδι της ‘’ΕΘΝΙΚΗΣ’’ διαφθοράς και ιδιοτέλειας, τι νομίζεις ότι οι Ευρωπαίοι ''γλείφουν το δάκτυλο''?.

    *Όταν βλέπουν οι Ευρωπαίοι την αχαριστία και την ιδιοτέλεια που έχετε επιδείξει όλοι απέναντι στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και δεν πτωχεύσαμε ,την αθλιότητα και την εγκληματική σας φύση και συμπεριφορά επί πλέον, να επιρρίψετε όλα σας τα εγκλήματα στον έντιμο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, πιστεύετε ότι δεν θα σας κοιτούν ‘’σαν αναγκαίο σκατό’’ στην αυλή τους?
    Και τέλος, οι Ευρωπαίοι ''λάδωναν'' για να πωλήσουν τα προϊόντα τους, εσείς ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ αυτούς που έπαιρναν'' ΜΙΖΑ'' για να αγοράσουν προϊόντα ''άχρηστα'' και ΞΕΝΑ και σε εξωπραγματική τιμή που επιβάρυναν τον Ελληνικό λαό.
    Όταν καλύπτεις τη βρωμιά και συγκαλύπτεις τους απατεώνες, είσαι και ακατάλληλος και επικίνδυνος να διαχειριστείς τις κρατικές υποθέσεις και τα ΔΑΝΕΙΝΙΚΑ χρήματα που θα μας ‘’φορτώσεις’’ στην πλάτη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου