Εμπάργκο τώρα στα χουντοκάναλα! Οι πολίτες έκαναν το εμπάργκο τους, ώρα να το κάνουν και τα στελέχη και οι βουλευτές της κυβέρνησης.


Το εμπάργκο το έχουν κάνει ήδη οι πολίτες, δεν είναι σωματικό, είναι ψυχικό και συναισθηματικό.

Τα έβλεπαν τα ιδιωτικά κανάλια στην προεκλογική περίοδο του δημοψηφίσματος, πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει σε τόσο κρίσιμη περίοδο. Τα έβλεπαν μεν, τα έβριζαν δε. 

Αγανακτούσαν, βλαστημούσαν, ξεσηκώνονταν μπροστά στην ανελέητη προπαγάνδα, που όμοια της δεν είχαμε ξαναδεί, ούτε στο δημοψήφισμα του Παπαδόπουλου το 1973 τέτοιος τρόμος. 

Ακόμη και οι μετριοπαθείς ψηφοφόροι του ΝΑΙ σκιάχτηκαν από το ωστικό κύμα ολοκληρωτισμού που εκλύθηκε από τις οθόνες. Κι όσοι διατηρούσαν κάποιες ψευδαισθήσεις, τις απώλεσαν βιαίως το απόγευμα του Σαββάτου, όταν είδαν στην παράνομη εκπομπή του ΣΚΑΙ τον Μπογδάνο και τον Τατσόπουλο να συγκρίνουν τον Τσίπρα με τον Χίτλερ,
που ξεκίνησε, είπαν, από το 3%, έφτασε στο 36% και μετά έκανε και δημοψήφισμα, για την έγκριση της ενοποίησης του αξιώματος του καγκελαρίου και του προέδρου της δημοκρατίας στο πρόσωπο του «Fuhrer».

Το μεγάλο εμπάργκο των πολιτών ήταν η νίκη του ΟΧΙ. ΟΧΙ στα κανάλια, ΟΧΙ στους ιδιοκτήτες τους, τους εργολάβους, τους εφοπλιστές, τους πετρελαιάδες, ΟΧΙ στις χρυσοπληρωμένες ορντίναντσες τους (επί τη ευκαιρία, να αναφωνήσουμε..... «τιμή και δόξα!» για τους δημοσιογράφους, άντρες και γυναίκες, των συστημικών ΜΜΕ που αντιστάθηκαν στην τρομοκρατία και κράτησαν ψηλά την αξιοπρέπειά τους). 

Ήταν το τρίτο ΟΧΙ των πολιτών μετά τις ευρωεκλογές του 2014 και τις εθνικές εκλογές του 2015, το τρίτο και το φαρμακερό. Μετά από όσα δραματικά συνέβησαν τις τελευταίες επτά ημέρες, η εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του λαού έναντι των προπαγανδιστών διερράγη οριστικά και αμετάκλητα, οι χαρακιές που άφησε ξοπίσω της η φασίζουσα δράση των λογής μιντιαρχών στα χρόνια των Μνημονίων, τώρα έγιναν χαράδρες.

Οι πολίτες έκαναν το εμπάργκο τους, ώρα να το κάνουν και τα στελέχη και οι βουλευτές της κυβέρνησης. 

Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι την επομένη του δημοψηφίσματος θα ακροβολιστούν στα τηλεοπτικά πάνελ σαν να μην τρέχει τίποτα, σαν να μην τσουρουφλίστηκαν και αυτοί από το ωστικό κύμα του ολοκληρωτισμού. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι από Δευτέρα θα ξανακούσω το «κυρία Τρέμη, εσείς που είστε εμπειρότεροι εμού», ότι θα ξαναδώ έμπειρους πολιτικούς να βυθίζονται ξανά στα μάτια της Έλλης. Της Έλλης Στάη του site "Thetoc", που μαζί με το "iefimerida" του Ράπτη και το "protothema.gr", ήταν τα πιο βρώμικα και χυδαία προπαγανδιστικά εργαλεία του ΝΑΙ.

Μην σπεύσετε, κυρίες μου και κύριοι μου, να κοσμήσετε με την παρουσία σας τα ιδιωτικά κανάλια, αφήστε τους μόνους τους να κορυβαντιούν, να χτυπούν μανιασμένοι τις ουρές τους σαν πληγωμένα θηρία. Αφήστε τους μόνους τουλάχιστον γι΄ αυτήν την κρίσιμη εβδομάδα, μην νομιμοποιήσετε αυτούς που δεν σέβονται ούτε τους νόμους ούτε τους προφήτες. Μην πάτε στα κανάλια τους κι αν πάτε, κάντε το όπως ο Νίκος Φίλης, που πήγε την Παρασκευή στο «Πρωινό» του ΜΕΓΚΑ, για να αποκαλέσει τον Καμπουράκη και τον Οικονομέα «καρακόλια των αφεντικών» και το κανάλι τους «Χούντα».

Χούντα με πέταλα.



Γιώργος Ανανδρανιστάκης

εφημ. ΑΥΓΗ

Σχόλια

  1. Οι έξι μέρες που σάρωσαν τον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμό

    Η δραματική περιπέτεια της Κύπρο εκ των πραγμάτων λειτουργεί και ως μεγεθυντικός φακός για όσα λέγονται και γίνονται στην Ελλάδα.

    Οι λίγες και μικρές- ευτυχώς- «σκηνές Αργεντινής» που πρόλαβαν και εκτυλίχθηκαν στην Κύπρο δεν είναι παρά ένα τρέιλερ των όσων θα συνέβαιναν και στη χώρα μας, αν ακόμη περισσότεροι πολίτες είχαν βολευτεί και είχαν εμπιστευτεί τις απερίσκεπτες και επικίνδυνες ευκολίες που τους προσέφερε ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμός. Γι’αυτό ο Τσίπρας και Καμμένος είναι οι αμέσως μεγαλύτεροι χαμένοι- μετά τον κυπριακό λαό-από το περήφανο, αλλά παντελώς ξεκρέμαστο όπως αποδείχθηκε, «όχι» της 19ης Μαρτίου 2013.
    Ένα «όχι» που εντός μόλις έξι ημερών εξελίχθηκε σε ένα ταπεινωτικό «ναι σε όλα». Και μάλιστα ανήμερα της εθνικής εορτής της εθνικής απελευθέρωσης… Η «πολιτική της λεβεντιάς», της τζάμπα μαγκιάς, της ανευθυνότητας, της άγνοιας και του ερασιτεχνισμού κατέρρευσαν παταγωδώς μαζί με το ευάλωτο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου, αλλά και τους εντελώς συναισθηματικούς χειρισμούς της κυπριακής ηγεσίας, οποία απεδείχθη πολύ κατώτερη των περιστάσεων.

    Η Κύπρος και ο,τι συμβολίζει η πολιτική του «περήφανου όχι», χωρίς συμμαχίες και «plan b», παραπέμπουν σε κάποιον που ζώνεται τα εκρηκτικά της απειλής- «βγαίνω από την ευρωζώνη»- για να τρομάξει τον αντιπαθή και κοντόφθαλμο Σόιμπλε στο Βερολίνο. Αλλά ο κυνικός του Βερολίνου δεν τσιμπά. Ο «ζωσμένος» τραβάει το σκοινί και τα εκρηκτικά εκρήγνυνται. Ποιος έπαθε το μεγαλύτερο κακό; Προφανώς όχι ο κάθε Σόιμπλε, που θα είναι… καταδικασμένος να ζει με τις… ενοχές για την τύχη του ιδανικού αυτόχειρα.….

    Η λύση την οποία απεδέχθη χθες η Κύπρος και μάλιστα με έκδηλη ανακούφιση είναι πολύ χειρότερη από αυτή που υπερηφάνως απέρριψε πριν 6 μέρες. Μουγκοί όμως επί της ουσίας όσοι πανηγύριζαν πριν 6 μέρες… Μέσα σε μόλις 6 μέρες κατέρρευσε παταγωδώς η όποια επιχειρηματολογία περί λύσης «εντός ευρώ αλλά εκτός τρόικας» ή μονομερών δυνατοτήτων που δήθεν «είχε» η χώρα περί λύσης του προβλήματος του χρέους με… τιτλοποίηση των άγνωστων και απροσδιόριστων εσόδων από το φυσικό αέριο! Όλα εξατμίστηκαν και έγιναν αέριο… Αυτές τις έξι μέρες δεν εκδηλώθηκε κανένα domino effect στις αγορές.

    Αντιθέτως εκδηλώθηκε ένα domino συμπαρέσυρε έναν-έναν τους μύθους που ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμός προσπάθησε να μετατρέψει σε «πρόγραμμα» και «εναλλάκτική λύση»: Η Ρωσία που- ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι- δεν έρχεται την ώρα που πρέπει. Η Ευρώπη που είναι έτοιμη να καταρρεύσει από τον φόβο της και να υποχωρήσει αρκεί ο Αλέξης και ο Πάνος να της κάνουν μπουουου. Η υπερτίμηση της γεωπολιτικής σημασίας μιας χώρας, αλλά και η άφρων αξιολόγηση του φυσικού πλούτου της. Ο δημαγωγικός λόγος κατέρρευσε, μαζί με τον ερασιτεχνισμό των χειρισμών της κυπριακής ηγεσίας, η οποία υπέκυψε στη γοητεία του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ...ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ....
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

    Οι Τσίπρας -Καμμένος συμφώνησαν στη δημιουργία «κοινού μετώπου για την αποκάλυψη της αλήθειας».

    Είναι η αλήθεια των δανείων από τη Ρωσία, την Κίνα, το Αμπού Ντάμπι.
    Είναι η αλήθεια της Κούβας, της Βενεζουέλας, της Αργεντινής, της Κορέας.
    Είναι η αλήθεια του μαγειρέματος των ελλειμμάτων από τα θεσμικά ευρωπαϊκά όργανα.
    Είναι η αλήθεια ενός μυστικού χρηματικού αποθέματος που θα επέτρεπε την Ελλάδα ή την Κύπρο να μην αποδεχθούν τις μπλόφες της τρόικας.
    Είναι η αλήθεια κάθε διεθνούς συνομωσίας κατά της Ελλάδας.
    Ευτυχώς δεν έκαναν μέτωπο παραπλάνησης του ελληνικού λαού.

    Από αυτές τις πηγές, θα βρείτε κύριε Τσίπρα, τα αναγκαία κεφάλαια της επίλυσης των προβλημάτων και της...σωτηρίας μας?
    Μα είναι δυνατόν να επιλέξουμε τον Αλέξη και τον Πάνο, χωρίς περίσκεψη και χωρίς ΦΟΒΟ?
    Σε αυτούς τους αναιδείς μυθομανείς τυχοδιώκτες θα εμπιστευθούμε την τύχη και το μέλλον των παιδιών μας ?
    Δεν βάλαμε μυαλό από την επιλογή Σαμαρά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΟΥΡΤΟΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ …ΕΚΠΟΡΘΗΤΗΣ???
    *Κύριε Τσίπρα φύγετε,
    αφού η ‘’κακιά’’ ημέρα από το πρωί φαίνεται, όπως και οι κακιές σας προθέσεις, επιδιώξεις και προειλημμένες ρεβανσιστικές αποφάσεις.
    Έχετε μέσα σας κακία, με επικίνδυνες συναναστροφές και επιλογές που οδηγούν την Ελλάδα και τα παιδιά μας στην καταστροφή.
    Λυπάμαι, που τόσα χρόνια δεν μας δώσατε ΚΑΝΕΝΑ σημείο ελπίδας, προοπτικής , αλλαγής και βελτίωσης πλήν άσχημων αναμνήσεων και ενός γιαουρτοκαταπέλτη , που είχατε ετοιμάσει για την εθνική μας επέτειο στην οποία ουδέποτε πιστέψατε και σεβαστήκατε.
    Ο Θεός μας,
    ας βάλλει το χέρι του εμπόδιο, στις δικές σας μετεμφυλιακές ονειρώξεις.
    ΥΓ.
    Και όλοι αναρωτιόμαστε τι θα κάνατε τόσα καθρεφτάκια και τόσες ...χάντρες?
    Μπράβο κ. Τσίπρα καταφέρατε να ''μπολιάσετε'' τον πολιτισμό μας ,όπως έλεγε ο κ. Πάκης, με ''εισαγόμενες'' βουντού ανθρωπομεταλλάξεις?
    Μέχρι και τον...Μεταξά ''νεκραναστήσατε'' με την ...ερμηνεία των ''ΟΧΙΤΖΗΤΩΝ'' νέων νυκτόβιων συνεταίρων σας.
    Και πάλι..μπράβο στη ''δημοκρατία'' σας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου