Καμμένος στη Βουλή

Σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.matrix24.gr/2015/07/kinima-dilos-ke-trampoukos-o-p-kammenos/

    Η είδηση αυτή έχει ιδιαίτερη αξία, αφού με τα στοιχεία που παρουσιάζονται σήμερα η ελληνική τράπεζα που αγόρασε CDS είναι κρατική και πρόκειται για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
    Οπως αποκαλύπτεται, ο τέως πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης είχε αγοράσει ασφάλιστρα κινδύνου για να ασφαλίσει τα ελληνικά ομόλογα της τράπεζάς του. Ολες οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν ομόλογα ελληνικού δημοσίου αξίας περίπου 50 δισ. ευρώ. Με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν να προστατεύσουν τα ομόλογά τους αγοράζοντας ασφάλιστρα. Οταν όμως μία ελληνική τράπεζα αγοράσει προστασία (CDS) είναι σαν να αμφισβητεί την ίδια τη φερεγγυότητα του ελληνικού κράτους, δείχνοντας ότι πιστεύει εμμέσως στη χρεοκοπία του.
    Η Κρατική Τράπεζα ,επί κυβερνήσεως Καραμανλή και…Καμμένου ‘’επαιξε’’ τον Αύγουστο του 2009, θεωρώντας σίγουρη ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΚΑΤΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ CDS 05/06/2014
      Ψευδείς και συκοφαντικοί οι ισχυρισμοί του.
      100.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ –ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ

      Καταπέλτης κατά Καμμένου είναι η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση των CDS.

      Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών χαρακτηρίζει «ψευδείς και συκοφαντικούς» στους ισχυρισμούς του πρόεδρου των ΑΝΕΛ και τότε βουλευτή της ΝΔ, Πάνου Καμμένου για τα περίφημα CDS και την εμπλοκή σε αυτή την «κερδοσκοπική διαδικασία προσώπων που παραπέμπουν στο περιβάλλον του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και τον αδελφό του Ανδρίκο».

      Παράλληκα, καταδικάζει τον Πάνο Καμμένο σε αποζημίωση 100.000 ευρώ για ηθική βλάβη που προκάλεσε στην εταιρία, ισχυριζόμενος πως αυτή αγόρασε τα «γυμνά» ασφάλιστρα δανειστικού κινδύνου (CDS) με βάση αναφοράς τα ελληνικά ομόλογα που πούλησε στο τέλος του 2009 το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

      Σύμφωνα με την απόφαση – καταπέλτη οι ισχυρισμοί του εναγόμενου δεν αποδείχτηκαν αληθείς αλλά ψευδείς, καθώς ο εναγόμενος δεν ανταποκρίθηκε στο βάρος των αποδείξεων.
      Δεν προσκόμισε ουδεμία συναλλαγή της ενάγουσας σε CDS επί ελληνικών ομολόγων και ουδένα κωδικό αυτής στον διεθνή οργανισμό ISDA, κάτι που αποδεικνύει το ψευδές των καταγγελιών.
      Οι δικαστές έκριναν επίσης, πως κάθε φορά που ο κ. Καμμένος θα επαναλαμβάνει τους ίδιους ισχυρισμούς που κρίθηκαν συκοφαντικοί θα πληρώνει πρόστιμο 500 ευρώ και του επιδίκασαν τα δικαστικά έξοδα 12.500 ευρώ.

      Διαγραφή
    2. Καταδικάστηκε ο Πάνος Καμμένος για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον του Αντρίκου Παπανδρέου

      Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

      Καταδικάστηκε ο Πάνος Καμμένος για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον του Αντρίκου Παπανδρέου. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πλήρωσε 30.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
      Παράλληλα του απαγορεύτηκε να αναφέρεται στο όνομα του Αντρίκου Παπανδρέου, ενώ κάθε φορά που...
      θα αναφέρεται σε αυτό θα πληρώνει 500 ευρώ πρόστιμο.

      Υπενθυμίζεται πως η κόντρα του Πάνου Καμμένου με τον Αντρίκο Παπανδρέου, έφτασε στα δικαστήρια, μετά την αγωγή που υπέβαλε ο τελευταίος σε βάρος του προέδρου των ΑΝΕΛ, με αφορμή τις καταγγελίες του για εμπλοκή του κ. Παπανδρέου σε αγοραπωλησίες CDS.

      Ο κ. Παπανδρέου, διεκδικούσε από τον κ. Καμμένο το πόσο του ενός εκατομμυρίου ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη, με βάση τις δηλώσεις του κ. Καμμένου για εμπλοκή του με τα ασφάλιστρα κινδύνου ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας,(CDS).

      Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καμμένος είχε μιλήσει για τον ρόλο που διαδραμάτισε ο Αντρίκος Παπανδρέου σε επενδυτική εταιρία που αγόρασε CDS από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ η χώρα όδευε προς τον μηχανισμό στήριξης, αναμένοντας την εκτίναξη των spreads.
      ΑΡΝΗΘΗΚΕ Ο ΠΑΝΟΣ , ΣΑΝ ΑΛΛΟΣ..ΠΕΤΡΟΣ, ΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΚΑΙ ΥΒΡΙΖΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ

      Τi έγινε στη δίκη
      «Ποτέ δεν υπήρξε διάθεση, πρόθεση καταφρονήσεως, περιφρονήσεων του προσώπου του Αντρίκου Παπανδρέου». Την διαβεβαίωση αυτή έδωσε ενώπιον του δικαστηρίου ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της δίκης που δημοσιεύει το iefimerida.gr.
      Αγωγή εναντίον του κ. Καμμένου είχε καταθέσει ο Αντρίκος Παπανδρέου, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, με αφορμή τα όσα είχε υποστηρίξει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων περί εμπλοκής του Αντρίκου Παπανδρέου στις αγοραπωλησίες ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) σε ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία.
      ΤΙ ΣΟΪ ΑΝΤΡΑΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΡΩΤΩ….??
      Συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος ερωτάται «εσείς λοιπόν λέτε ότι δεν είχατε διάθεση, πρόθεση, καταφρονήσεως, περιφρονήσεως, του προσώπου...» για να απαντήσει ο κ. Καμμένος «καμία κε πρόεδρε και ποτέ δεν υπήρξε τέτοιου είδους».
      Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μάλιστα, υποστήριξε ότι «ουδέποτε έχουν ειπωθεί.
      Είναι προϊόν διαδικτύου όπου υπάρχουν σχόλια διαφόρων ανθρώπων που ελευθέρως γράφουν στο διαδίκτυο και τα οποία παίρνοντας τις δηλώσεις τις δικές μου εντός του κοινοβουλίου ή όπως έχω υποχρέωση λόγω του δημοσίου συμφέροντος στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα και αναπαράγουν ιστοσελίδες».
      Σε σχετική ερώτηση του προέδρου του δικαστηρίου για την έκφραση λαμόγιο ο κ. Καμμένος απαντά «που τον έχω πει λαμόγιο να μας πει. Κε πρόεδρε δεν προκύπτει από πουθενά».
      Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε στο δικαστήριο ότι «εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη αυτών που δημοσίως έχω πει και υπογράψει. Αυτά που γράφουν οι ιστοσελίδες οι οποίες πολλές ελέγχονται από τους ίδιους ή οι οποίες είναι πληρωμένες για να δημιουργήσουν ένα νομικό πλαίσιο για να απειληθεί ο βουλευτής ή η δικαιοσύνη....».

      ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΛΛΗΝΑ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑ ΣΕ ΘΕΩΡΕΙ Ο ΚΑΜΕΝΟΣ
      Στο σημείο αυτό τον διακόπτει ο πρόεδρος για να τον ρωτήσει «λέει, λέτε, ότι η οικογένειά του είναι μαφία. Αληθές ή ψευδές;».
      «Εγώ δεν είπα την οικογένειά του... Παρακαλώ να μου πείτε κε πρόεδρε σε πιο σημείο και με ποιο μέσον».
      Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος υποστηρίζει ότι «ούτε τον ήξερα τον κ. Παπανδρέου ποτέ, ούτε τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου» και ότι οι αγωγές εναντίον του έγιναν «διότι ήθελε να σταματήσει καθ' οιοδήποτε τρόπο εκείνος και οι φίλοι του την διερεύνηση την ποινική αλλά και την κοινοβουλευτική των σκανδάλων των οποίων πιθανώς να έχουν διαπράξει ή φέρεται να έχουν διαπράξει».

      Διαγραφή
  3. ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ..
    Τι περισσότερο θα έκανε ένας πολιτικός απατεώνας, που ενώ υβρίζει, συκοφαντεί, ψευδολογεί και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ , ακόμη συνεχίζει ?
    Πριν τη δίκη, ο Π. Καμμένος ήταν σίγουρος για το “οικονομικό έγκλημα” που διέπραξε ο Α. Παπανδρέου. Στη δίκη όμως τα γυρίζει και λέει συγκεκριμένα ότι σκοπός των αγωγών του Α. Παπανδρέου εναντίον του ήταν (σελ. 47 πρακτικών) «να σταματήσει καθ’ οιοδήποτε τρόπο εκείνος και οι φίλοι του την διερεύνηση την ποινική αλλά και την κοινοβουλευτική των σκανδάλων των οποίων πιθανώς να έχουν διαπράξει ή φέρεται να έχουν διαπράξει» (!!)
    Όμως, από τα πρακτικά της δίκης και το υλικό που προσκόμισε η κάθε πλευρά, προκύπτουν ότι άλλα έλεγε ο Π. Καμμένος. Εντελώς διαφορετικά. Και τα οποία ήταν γνωστά σε όλους μας, τουλάχιστον σε αυτούς που παρακολουθούν την ειδησεογραφία. Συγκεκριμένα:
    1. Στις 18/5/2011 ο Π. Καμμένος στο «Αποκαλυπτικό Δελτίο» του Extra3 αποκαλεί τον Γ. Παπανδρέου «έμμισθο broker διεθνών τοκογλύφων».
    Στις 19/5/2011 επαναλαμβάνει τον χαρακτηρισμό στον Real FM και στο Ν. Χατζηνικολάου, χρησιμοποιεί φράσεις όπως «πήρανε χρήματα» και εμπλέκει για πρώτη φορά τον Αντρίκο Παπανδρέου σε μία ιστορία πώλησης CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην οποία, σύμφωνα με τον Καμμένο εμπλέκονται «πρόσωπα που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του Πρωθυπουργού, και αν όχι του Πρωθυπουργού, που μαζί με τον αδερφό του Πρωθυπουργού συμμετέχουν σε κοινές μη κυβερνητικές οργανώσεις…». Και ολοκληρώνει λέγοντας ότι «όταν κάποιοι τζογαδόροι κονομάνε 25 δις. και επιτρέπεται η πώληση των ασφαλίστρων κινδύνου… είναι θέμα πάρα πολύ σοβαρό και ειδικά όταν αυτοί που αγοράζουν έχουν σχέσεις με το περιβάλλον του ίδιου του Πρωθυπουργού»
    2. Στις 11/9/2011 ο Π. Καμμένος σε συνέντευξή του στο ρ/σ Ράδιο 9 και απαντώντας στην παρατήρηση δημοσιογράφου «Πάνο, έχεις καταγγείλει την οικογένεια Παπανδρέου, δεν έχει ανοίξει όμως μύτη, ούτε και το ίδιο σου το κόμμα δεν βγαίνει να σε υπερασπιστεί», λέει: «…Εδώ έχουμε μία συμμορία, μια συμμορία οικογενειακή, η οποία λειτουργεί με τους νόμους της κόζα νόστρα, με μία ομερτά των μέσων μαζικής ενημέρωσης και με συνεργούς παντού…»
    3. Στις 19/9/2011 σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου, ο Καμμένος δηλώνει: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία το παραδέχτηκε ο κ. Παπανδρέου ότι ο αδερφός του δουλεύσει σε εταιρία που αγοράζει και πουλάει και προτείνει CDS υπέρ της πτώχευσης της χώρας. Την εταιρία UNIGESTION…»
    4. Στις 27/9/2011, στην εκπομπή «Πολιτικό Στριπτίζ» του Studio 7 επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά τους ισχυρισμούς του, λέγοντας: «Έχω την βεβαιότητα που πουλήθηκαν αυτά τα CDS του Τ.Τ…. Σε μία εκ των εταιρειών ψάχνω και βρίσκω ότι δουλεύει εκεί ο Αντρίκος Παπανδρέου…» και συμπληρώνει «είναι ξεκάθαρο ότι είναι προδότες, γιατί είναι ξεκάθαρο για τον κ. Παπανδρέου ο οποίος έβαλε τον κ. Σόρος στη Βουλή των Ελλήνων… οι δε εταιρείες του Σόρος είναι στις εταιρείες του Αντρίκου Παπανδρέου…»
    5. Στις 14/7/2012, ο Καμμένος ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter «Την κλείνει ο Αντρίκος την offshore… Δεν θα γλιτώσετε λαμόγια. Διαδώστε το παντού.»
    6. Στις 25/9/2012, ενόψει της δίκης της πρώτης αγωγής του Αντρίκου Παπανδρέου κατά του Π. Καμμένου, ο τελευταίος γράφει στο Facebook κείμενο ζητώντας συμπαράσταση στα δικαστήρια όπου «όπου ο Αντρίκος Παπανδρέου ζητά 1 εκατ. Ευρώ έναντι της σιωπής μου για τη ληστεία των 26 δισ. από την υπόθεση των CDS του Τ.Τ.» και συμπληρώνει: «Αν δεν έλθει ακόμη μία φορά θα Κάνουμε τη δίκη κάτω από το σπίτι του…»
    7. Στις δε 27/9/2012 ο Καμμένος λέει επί λέξει: «Για ακόμη μία φορά το μέλος της οικογένειας που φέρεται ως συμμορία, ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου… Ο υπάλληλος της εταιρείας των brokers που αγόρασαν τα CDS που πόνταραν στην πτώχευση των Ελλήνων, ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου… Το έγκλημα που διέπραξε η οικογένειά του, ο ίδιος διέπραξε οικονομικό έγκλημα…»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 8.Ποια είναι η βασική κατηγορία που διακινεί από το Μάιο του 2011 ο Καμμένος: ότι ο Αντρίκος Παπανδρέου σε συνεργασία με άλλα πρόσωπα και τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου, που είχε εσωτερική πληροφόρηση ως Πρωθυπουργός της χώρας, προέβηκαν μέσω της πώλησης ασφαλίστρων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε παράνομα και ανήθικα κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της Ελλάδας (μέσω των εταιριών IJ Partners και Unigestion) με σκοπό να αποκομίσουν προσωπικό όφελος – κοινώς, να τα κονομήσουν.
      Σημειώνουμε απλώς ότι -όπως είναι γνωστό και βεβαίωσε και ο Γ. Βαρουφάκης με υπόμνημά του στη δίκη- τα CDS δεν ήταν 25 ή και 60 δισ. όπως έχει υποστηρίξει ο Π. Καμμένος αλλά περίπου 3 δισ. Και δεύτερον, καμία από τις εταιρείες που έχει ονοματίσει ο Π. Καμμένος (UNIGESTION και IJ Partners) δεν αγόρασε ελληνικά CDS. Επίσης, οι αγοραπωλησίες CDS από το Τ.Τ. έγιναν από τη διοίκηση που είχε ορίσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Τα συμπεράσματα δικά σας…


      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου