ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΜΑΣ.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ο κυριότερος λόγος που η κυβέρνηση του Σύριζα έκανε πίσω στις διαπραγματεύσεις της με τους εταίρους την τελευταία στιγμή...

αφού είχε εγκαταλείψει όλες τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις, και δέχτηκε τους όρους τους, ήταν για να «ηρεμήσει» η χώρα μέσα στο… νεκροταφείο που την έχωναν ζητωκραυγάζοντας οι δανειστές της!

Είναι καταπληκτικό να διαβάζει κανείς όλα τα μεγαλύτερα ξένα ειδησεογραφικά μπλογκς που ασχολούνται εδώ και καιρό με την Ελλάδα, για να διαπιστώσει ότι όλοι συμφωνούν πως ένας Δούρειος Ίππος, «Trojan Horse», κατάφερε να αλώσει κάθε αντίσταση στην πολιορκία, κάτι που κανένας άλλος δεν θα τα κατάφερνε τόσο καλά και τελικά να αφήσει τους εισβολείς να μπουν μέσα, να λεηλατήσουν και να κατακάψουν όλη την χώρα.

Δεν υπάρχει καμία λογική σε μια διαπραγμάτευση που παίζεται το μέλλον της χώρας σου, να πηγαίνεις ξυπόλητος στα αγκάθια και να κάνεις και τον νταή πιστεύοντας πως οι άλλοι θα σκύψουν το κεφάλι γιατί υποτίθεται ότι έχεις το δίκαιο με το μέρος σου. Είναι σαν να πηγαίνεις στο λάκκο των λεόντων με ένα απλό νυχοκόπτη, με την πεποίθηση ότι μόλις σε δουν τα άγρια θηρία θα… το βάλλουν στα πόδια!

Δεν υπάρχει καμία λογική να ξεσηκώνεις ένα ολόκληρο λαό να τρέχει με τόσα εμπόδια εναντίον του, με τις τράπεζες κλειστές, με τα δοσιλογικά ΜΜΕ να ουρλιάζουν καθημερινά προσπαθώντας να τον αναγκάσουν να σκύψει το κεφάλι στη λαιμητόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να σιγοντάρεις σε μια σκλήρυνση της στάσης του σε ένα ιστορικό ΟΧΙ που άφησε άναυδη όλη την ανθρωπότητα και στη συνέχεια να παραδίδεσαι άνευ όρων, γιατί, όπως δικαιολόγησες την στάση σου, δεν είχες σκεφτεί καμία εναλλακτική λύση με μεγάλο θύμα την ίδια σου την πατρίδα.

Είναι δύσκολο να πιστέψει κάνεις πως, ή οι κυβερνήτες ήταν ηλίθιοι, ή ότι ήταν ανεύθυνοι, ή ότι τέλος ήταν και αυτοί μέρος του σχεδίου για την υποδούλωση και το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου. 
Και όμως κάτι από τα τρία αυτά συνέβηκε!

Τώρα από εδώ και πέρα καθημερινά θα στήνονται τα εκτελεστικά αποσπάσματα για να εκτελούν τους χρεωμένους που δεν θα έχουν να πληρώσουν τα χρέη τους, τους ανασφαλίστους, τους άνεργους και τους βίαια ξεσπιτωμένους, ενώ στην Ακρόπολη θα κυματίζει η σημαία του τέταρτου Ράιχ.

Και μετά τι; Μετά ξυπνήσαμε και είδαμε από το παράθυρο ένα κόσμο να διαδηλώνει ξεσηκωμένος στις μεγάλες πλατειές γιατί του είχαν φέρει το μαχαίρι στο λαιμό, γιατί δεν είχε άλλη διέξοδο. Ένα κόσμο να ξεσηκώνεται παίρνοντας «μπάλα» όλο το διαφθαρμένο πολιτικό σύστημα ενώ όλη η διεθνή κοινότητα θα τον παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα!

Μην γελιέστε! Το ολοκαύτωμα είναι προ των πυλών μας!

Αυτός ο λαός θα αντισταθεί στο ολοκαύτωμα του ;


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΑΠΟ 90ΧΡΟΝΗ ΠΡΩΗΝ
    ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ
    ================================
    Το ποσό των 2 εκατ. ευρώ και κοσμήματα ανυπολόγιστης αξίας έκλεψαν ληστές από το διαμέρισμα 90χρονης πρώην εισαγγελέα στο Κολωνάκι, στην καρδιά της Αθήνας.
    Εντύπωση προκαλεί το ποσό που είχε στο σπίτι της η 90χρονη. Αρχικά η ΕΛ.ΑΣ. δεν ήταν σίγουρη πως η υπέργηρη γυναίκα είχε υπολογίζει σωστά τα χρήματα.
    «Η οικονομική κρίση και η πιθανή πτώχευση της χώρας με ανάγκασαν να βγάλω τα χρήματα από τις τράπεζες. Τα είχα βάλει μέσα στην ντουλάπα, όπου τα βρήκαν οι δράστες και τα πήραν» κατέθεσε η άτυχη 90χρονη.
    Το χρονικό της ληστείας
    Η ληστεία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο της πόλης, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Οι δύο διαρρήκτες αναρριχήθηκαν από τον φωταγωγό στο διαμέρισμα του τρίτου ορόφου και από ανασφάλιστο παράθυρο της κουζίνας μπήκαν στο πολυτελές νεοκλασικό διαμέρισμα.
    Η 90χρονη, που εκείνη την ώρα μελετούσε ένα βιβλίο, είδε ξαφνικά μπροστά της τους δύο άγνωστους κουκουλοφόρους. Την ακινητοποίησαν στην καρέκλα, τη χτύπησαν και άρχισαν να ψάχνουν το διαμέρισμα. Τελικά άρπαξαν τα... πακέτα με τα χαρτονομίσματα και τα χρυσαφικά, και έφυγαν σαν κύριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλεγχος πόθεν έσχες:
    ====================
    Δικαστικός με καταθέσεις 7.965.000 και υπάλληλος Πολεοδομίας με 1.065.000 ευρώ! Στην τσιμπίδα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) πιάστηκαν16 δημόσιοι υπάλληλοι με ακίνητα και καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ που, όπως αναφέρουν στην έκθεση τους οι επιθεωρητές, δεν δικαιολογούνται από "νόμιμα και εμφανή εισοδήματα".

    Έλεγχος πόθεν έσχες: Δικαστικός με καταθέσεις 7.965.000 και υπάλληλος Πολεοδομίας με 1.065.000 ευρώ!

    Στην τσιμπίδα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) πιάστηκαν16 δημόσιοι υπάλληλοι με ακίνητα και καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ που, όπως αναφέρουν στην έκθεση τους οι επιθεωρητές, δεν δικαιολογούνται από "νόμιμα και εμφανή εισοδήματα".

    Οι φάκελοι 143 προϊσταμένων και υπαλλήλων εφοριών, που εμφανίζονται να έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό συνολικού ύψους άνω των 100.000 ευρώ ο καθένας, κατά την περίοδο 2009-2011, αναμένεται να αποσταλούν στον οικονομικό εισαγγελέα.

    Πρόκειται για χαρακτηριστικές περιπτώσεις από τα αποτελέσματα ελέγχων σε πόθεν έσχες που πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα οι «αδιάφθοροι» του Δημόσιου:
    1 Διοικητικός Υπάλληλος νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου: Αγορά ακινήτου 4 στρ. σε τουριστικό νησί. Καταθέσεις συνολικού ύψους 60.000€
    2 Διοικητικός Υπάλληλος νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου: Καταθέσεις συνολικού ύψους 350.000€
    3 Εφοριακός Υπάλληλος: Καταθέσεις συνολικού ύψους 230.000€
    4 Διοικητικός Υπάλληλος νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου: Αγορά τριών ακινήτων. Καταθέσεις συνολικού ύψους 75.000€
    5 Υπάλληλος Πολεοδομίας: Καταθέσεις συνολικού ύψους 1.065.000€
    6 Υπάλληλος Δημόσιας Υπηρεσίας: Καταθέσεις συνολικού ύψους 940.000€
    7 Διοικητικός Υπάλληλος νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου: Καταθέσεις συνολικού ύψους 675.000€
    8 Δικαστική υπάλληλος: Καταθέσεις συνολικού ύψους 7.965.000€
    9 Υπάλληλος δασικής υπηρεσίας: Καταθέσεις συνολικού ύψους 88.000€
    10 Υπάλληλος Πολεοδομίας: Καταθέσεις συνολικού ύψους 600.000€
    11 Υπάλληλος Πολεοδομίας: Καταθέσεις συνολικού ύψους 450.000€
    12 Υπάλληλος Πολεοδομίας: Καταθέσεις συνολικού ύψους 350.000€
    13 Υπάλληλος Πολεοδομίας: Καταθέσεις συνολικού ύψους 1.020.000€
    14 Υπάλληλος Πολεοδομίας: Καταθέσεις συνολικού ύψους 600.000€
    15 Τελωνειακός υπάλληλος: Καταθέσεις συνολικού ύψους 920.000€
    16 Υπάλληλος δασικής υπηρεσίας: Καταθέσεις συνολικού ύψους 1.010.000€.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για φοροδιαφυγή 5, 5 εκατ. ευρώ κατηγορεί το ΣΔΟΕ τον βουλευτή Βασίλη Καπερνάρο
    Γράφτηκε από τον Επίκαιρο-s

    Λαβράκια βαρεών βαρών τσίμπησε το ΣΔΟΕ σε εκτενείς ελέγχους που πραγματοποίησε κατόπιν ανώνυμων καταγγελιών σε επώνυμους ελεύθερους επαγγελματίες, κυρίως δικηγόρους και γιατρούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανώνυμη καταγγελία αφορούσε σε 36 δικηγόρους και έγινε στον Οικονομικό Εισαγγελέα Πεπόνη, ο οποίος διαβίβασε την υπόθεση στο ΣΔΟΕ για τα περαιτέρω...
    Από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και τον έλεγχο πόθεν έσχες σε βάθος 10ετίας, το πρώτο λαβράκι ήταν ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και δικηγόρος, Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος είχε αποκρύψει εισόδημα 5,5 εκατ. ευρώ.
    Το πρόστιμο ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ και όπως τονίζει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ, εάν ο βουλευτής δεν προσέλθει στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για να καταβάλει ή να ρυθμίσει την οφειλή, θα ασκηθεί ποινική δίωξη [iefimerida]
    Epikairo: O Kαπερνάρος των εκατομμυρίων ευρώ καλέστηκε να *δικάσει* τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για ζητήματα φοροδιαφυγής. Πόση υποκρισία μπορεί να κρύβεται ακόμη στην ελληνική πολιτεία όταν άνθρωποι που έχουν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς εκατομμύρια ευρώ και στ᾽ όνομά τους σειρές ακινήτων κουνούν το δάχτυλο και τιμωρούν τον Παπακωνσταντίνου με μηδενικές καταθέσεις και διαμονή στο νοίκι;
    Θυμόμαστε όλοι τον Καπερνάρο κατά την προανακριτική κατά Παπακωνσταντίνου [και όχι επί της λίστας Λαγκάρντ] να ρωτά το αμίμητο: Στις 7 Ιουλίου, λοιπόν, 2011 στις 10.20 πμ, παίρνετε μία απάντηση από τον κ. Παπακωνσταντίνου και λέει: «Να είσαι καλά Γιάννη, θα σε πάρω να τα πούμε». Από κάτω έχει: «Sent from my iPad» και λέει μέσα σε αγκύλη, «κρυμμένο αναφερόμενο κείμενο»....
    Θα προσφύγω στα Αγγλικά του κυρίου Προέδρου, διότι δεν ξέρω Αγγλικά, αν μπορεί να μου ερμηνεύσει το «Sent from my iPad».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι 18 επιχειρηματίες που συνελήφθησαν μέσα στο 2013

    1. Βίκτωρ Ρέστης
    Ο εφοπλιστής συνελήφθη τον Ιούλιο για την υπόθεση με τα δάνεια της FB Bank ύστερα από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του με τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορούν ποσό 5,8 εκατ. ευρώ, που χορήγησε η τράπεζα προς εταιρείες συμφερόντων του κ. Ρέστη. Στις αρχές του μήνα, ο εφοπλιστής, έπειτα από 4 μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού αποφυλακίστηκε μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του, με την υποχρέωση να εμφανίζεται μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ του απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα.
    2. Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος
    Ο 78χρονος εκδότης της εφημερίδας Απογευματινή Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος συνελήφθη τον Νοέμβριο για χρέη 208.999,17 ευρώ προς το Δημόσιο. Ο Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος τον Μάρτιο είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 37 μηνών με αναστολή, ύστερα από μήνυση που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι της εφημερίδας σε βάρος του.
    3. Λάκης Γαβαλάς
    Στις 27 Νοεμβρίου ο γνωστός σχεδιαστής παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ και συνελήφθη (για τέταρτη φορά), καθώς σε βάρος του είχαν κινηθεί και πάλι διαδικασίες για οφειλές ύψους 712.117,76 ευρώ. Η δίκη για τη νέα αυτή υπόθεση έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2014. Υπενθυμίζεται ότι ο Λάκης Γαβαλάς έχει παραμείνει προσωρινά κρατούμενος για χρέη στο δημόσιο σχεδόν 15 μήνες, ενώ έχει ήδη καταδικαστεί από το Εφετείο Κακουργημάτων σε ποινή 7 ετών με αναστολή και από Πλημμελειοδικείο σε 5 χρόνια φυλάκιση.
    4. Πέτρος Κωστόπουλος
    Το πρωί της 26ης Νοεμβρίου ο παρουσιαστής της πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής του MEGA, Πέτρος Κωστόπουλος δεν βρέθηκε στο στούντιο, αλλά εμφανίστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, καθώς είχε ενημερωθεί πως σε βάρος του είχαν κινηθεί διαδικασίες. Ο 59χρονος πρώην εκδότης συνελήφθη για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο και το ΙΚΑ ως διευθύνων σύμβουλος των εταιρειών IMAKO και Space FM ύψους 408.437,50 ευρώ.
    5. Λέανδρος Φωκάς
    Στις 20 Νοεμβρίου ο 89χρονος συνιδιοκτήτης και συνιδρυτής της αλυσίδας καταστημάτων «Fokas» παραδόθηκε αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, όπου συνελήφθη βάσει εντάλματος που εκκρεμούσε σε βάρος του, με την κατηγορία της μη απόδοσης ΦΠΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, συνολικού ύψους περίπου 1,2 εκατ. ευρώ. Στα τέλη Οκτωβρίου, η εταιρεία κήρυξε αίτηση πτώχευσης, λόγω των σοβαρών προβλημάτων ρευστότητας και της έξωσής της από το κτίριο της οδού Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη.
    6. Χαράλαμπος Βαρδής
    Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Πεντελικόν» συνελήφθη τον Φεβρουάριο για μη καταβολή εισφορών στο ΙΚΑ συνολικού ύψους 259.916,8 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 7. Μανώλης Καρούζος
      Για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνελήφθη τον Φεβρουάριο στο Ψυχικό ο 32χρονος Μανώλης Καρούζος, γιός του Αντώνη Καρούζου, ο οποίος προσήλθε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα. Ο διευθύνων σύμβουλος της γνωστής εταιρείας ρούχων εκτός από τα χρέη συνελήφθη και για μη απόδοση Φ.Π.Α., μη απόδοση Φ.Μ.Υ. και μη απόδοση εισφορών προς το Ι.Κ.Α. ύψους 7.051.939,41 ευρώ.
      8. Αγαπητός Βαλογιώργης
      Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε ο 44χρονος ιδιοκτήτης των γνωστών ζαχαροπλαστείων «Αγαπητός» η για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ ύψους 154.877,36 ευρώ. Παράλληλα, τον Νοέμβριο το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης κήρυξε την εταιρεία σε πτώχευση, με τις συνολικές της οφειλές σύμφωνα με πληροφορίες να ανέρχονται σε 10 εκατ. ευρώ.
      9. Αντώνης Αδαμόπουλος
      Στις 5 Ιουνίου παραδόθηκε ο πρόεδρος της βιομηχανίας ξύλου Shelman για εισφορές στο ΙΚΑ ύψους 900.000 ευρώ.
      10. Γιάννης Ραπτόπουλος
      Ο ιδιοκτήτης της Exrpess έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ συλλήψεων, αφού το όνομα του βρέθηκε ουκ ολίγες στο αστυνομικό δελτίο. Αρκετές φορές και μέσα στο 2013 συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο, για μη απόδοση ΦΠΑ και για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών. Την τελευταία φορά, τον Οκτώβριο, ο 70χρονος επιχειρηματίας συνελήφθη εκ νέου για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ύψους 2,86 εκατ. ευρώ.
      11. Νικόλαος Κολιός
      Ο 77χρονος ιδιοκτήτης των εταιρειών γαλακτοκομικών προϊόντων «Κολιός» και «ΑΓΝΟ» συνελήφθη για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ, ύψους 1,98 εκατ. ευρώ.
      12. Γεώργιος Πετζετάκις
      Συνελήφθη για δεύτερη φορά τον Μάρτιο ο πρόεδρος της εταιρείας Α.Γ Πετζετάκις Α.Ε για χρέη προς το Δημόσιο 2.700.000 ευρώ. Ο επιχειρηματίας είχε ξανασυλληφθεί τον Νοέμβριο του 2011 για οφειλές ύψους 2.000.000 ευρώ.
      13. Βασίλης Δεσποτόπουλος
      Για χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 578.000 ευρώ συνελήφθη ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ τον Φεβρουάριο.
      14. Αλέξανδρος Κουτσοκώστας
      Τον Απρίλιο η αστυνομία φόρεσε χειροπέδες στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας «Alex Pak» για μη καταβολή οφειλών στο ΙΚΑ ύψους 1.229.881,64 ευρώ. Φέτος τον Ιανουάριο η εταιρεία κατέθεσε και αίτηση πτώχευσης στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ πλέον λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει διαθέτει μόλις 17 καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα.
      15. Κωνσταντίνος Αλεξανδράκης
      Στις 13 Απριλίου συνελήφθη ο 69χρονος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΝEOSET για μη καταβολή εισφορών στο ΙΚΑ ύψους 526.840,07 ευρώ.
      16. Νίκος Θανόπουλος
      Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ προσήλθε αυτοβούλως για χρέη της ΠΑΕ- ΑΕΚ και μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 73.820.435,21 ευρώ.
      17. Ανδρέας Δημητρέλος
      Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ μετέβη αυτοβούλως τον Μάρτιο στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, καθώς είχε ήδη εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος, αφού κατέβαλε εγγύηση 40.000 ευρώ.
      18. Ευθύμιος Σιλβεστρίδης
      Χειροπέδες για χρέη 294.213,92 ευρώ πέρασαν οι αστυνομικοί στον επιχειρηματία, ύστερα από ένταλμα που εκκρεμούσε σε βάρος του. Επίσης, συνελήφθη και ο γιος του επιχειρηματία, καθώς χρωστούσε ισάριθμο ποσό.
      Λαυρέντης Λαυρεντιάδης
      Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου ένα χρόνο είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Ο επιχειρηματίας κατηγορείται για την υπόθεση των επισφαλών δανείων 701 εκατ. ευρώ που χορήγησε η Proton σε εταιρείες συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη.
      Του έχουν απαγγελθεί κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος του δημοσίου σε συνδυασμό με το νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, υπεξαίρεση με επιβαρυντικές περιστάσεις για το σύνολο των επισφαλών δανείων, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απιστία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

      Διαγραφή
  6. ΟΙ… ΡΕΓΚΟΥΖΕΣ ΤΟΥ ΡΕΓΚΟΥΖΑ

    Προσπαθώ να καταλάβω τη θέση των αρμοδίων, που είχαν τη λίστα στα χέρια τους και από κάτω το "πλήθος" φώναζε: Σε μένα δώσε τη!
    Κι εγώ θέλω..!
    Αντί άλλων σχολίων θα παραθέσω ένα μικρό απόσπασμα από το..γρηγορόσημο!

    [[ Ο Ρεγκούζας ανήκε πολιτικά στην τάξη των «λοχαγών» της ΝΔ που στήριξαν την άνοδο του Κ. Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ.
    Είχε αναλάβει σκιώδης υφυπουργός Οικονομικών επί ΠΑΣΟΚ και τελικά υπουργοποιήθηκε επί ΝΔ.
    Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο Ρεγκούζας «αθέτησε τις «διακομματικές» συμφωνίες για το βόλεμα των εφόρων που ίσχυαν για χρόνια.
    Ξεκινώντας μάλιστα από τη Θεσσαλονίκη -έβαλε παντού δικούς του» (Ελευθεροτυπία, 2/10).
    Δεν σταμάτησε όμως εκεί.
    Ζήτησε τη μετάθεση τελωνειακών, 24 τμηματαρχών τελωνείων Αττικής,
    που ανήκαν πολιτικά στη ΝΔ και για τους οποίους είχε στοιχεία ανάμιξης τους σε υποθέσεις διαφθοράς.
    Οι προϊστάμενοι τους όμως αρνήθηκαν να προχωρήσουν τις μεταθέσεις, με αποτέλεσμα να απειληθούν από τον Ρεγκούζα με πειθαρχικές ποινές.
    Σε αυτό το σημείο βγήκε στη δημοσιότητα η βιντεοκασέτα μιας ομιλίας που είχε γίνει πριν από τρεις μήνες από τον Ρεγκούζα σε εκδήλωση των εφοριακών, όπου κατάγγειλε τη διαφθορά που επικρατεί στον κλάδο τους και τους κάλεσε να αντιδράσουν.

    Στα πλαίσια αυτής της ομιλίας είπε και την περίφημη φράση «να μειώσετε το γρηγορόσημο »,
    το οποίο πιθανόν να είχε την έννοια να μειώσετε το φαινόμενο του «γρηγορόσημου »……
    Το όλο θέμα το έφεραν στη Βουλή βουλευτές του ΠΑΣΟΚ]]].

    * Φαντάζεται κανείς να έπαιρναν ΑΥΤΟΙ! οι εγκάθετοι τη λίστα στα χέρια τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πόθεν έσχες κυρία Πατριανάκου;
    (Υπεράνω ..Δικαιοσύνης κ. Σαμαρά;)

    Το ΣΔΟΕ ανοίγει τους λογαριασμούς της "γαλάζιας" Φεβρωνίας
    Το οικόπεδο στην Μύκονο, η εταιρεία HELESI, οι αστυνομικοί του Μητσοτάκη, οι διαγωνισμοί του δημοσίου και οι τραπεζικοί λογαριασμοί....
    Με ένα εξαιρετικά επείγον και απόρρητο έγγραφό του το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ζητά από την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών να ανοίξει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2004 έως σήμερα όλους τους τραπεζικούς και άλλους λογαριασμούς της τέως βουλευτού και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Φεβρωνίας Πατριανάκου....
    Στο έγγραφο που έχει εκδοθεί στις 2 Μαΐου του 2012 από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών ζητείται να ελεγχθεί σε όλες τις τράπεζες η κυρία Φεβρωνία Πατριανάκου του Πέτρου «αν υπάρχει ή υπήρχε λογαριασμός σε οποιαδήποτε μορφή για όλες τις μορφές κατάθεσης (ταμιευτηρίου, προθεσμίας, όψεως, μετοχών, μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, διαχείρισης χαρτοφυλακίου, παραγώγων σε δείκτες, μετοχές, προϊόντα συνάλλαγμα FTF κ.λπ.).
    Επιπλέον ζητείται να τους γνωστοποιηθούν τυχόν διακίνηση χρηματικών ποσών μεταξύ τραπεζικών ιδρυμάτων, ημεδαπών και αλλοδαπών, τυχόν γενόμενες πράξεις συναλλάγματος,τυχόν ύπαρξη θυρίδων καθώς και κάθε άλλη σχετική με διακίνηση χρηματικών ποσών πράξη όπως αγορά ομολόγων ή εντόκων γραμματίων ή χρυσών λιρών ή ράβδων χρυσού, πράξη REPO, χορήγηση ενυπόθηκου δανείου κ.λπ. Καθώς και να μας αποστείλετε και τα οικεία παραστατικά για διατραπεζικές εγγραφές αξίας πάνω από 10.000 ευρώ.

    Τέλος, ζητείται ενημέρωση για τυχόν κοινούς λογαριασμούς της πού τηρούνται ή τηρούνταν στο ίδιο χρονικό διάστημα.

    Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το iefimerida, δεν είναι αυτή τη στιγμή γνωστοί οι ακριβείς λόγοι για τους οποίους το ΣΔΟΕ ψάχνει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της κυρίας Πατριανάκου και με ποιές ακριβώς δραστηριότητές της σχετίζεται η έρευνα αυτή.

    Η εταιρεία HELESI
    Η κυρία Πατριανάκου έως το 2007 που εξελέγη βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε μετοχικά στην επιχείρηση HELESI Ελληνική Βιομηχανία Περιβαλλοντικών Συστημάτων της οποίας βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο σύζυγός της Δημήτρης Καραΐσκος.

    Το οικόπεδο στη Μύκονο
    ==============
    Σημειώνεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχαν υπάρξει αρκετές καταγγελίες τόσο κατά της ίδιας όσο και κατά του συζύγου της για διαγωνισμούς που είχε κερδίσει η συγκεκριμένη εταιρεία σε διάφορους δήμους της χώρας προκειμένου να τους προμηθεύσει κάδους απορριμμάτων αλλά και απορριμματοφόρα οχήματα. Πρόκειται για προμήθειες ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας.

    Παράλληλα, είχε συζητηθεί έντονα η αγορά ενός οικοπέδου εκτάσεως 56 στρεμμάτων στη Μύκονο, ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής από ομάδα επενδυτών μεταξύ των οποίων ο σύζυγος της κυρίας Πατριανάκου, Δημήτρης Καραΐσκος , ο κουμπάρος τους και πατέρας του τέως Δημάρχου Μυκόνου κ. Χρήστος Βερώνης και δύο αστυνομικοί φρουροί του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
    ---------------------------------------------------
    Οπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» σε δημοσίευμα του 2009 «η σχέση της κυρίας Πατριανάκου με το Νησί των Ανέμων χρονολογείται από το 1990, όταν επί οικουμενικής κυβέρνησης τοποθετήθηκε σε ηλικία 28 ετών από τον τότε πρωθυπουργό Τζαννή Τζαννετάκη νομάρχης Κυκλάδων.

    Η ανάληψη της εξουσίας από τον κ. Μητσοτάκη βρήκε την κυρία Πατριανάκου στον νομαρχιακό θώκο, από τον οποίο αποχώρησε τον Νοέμβριο του 1991 επικαλούμενη οικογενειακούς λόγους.

    Την περίοδο εκείνη η Μονή Παναγίας Τουρλιανής είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την πώληση μιας έκτασης-φιλέτο 56 στρεμμάτων στην περιοχή Λούλος, με θέα στην παραλία της Αγίας Αννας.
    --------------------------------------
    Στην επαναληπτική δημοπρασία του προνομιακού υψώματος με θέα το απέραντο γαλάζιο στις 17 Ιανουαρίου 1993, ο πλειοδότης, εκτός του εαυτού του, παραστάθηκε ως πληρεξούσιος και αντιπρόσωπος και άλλων ατόμων, μεταξύ των οποίων οι κύριοι
    Βερώνης και Καραΐσκος
    και δύο αστυνομικοί του κ. Μητσοτάκη,
    ένας εκ των οποίων ήταν
    ο κ. Μανούσος Γρυλλάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιοι ‘’σκότωσαν’’ τον εφοριακό Θανάση Ρέππα, που αυτοκτόνησε,;
    ================================

    http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/02/blog-post_9892.html

    Ποιοι “σκότωσαν” τον εφοριακό που αυτοκτόνησε, Θανάση Ρέππα;

    Αυτή είναι η αποκάλυψη για τον υφυπουργό οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα που ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ την άρση του προστίμου στο ALTER και την μη επιβολή προστίμου και δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του καναλιού(το 50%).
    Ο υφυπουργός οικονομικών υπέγραψε, και ο Κουρής ξεκίνησε να στηρίζει την Ν.Δ. και τον Γιώργο
    Αλογοσκούφη τον οποίο είχε χαρακτηρίσει καλύτερο υπουργό οικονομίας.

    Έτσι συγκαλύφθηκαν αυτά τα σκάνδαλα και σήμερα φθάσαμε να έχουμε έναν νεκρό από αυτοκτονία. Τον εφοριακό που υπέγραψε την έκθεση!
    Ιδού το έγγραφο που υπέγραψε ο εφοριακός Αθανάσιος Ρέππας που αποσπάστηκε για αυτή την έρευνα και έβγαλε "καθαρά" τα εικονικά τιμολόγια του Κουρή και του ALTER!!! Χθες το βράδυ ο
    εφοριακός αυτοκτόνησε αφού έπεσε από το μπαλκόνι του στην Ανάβυσσο. Σε λίγες ημέρες θα έπρεπε να καταθέσει στον εισαγγελέα για το τεράστιο σκάνδαλο και τις αντιφατικές εκθέσεις, που έκαναν οι ελεγκτές μεταξύ τους και από το πρόστιμο των 50 εκ. ευρώ πήγαμε στην ολική απαλλαγή του Κουρή και του καναλιού.
    Μιλάμε για ένα ασύλληπτο σκάνδαλο που έγινε το 2008 και μέχρι σήμερα δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική δίωξη.
    Για την αυτοκτονία του εφοριακού μήπως υπάρχει ηθική αυτουργία; κ. Παπακωσταντίνου, κ. Τέντε και κ. Καστανίδη τον λόγο πρέπει επιτέλους να έχουν οι αρχές και τα αρμόδια όργανα!!! Είναι ντροπή αυτό που έγινε και η συγκάλυψη που επιχειρήθηκε.
    Υπήρξε καταγγελία βουλευτή και το κάνατε γαργάρα.
    Ο εφοριακός που αυτοκτόνησε λίγες μέρες πριν καταθέσει στον εισαγγελέα, για τα εικονικά τιμολόγια του ALTER, άφησε επιστολή στην οποία εξηγεί τους λόγους που τον έσπρωξαν στην απονενοημένη πράξη του.
    Σύμφωνα με πληροφορίες του nonews-NEWS, στην επιστολή αναφέρονται ονόματα πολιτικών που εμπλέκονται στην υπόθεση των εικονικών τιμολογίων.
    Ο αυτόχειρας δίνει μάλιστα λεπτομέρειες για το ρόλο τους, αλλά και πως ασκήθηκε πάνω του υπηρεσιακή πίεση, ώστε να διεκπεραιώσει υπέρ του ALTER το θέμα.
    Πρόκειται για μια επιστολή που καίει πολλούς.
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - Ο υφυπουργός Αντ. Μπέζας υπέγραψε για τα εικονικά τιμολόγια του Κουρή.
    Όταν ένας τέτοιος άνθρωπος καταφεύγει στο απονενοημένο βήμα, πρέπει να έχει υποστεί τρομακτικές πιέσεις από το σάπιο σύστημα για να πράξει πέραν της θελήσεως του.
    Οι πάσης φύσεως Κουράδες και Μπέζες δεν φημίζονται για την ευαισθησία τους να κάνουν το σάλτο να ξεβρομίσει ο τόπος.
    οπότε λογικά μόνο το σκαμνί μπορούσε κάπως να διορθώσει τα πράγματα, αλλά δεν το βλέπω. Είπαμε μεταξύ λαμογιών υπάρχει… αλληλεγγύη.

    Εμείς το μόνο που μπορούμε είναι, να τους παραδώσουμε στην χλεύη του κόσμου.
    Αναρτήθηκε από Ixnos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΑ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΓΙΑ ΤΟ C4I

    Εγγραφο-"φωτιά" του εισαγγελέα Αθανασίου προς την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Ελβετίας, για τον τρόπο που πληρώθηκαν μίζες ύψους 1.750.000 ευρώ στην Ελλάδα για την ανάληψη του C4I από τη Siemens και τη SAIC, έφερε στο φως την Παρασκευή το MEGA.
    *Δύο ήταν οι εταιρίες που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο colpo grosso, και για να το επιτύχουν εξέδιδαν εικονικά τιμολόγια καθ' όλη τη διάρκεια του Αυγούστου του 2004.
    Πρόκειται για τη Weaving και την Kroma, που συστήθηκαν το καλοκαίρι του 2002 με μοναδικό σκοπό να παρέχουν δήθεν συμβουλευτικές υπηρεσίες προς τη μητρική Siemens για την εκτέλεση του έργου.

    * Για τις υπηρεσίες που προσέφεραν, εκδόθηκαν εικονικά τιμολόγια -785.000, 615.000 και 475.000 ευρώ- από τη Weaving που μπήκαν σε αγγλικό τραπεζικό λογαριασμό,
    ενώ από την Kroma εκδόθηκαν τιμολόγια 690.000, 585.000 και 555.000 ευρώ αντίστοιχα.
    • Από αυτά, το ποσό του 1.750.000 ευρώ μπήκε από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο του 2004 στην off shore Fairways, συμφερόντων του κ. Χριστοφοράκου, για να μοιραστεί στη συνέχεια εκεί που έπρεπε.
    • Μάλιστα, οι Γερμανοί κατηγορούμενοι, πρώην στελέχη της Siemens έχουν πει στις καταθέσεις τους: "Σε συζητήσεις που είχαμε με τον κ. Χριστοφοράκο, μας έλεγε ότι έπρεπε να πληρώσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Αθλητισμού και ένα ακόμη υπουργείο, για να ανατεθεί το έργο στη Siemens και στη SAIC, και πως το ποσό αυτό ανερχόταν σε 10.000.000 ευρώ".
    • Ωστόσο, ένα άλλο πρώην στέλεχος της Siemens, ο Πρόδρομος Μαυρίδης, μιλώντας στη γερμανική δικαιοσύνη, υποστήριξε ότι εκτός από τις μίζες σε κρατικούς αξιωματούχους για την ανάληψη έργων, όσοι διαχειρίζονταν χρήματα των μαύρων ταμείων, έβαζαν και στην τσέπη ένα μεγάλο μέρος των ποσών, για ιδιωτικούς σκοπούς.
    • Στη διαμάχη μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, που καλά κρατεί ακόμη, παρενέβη και την Παρασκευή ο υπουργός Δικαιοσύνης, δηλώνοντας ότι διαψεύστηκαν όσοι έκαναν λόγο για κουκούλωμα, καθώς ο τακτικός ανακριτής έχει ήδη αναλάβει καθήκοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το προπατορικό αμάρτημα του Αδάμ Ρεγκούζα - Zougla.gr

    www.zougla.gr/greece/article/to-neo-palati-tou-adam-regouza

    Το προπατορικό αμάρτημα του Αδάμ Ρεγκούζα. Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 20 Μαΐου 2012, 18:00. Ένα πολυτελέστατο ακίνητο, στην περιοχή Πλαγιάρι λίγα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου