Κατεπείγουσα έρευνα για ανάρτηση του Τζήμερου που καλεί σε ανατροπή της κυβέρνησης

Προκαταρκτική εξέταση ζήτησε ο Ντογιάκος για τα περί εισβολής στο Μαξίμου
ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ

Στο στόχαστρο του εισαγγελέα μπαίνουν αναρτήσεις που έκανε στο Facebook ο Θάνος Τζήμερος με τις οποίες εμφανίζεται να καλεί σε «ανατροπή» και εισβολή στο Μέγαρο Μαξίμου στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν υπογράψει συμφωνία με τους δανειστές και η χώρα βρεθεί εκτός ευρώ.


Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως «διέγερση πολιτών».

Χαρακτηριστικά ένα απόσπασμα του κειμένου του κ. Τζήμερου στο λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook αναφέρει:

«Γι’ αυτό δεν πρόκειται να αφήσουμε τους εγκληματίες να χρεοκοπήσουν οριστικά τη χώρα. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ! Θα περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή 8:30 το πρωί, που θα καταθέσουν την τελευταία τους πρόταση. Αν μάθουμε ότι είναι ακόμα μια απάτη, κατεβαίνουμε στον δρόμο (θα ειδοποιηθείτε για το πού και ποια ώρα), μπαίνουμε στο Μαξίμου, στα Υπουργεία της Εθνικής Μειοδοσίας και τους πετάμε έξω με τις κλωτσιές. Το αστείο παρατράβηξε. Δεν θα ζήσουν τα παιδιά μας σε σοβιετικό καθεστώς για να διατηρούν οι σταλινοφασίστες τις φαντασιώσεις τους και οι πελάτες τις αργομισθίες. Παρασκευή πρωί ή υπογράφουν ή ξηλώνονται».

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Παν. Καψιμάλης.
tzim1tzim2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου