Μη φοβηθείτε αύριο το ΟΧΙ γιατί θα κλάψετε στο μέλλον το ΝΑΙ


image
Μη φοβηθείτε αύριο το ΟΧΙ γιατί θα κλάψετε στο μέλλον το ΝΑΙ
της Ηλέκτρας Αντωνόπουλου
Το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5-7-2015 μόνο ως κοινωνιολογικό φαινόμενο μπορώ να το δω.
Είναι γεγονός ότι αρκετοί  είχαν έναν αξιοπρεπή και άνετο τρόπο ζωής τα χρόνια προ κρίσης. 

Από την στιγμή, όμως, που ξεκίνησε η κρίση, ξεκίνησε και η αντίστροφη μέτρηση για τον τρόπο ζωής τους….

Αποτέλεσμα: έχουν κλείσει οι επιχειρήσεις τους για όσους είναι επιχειρηματίες, έχουν μειωθεί δραματικά τα έσοδα τους, όπως και  για όλους μας, οι προσπάθειες πού κάνουν να ξεκινήσουν κάτι καινούργιο επιχειρηματικά η να βρουν μια καινούργια δουλειά, δυστυχώς ναυαγεί.


 Η ανεργία πλήττει και τα δικά τους παιδιά, ή τα έχει στείλει προς αναζήτηση καλύτερης τύχης στο εξωτερικό. Βλέπουν ότι  τα προγράμματα «διάσωσης»  ναυάγησαν και απέτυχαν  στο στόχο τους, διαπιστώνουν ότι βρισκόμαστε σε ένα σπιράλ οικονομικού θανάτου. Με δυό λόγια, πλήττονται εξ ίσου με όλον το ελληνικό λαό.
Όμως, αυτοί πεισματικά αρνούνται να δεχτούν αυτή την πραγματικότητα. Θεωρούν ότι μένοντας  ενταγμένοι σ αυτό το οικονομικό  Ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο θα έχουν καλύτερη τύχη στο μέλλον…
Έτσι όμως όπως είναι σήμερα διαμορφωμένη η κατάσταση στη Ε.Ε., δυστυχώς η «καλύτερη τύχη» δεν μπορεί να υπάρξει σε μια Ε.Ε. όπου υπάρχουν ανισότητες και αντιδημοκρατικές διαδικασίες τέτοιες, που δεν επιτρέπουν σε χώρες να ανασάνουν και να αναπτυχθούν, ενώ άλλες χώρες κερδίζουν από τις δυσκολίες των χωρών που υποφέρουν.
Έτσι καθοδηγούμενοι από έναν απατηλό τρόπο σκέψης,  που και αυτός είναι με τον έναν η τον άλλο τρόπο επηρεάζεται από την στάση των ΜΜΕ,  προσέρχονται αύριο στο Δημοψήφισμα, για να πουν ουσιαστικά αντίο στην μοναδική ευκαιρία που τους μένει, ψηφίζοντας ΝΑΙ.
Η μόνη ευκαιρία που έχουμε, προκειμένου να απαιτήσουμε μια Ευρώπη όπως της αξίζει, με δημοκρατία και ισοτιμία ανάμεσα στους λαούς της, είναι το ΟΧΙ. Μόνο αντιτιθέμενοι στη σκληρή πολιτική της γερμανικής ηγεσίας, πού προωθεί την οικονομική της κυριαρχία στην Ευρωζώνη, μας δίνει την δυνατότητα  να προσπαθήσουμε να ανακάμψουμε ως λαός. Αυτή η θέση, λοιπόν του ΟΧΙ, θα δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες  και για τις δικές τους προσπάθειας σε ένα διαφορετικό τοπίο της Ε.Ε.
Η θέση λοιπόν του ΝΑΙ των συμπολιτών μας αυτών, δεν τους εξασφαλίζει παρά την συνέχιση των καταστροφικών πολιτικών των τελευταίων πέντε χρόνων, αποδέχεται  την παρούσα κατάσταση, τους συντάσσει αντικειμενικά  με τις δυνάμεις εκείνες που καμμιά σχέση δεν έχουν μαζί τους και οι οποίες δυνάμεις έχουν επιλέξει να μας θυσιάσουν στον βωμό του κέρδους των ολίγων και εκλεκτών της εν εξελίξει μελλοντικής Γερμανικής αυτοκρατορίας….
Εγκλωβισμένοι στην λογική του φόβου τελικά καθοδηγούνται σε μια εξέλιξη που μόνο τρόμο θα προκαλέσει και στους ίδιους, στο μέλλον….
Οι κοινωνιολόγοι του μέλλοντος βλέποντας πια από απόσταση τα γεγονότα θα αναρωτηθούν πως οι ίδιες οι κοινωνίες στράφηκαν εναντίον του ίδιου τους του εαυτού και τι ήταν εκείνο που συνέτεινε σ’ αυτό….

Σχόλια

  1. Αν με ΟΧΙ ο Τσίπρας φέρει συμφωνία σε 48 ώρες, σε τι θα έχει ψηφίσει ΟΧΙ ο λαός;
    ========================================================
    Σε ένα κρεσέντο ψεμάτων, χειρότερων κι από εκείνων που τον έφεραν στην εξουσία, ο Αλέξης Τσίπρας υπόσχεται στον ελληνικό λαό ότι μέσα σε 48 ώρες θα πετύχει ότι δεν πέτυχε τους τελευταίους 5 μήνες, δηλαδή την επίτευξη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας.

    Έχω μια πολύ απλή απορία. Αν ο ελληνικός λαός ψηφίσει ΟΧΙ την Κυριακή και ο Αλέξης Τσίπρας για πρώτη φορά τηρήσει τον λόγο του και φέρει μια συμφωνία παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη, σε τι ακριβώς θα έχει πει ΟΧΙ ο ελληνικός λαός;

    Ακόμα κι αν κάποιος πιστεύει ότι είναι δυνατόν να φέρει μια καλύτερη συμφωνία από αυτήν που μέχρι τώρα είναι στο τραπέζι, πόσο καλύτερη μπορεί να είναι αυτή; Το πολύ κατά 200-300 εκατομμύρια ευρώ, εκτός κι αν πιστεύει κάποιος στα σοβαρά ότι η Ευρώπη θα υποκλιθεί και θα του πει «πάρε λεβέντη τα λεφτά να εφαρμόσεις το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».

    Σας έχουν πει πάρα πολλά ψέματα τα τελευταία 40 χρόνια αλλά έχω την αίσθηση ότι το συγκεκριμένο είναι τόσο προκλητικό και χυδαίο που θα έπρεπε να το έχετε καταλάβει από πολύ νωρίς. Αν ο Τσίπρας ήθελε συμφωνία, θα την είχε ήδη φέρει.

    Ένα πιθανό ΟΧΙ θα μετατραπεί απλά σε λαϊκή εντολή εξόδου από την Ευρωζώνη, μην γελιέστε πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΠΗ ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ: ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ 535.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΕΤΙΑ;

    Δε φτάνει που τόσα χρόνια έτρωγαν με δέκα μασέλες, οι «προοδευτικοί» που έχουν περάσει από την ΕΡΤ, αλλά μας προκαλούν κιόλας.
    Έτσι, κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκπομπής της «ΣΚΑΪ τώρα», η Πόπη Τσαπανίδου διαμαρτυρήθηκε εντόνως για τις αποκαλύψεις περί των μισθών που τσέπωναν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ την χρυσή εποχή της ατελείωτης μάσας 2008-2009, γιατί όπως είπε «με στοχοποιείτε» και «με κρεμάσατε στα μανταλάκια».

    Και να ’παιρνε και πολλά λεφτά… Μόνο 277.831 ευρώ πήρε το 2008 και 257.030 ευρώ το 2009, σύνολο διετίας, σούμα 535.000 ευρώ! Τζάμπα πράγμα! Αυτός δεν ήταν άλλωστε και ο μισθός ενός… μέσου εργαζόμενου;

    (ΥΓ): Να ποιοι και ποιες τα έφαγαν μαζί με τους πολιτικάντηδες! Οι υπερασπιστές των… φτωχών και των αδυνάτων, δημοσιογράφοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου