Λέμε ΝΑΙ? Είστε σίγουροι?

Σχόλια

  1. Μια πόλη που τη λένε… ΣΥΡΙΖΑ
    – 37 βουλευτές με 406 ακίνητα
    – Ρεκόρ ο Στρατούλης με 19 ιδιοκτησίες

    Μία πόλη 406 ακινήτων θα μπορούσαν θεωρητικά να συγκροτήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αν μπορούσαν να συγκεντρώσουν πλάϊ-πλάϊ τις ιδιοκτησίες τους. Και βέβαια ο "πρώτος του χωριού" λογικά θα ήταν ο κ. Στρατούλης που κατέχει 19 ακίνητα, αλλά αρνείται "για λόγους αρχής" να πληρώσει το χαράτσι.(Δείτε το σχετικό video)
    Αίσθηση προκαλεί η περιουσιακή κατάσταση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το οικονομικό έτος του 2012, καθώς η πλειοψηφία εμφανίζεται σύμφωνα με το πόθεν έσχες που δόθηκε στη δημοσιότητα το περασμένο Δεκέμβριο, να έχει πάνω από 10 ακίνητα ο καθένας ενώ δεν λείπουν και ηχηρές περιπτώσεις όπου βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν ακόμα και 19 ακίνητα. Το σύνολο των ακινήτων 37 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε σύνολο τα 406, ανεβάζοντας τα κατακεφαλήν ακίνητα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης σε επίπεδο “προνομιούχων” πολιτών.
    Στα παραπάνω αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλη στις 3 Απριλίου του 2013 στην πρωινή εκπομπή του MEGA, όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ για συμβολικούς και πολιτικούς λόγους.
    τα ακίνητα και το μαγικό νούμερο “11″
    1. Παναγιώτης Κουρουμπλής: 18 ακίνητα, 9 αποθήκες, 4 γκαράζ
    2. Δημήτρης Στρατούλης: 19 ακίνητα.
    3. Νικόλαος Βούτσης: 12 ακίνητα (7 διαμερίσματα στην Κηφισιά).
    4. Βαλαβάνη Όλγα-Νάντια: 15 ακίνητα,
    5. Σταθάκης Γεώργιος: 11 ακίνητα,
    6. Δημήτρης Παπαδημούλης: 11 ακίνητα.
    7. Αλέξης Μητρόπουλος: 12 ακίνητα
    8. Βασιλική Κατριβάνου: 4 ακίνητα(με υψηλή κυριότητα),συνδικαιούχος σε άλλα 7(σύνολο 11).
    9. Θεανώ Φωτίου: 11 ακίνητα, εκ των οποίων ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο
    10. Ρένα Δούρου: 9 ακίνητα.
    11. Γιάννης Δραγασάκης: 6 ακίνητα,
    12. Κουράκης: 6 ακίνητα
    13. Κοντονής Χαράλαμπος: 7 ακίνητα,
    14. Κριτσωτάκης Μιχαήλ: 10 ακίνητα, συνδικαιούχος σε πάνω από 20 άλλα.
    15. Αλεξόπουλος Απόστολος: 11 ακίνητα,
    16. Καφαντάρη Χαρούλα: 5 ακίνητα και συνδικαιούχος σε άλλα 7,
    17. Γεροβασίλη Ολγα: 8 ακίνητα.
    18. Χατζηλάμπρου Βασίλης: 11 ακίνητα
    19. Καραγιαννίδης Χρήστος: 8 ακίνητα.
    20. Γάκης Δημήτριος: 5 ακίνητα, συνδικαιούχος σε άλλα 18 ακίνητα
    21. Αποστόλου Ευάγγελος: 8 ακίνητα,
    22. Γεωργοπούλου-Σαλτάρη Εφη: 5 ακίνητα.
    23. Διακάκη Μαρία: 5 ακίνητα
    24. Αμανατίδης Ιωάννης: 2 ακίνητα,
    25. Χαραλαμπίδου Δέσποινα: 11 ακίνητα
    26. Γαιτάνη Ιωάννα: 5 ακίνητα, συνδικαιούχος σε άλλα 4 ακίνητα.
    27. Μαρία Τριανταφύλλου: 5 ακίνητα.
    28. Δημήτρης Κοδέλας: 5 ακίνητα, συνδικαιούχος σε άλλα 8.
    29. Χρήστος Μαντάς: 12 ακίνητα.
    30. Νίκος Μιχαλάκης: 17 ακίνητα.
    31. Στέφανος Σαμοΐλης: 16 ακίνητα.
    32. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου: Συνδικαιούχος σε 9 ακίνητα.
    33. Νίκος Συρμαλένιος: Συνδικαιούχος σε 17 ακίνητα.
    34. Κωστής Δερμιτζάκης: 18 ακίνητα.
    35. Θανάσης Πετράκος: 8 ακίνητα.
    36. Αιχάν καρά Γιουσούφ: 7 ακίνητα.
    37. Αφροδίτη Σταμπουλή: 13 ακίνητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ - ΣΥΡΙΖΑ

      O Τσουκαλάς είπε ότι συνταξιοδοτήθηκε από την ABN-Amro από την οποία πήρε τις 500.000 για εθελουσία έξοδο και τις 800.000 από ασφαλιστικό πρόγραμμα, και ότι η "ABN-Amro δεν υπάρχει πλέον στην Ελλάδα γιατί εξαγοράστηκε από την RBS που δραστηριοποιείται σε ναυτιλιακά στον Πειραιά"... ΟΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ!

      Η ΑBN-Amro δεν υπάρχει στην Ελλάδα από το 2002 και φυσικά η RBS στον Πειραιά δεν έχει καμία σχέση με την ABN-Amro που δούλευε ο Τσουκαλάς μιας και το ελληνικό της τμήμα πωλήθηκε το 2002 στην ΑΣΠΙΣ του άλλου λαμόγιου του Ψωμιάδη που είναι προφυλακισμένος.

      Δείτε εδώ την ανακοίνωση προς το ΧΑΑ, της εξαγοράς της ABN-Amro Ελλάδος από την ΑΣΠΙΣ ΒΑΝΚ στις 22/11/2002!!
      Άρα έχουμε και λέμε ότι από το 2002 ο Τσουκαλάς δούλευε σε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και δη στου απατεώνα Ψωμιάδη...

      Στις αρχές του 2010 και ενώ η ΑΣΠΙΣ ΒΑΝΚ ήταν υπό κατάρρευση και ο Ψωμιάδης είχε αρχίσει τα σούρτα-φέρτα στον εισαγγελέα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχωσε 30 εκ εξαγοράζοντας το 32% της ΑΣΠΙΣ ΒΑΝΚ και ξεκινώντας έτσι τις διαδικασίες πλήρους εξαγοράς της ΑΣΠΙΣ, η οποία μετονομάστηκε σε Τ ΒΑΝΚ

      Δείτε εδώ και αυτή την ανακοίνωση προς το ΧΑΑ
      Ένα χρόνο αργότερα η Τ ΒΑΝΚ, πρώην ΑΣΠΙΣ ΒΑΝΚ, πρώην ABN-Amro ΒΑΝΚ του ψεύτη του ΣΥΡΙΖΑ συγχωνεύθηκε με το ΤΤ...

      Σύμφωνα με δήλωσή του ο ψεύτης έφυγε από την τράπεζα το 2010 άρα τα λεφτά που πήρε τα πήρε ή από την ΑΣΠΙΣ και τα έκλεψε από τους ταλαίπωρους που χάσανε τα λεφτά τους με τις ασφάλειες του Ψωμιάδη ή από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το οποίο χρηματοδοτήσαμε εμείς με την ανακεφαλαιοποίηση και τις εγγυήσεις του κράτους...

      Φυσικά όλα αυτά δεν ισχύουν μόνο για την εθελουσία αλλά και για την ασφάλεια που λέει ότι του απέφερε 800.000 ευρώ αποζημίωση. Όταν το 2002 ο Ψωμιάδης αγόρασε την ΑΒΝ τα αγόρασε όλα! Ακόμα και τα ασφαλιστικά προγράμματα που συνέχισαν να τρέχουν μέσα από τις εταιρίες του.

      Όσο για το πώς πήρε τόση μεγάλη αποζημίωση είναι γνωστό το κόλπο που γινόταν και στην Αγροτική για τα διευθυντικά στελέχη φουσκωμένοι πλασματικοί μισθοί τα τελευταία χρόνια και τσούπ το εκατομμυριάκι... Για να πάρετε μια ιδέα τι πάρτι γίνονταν στην ΑΣΠΙΣ δείτε εδώαποζημίωση 9 εκ ευρώ σε διευθυντικό στέλεχος

      Αυτά για να μη μας περνάει ο Τσουκαλάς για ηλίθιους...

      Διαγραφή
  2. ΠΟΠΗ ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ: ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ 535.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΕΤΙΑ;
    =============================================================
    Δε φτάνει που τόσα χρόνια έτρωγαν με δέκα μασέλες, οι «προοδευτικοί» που έχουν περάσει από την ΕΡΤ, αλλά μας προκαλούν κιόλας.
    Έτσι, κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκπομπής της «ΣΚΑΪ τώρα», η Πόπη Τσαπανίδου διαμαρτυρήθηκε εντόνως για τις αποκαλύψεις περί των μισθών που τσέπωναν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ την χρυσή εποχή της ατελείωτης μάσας 2008-2009, γιατί όπως είπε «με στοχοποιείτε» και «με κρεμάσατε στα μανταλάκια».

    Και να ’παιρνε και πολλά λεφτά… Μόνο 277.831 ευρώ πήρε το 2008 και 257.030 ευρώ το 2009, σύνολο διετίας, σούμα 535.000 ευρώ! Τζάμπα πράγμα! Αυτός δεν ήταν άλλωστε και ο μισθός ενός… μέσου εργαζόμενου;

    (ΥΓ): Να ποιοι και ποιες τα έφαγαν μαζί με τους πολιτικάντηδες! Οι υπερασπιστές των… φτωχών και των αδυνάτων, δημοσιογράφοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΡΙΖΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ

    ΟΥΤΕ ΜΙΑΣ ΒΡΑΔΙΑΣ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ..

    ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (ΑΝ?)

    Ούτε μιας βραδιάς …..λουλούδια δεν έδιναν στο.... Ι.Κ.Α
    ========================================
    Διάσημοι τραγουδιστές στην εξαετία 2007-2012 είχαν κολλήσει λιγότερα ένσημα και από τα οικοδομικά, με τις προκαταρκτικές έρευνες που έχουν αρχίσει ΙΚΑ και ΟΑΕΕ να αποκαλύπτουν υποθέσεις τεράστιας φοροδιαφυγής...
    Επιτόπιοι έλεγχοι σε γνωστές πίστες βρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο να εντοπιστούν "επί τω έργω" οι παρανομούντες και να βεβαιωθούν τα σχετικά πρόστιμα.
    Τα πρώτα ονόματα της νυχτερινής Αθήνας, σύμφωνα με δημοσίευμα των "Νέων", έπαιρναν τη διετία 2008-2009 από 8.000 μέχρι 12.000 ευρώ τη βραδιά, ενώ για τον μεγαλύτερο αριθμό τραγουδιστών το νυχτοκάματο ήταν 5.000 με 6.000 ευρώ.
    Έτσι το εβδομαδιαίο εισόδημά τραγουδιστή μπορούσε να φτάνει στα 48.000 ευρώ, το μηνιαία στις 192.000 ευρώ και το ετήσιο τις 960.000 ευρώ.
    ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝ(?)
    Στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνονται η συναυλιακή δραστηριότητα και τα έσοδα από τα δικαιώματα δίσκων, ούτε ποσοστά που φέρεται να εισέπρατταν κάποιοι τραγουδιστές πίστας από την γκαρνταρόμπα των κέντρων και από διαφημιστικά στα τραπέζια.
    Από τις προκαταρκτικές έρευνες προέκυψε ότι σημαντικός αριθμός γνωστών καλλιτεχνών τα έξι τελευταία χρόνια (2007-2012) διαπιστώθηκε με ισχνές ασφαλιστέες αποδοχές στο ΙΚΑ που σε κάποια περίπτωση δεν ξεπερνούσαν σε ετήσια βάση τα 10 ευρώ
    Είναι δε χαρακτηριστικό ότι βάσει των εισφορών κάποιοι καλλιτέχνες δεν δικαιούνται καν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το ΙΚΑ, καθώς δεν έχουν το μίνιμουμ των 50 ενσήμων που προβλέπει ο νόμος.
    ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (?)
    Σύμφωνα με τα "Τα Νέα", υπάρχουν καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Πλούταρχος και ο Πασχάλης Τερζής που δήλωσαν την περίοδο 2007-2008 ημέρες ασφάλισης (με βάση τα έσοδά τους) που ξεπερνούν τις 1.000 και φυσικά είχαν και τις ανάλογες κρατήσεις από το Ταμείο, υπάρχουν και άλλοι όπως η Έλλη Κοκκίνου που δήλωσε το 2008 μόλις 58 ένσημα, η Άννα Βίσση με 44 ημέρες ασφάλισης το 2007 και 38 το 2008, ο Γιώργος Μαζωνάκης με 76 ημέρες το 2007 και 64 ημέρες το 2008, αλλά και ο Σάκης Ρουβάς με 93 ημέρες το 2007 και 195 ημέρες το 2008.

    Πολλοί εκ των τραγουδιστών αυτών έχουν συστήσει εταιρείες, είτε ΕΠΕ είτε ΟΕ, οι οποίες διαχειρίζονται και εισπράττουν το σύνολο των αμοιβών και δικαιωμάτων που προκύπτουν από την καλλιτεχνική και εμπορική τους δραστηριότητα, όμως όταν είναι διαχειριστές ΕΠΕ ή έχουν ποσοστό μετοχών 3% και άνω στην εταιρεία πρέπει ασφαλίζονται υποχρεωτικά ανεξαρτήτως εισοδήματος στον ΟΑΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΝΑ ΛΗΣΜΟΝΗΣΩ ΤΙ ΝΑ..ΘΥΜΗΘΩ. ..ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΟΥΤΕ..ΕΥΡΩ;
    ========================================================
    «Γειά σου ρε Γαλάνη με τα ωραία σου. Ώστε 3 χιλιάδες ευρώ δήλωσες εισόδημα το 2009; να σου στείλω φαί με την πρόνοια…»
    «Μήπως βρίσκεται καμία βοήθεια για την κα Γαλάνη- την φίλη του Αλέξη ντε- που η κακομοίρα δηλώνει εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας;»

    «Η Δημητρούλα δεν ξεκίναγε τις συναυλίες της λέγοντας πως πρέπει να φύγει η χούντα του μνημονίου; Για να συνεχίζει να κλέβει την εφορία;»

    «Αυτό το Σάββατο μαζεύουμε τρόφιμα στο Μέγκα για τις άπορες Δήμητρα Γαλάνη και Τάνια Τσανακλίδου»
    Η Γαλάνη μαζί με την άλλη αντιστασιακή Χαρούλα Αλεξίου- Βελουχιώτη δεν δίνουν συναυλίες; Πού πήγαν τα λεφτά οέο ;»

    «Πληροφορίες ότι η Δήμητρα Γαλάνη έκρυβε τα εισοδήματα της σαν αντίσταση στην κυβέρνηση του μνημονίου επιβεβαιώνονται.. ανάρχα η δικιά σου»
    «Αληθεύει ότι ο αγανακτισμένος Κότσιρας ξέχασε να κάνει δήλωση;»
    ==================================================
    «Κοτσιρας + γαλάνη δεν σχολιάζουν στοιχεία ΣΔΟΕ που δείχνουν ποσό φοροφυγάδες είναι..γιατί ειναι χαλκευμένα από τους μνημονικούς εφοριακούς»
    ΚΑΙ Η ΧΑΡΟΥΛΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ?
    «Η πηγή μου μου αποκάλυψε γιατί βγήκε στην αντίσταση για το μνημόνιο η Χαρούλα. Έχασε μου είπε 2 εκ από το κούρεμα των ομολόγων»
    «Κλαίω από το πρωί για το δράμα της Ζυριζαίας Δημήτρας Γαλάνη που ζεί με 3 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.. να γιατί κάνει αντίσταση στο μνημόνιο»
    «Απόψε το βράδυ μετά την προσευχή θα κρατήσω λίγο από το βραδυνό μου να το δώσω στην Δημ.Γαλάνη που ζεί με 3 χιλιάδες το χρονο η κακομοίρα»
    «Όσοι έχετε παλιά ρούχα τα μαζεύουμε στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής για να τα δώσουμε στην Γαλάνη και τον Κότσιρα που υποφέρουν…»
    «Όταν η Χαρούλα έλεγε να φύγει η χούντα.. το ΣΔΟΕ εννοούσε;»
    «Αυτοί οι δήθεν αριστεροί, τύπου Χαρ. Αλεξίου και Γαλάνη που δεν πλήρωσαν ποτέ φόρο.. είναι οι πιό σιχαμένοι»
    «Άντε καληνύχτα Γαλάνη. Εσύ φαντάζομαι με 3000 ευρώ εισόδημα τον χρόνο… κοιμάσαι κάτω από την γέφυρα..και ετοιμάζεσαι για την ταξική μάχη»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με υψηλές καταθέσεις και ακίνητα

    Σε απολογητική και αμήχανη θέση οδηγούν την Κουμουνδούρου τα πόθεν έσχες και άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός των Δ.Τσουκαλά , Ε. Τσακαλώτου και Γ. Σταθάκη, που έχουν τεράστιες για τον μέσο έλληνα καταθέσεις, προκαλώντας νέο κύκλο συζητήσεων στους διαδρόμους της Βουλής.

    Εντυπωσιακές είναι οι καταθέσεις της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Νάντιας Βαλαβάνη
    που αγγίζουν τις 563.000 ευρώ και τις 365.000 λίρες Αγγλίας αλλά και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος
    Δημήτρη Παπαδημούλη που φτάνουν το μισό εκατομμύριο, για την ακρίβεια 498.000 ευρώ!
    Κάποιοι κυβερνητικοί βουλευτές μάλιστα βρήκαν την ευκαιρία να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ και να τον κατηγορήσουν για υποκρισία.
    «Είχα πει είστε Αριστεροί της Εκάλης, το λέω με τη βούλα μετά τα πόθεν έσχες που κυκλοφόρησαν, είστε συνώνυμοι του πλούτου» σχολίασε χτες στη Βουλή ο Δάνης Τζαμτζής από τη ΝΔ. Απ' την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον Αntenna, δήλωσε ότι «το μόνο που έχει να πει είναι ότι ο κ. Τσουκαλάς είναι η καλύτερη διαφήμιση της ιδιωτικής ασφάλισης».

    Εκτός από τον Νότη Μηταράκη της ΝΔ, ακίνητο στο Λονδίνο έχει και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, η οποία διαθέτει και καταθέσεις σε βρετανική τράπεζα που ξεπερνούν τις 100.000 λίρες.

    Σε συνολικά 19 ανέρχονται τα ακίνητα του Δημήτρη Στρατούλη,
    ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης διαθέτει 38.000 ελβετικά φράγκα, 8.651 λίρες Αγγλίας και 60.000 ευρώ.

    H βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση με 30 ακίνητα σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κυκλάδες, ενώ διαθέτει 42.000 δολάρια, 120.000 ευρώ, μετοχές στην Toyota αξίας 2.679.872 γεν, και άλλες σε διάφορες εταιρείες αξίας πάνω από 500.000 ευρώ.
    Ο Κώστας Γιοβανόπουλος από τους ΑΝΕΛ διαθέτει 29 ακίνητα και ένα ξενοδοχείο (στο όνομα της συζύγου του).
    Ιδιο αριθμό ακινήτων διαθέτει η οικογένεια του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κωνσταντόπουλου, με 9.927 μετοχές σε διάφορες εταιρείες. Διαμέρισμα στις Βρυξέλλες,
    3 αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα διαθέτει ο Νιότης Μαριάς των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
    Τρία αυτοκίνητα και 28 ακίνητα διαθέτει ο γαλάζιος Θανάσης Νταβλούρος.
    Από τους ΑΝΕΛ η Μίκα Ιατρίδη μετράει 15 ακίνητα και ο Βασίλης Καπερνάρος 42, τα περισσότερα στο Ψυχικό, ενώ έχει ακόμη μεγάλες καταθέσεις 314.000 ευρώ και 4 αυτοκίνητα.

    Νίκος Βούτσης: Χαράτσι στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με «πλούσιο» πόθεν έσχες
    «Όποιος έχει τις μεγαλύτερες οικονομικές δυνατότητες, ίσως τον καλέσουμε να βοηθήσει περισσότερο» δήλωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει και τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν από τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης ορισμένων βουλευτών του κόμματος.

    Μιλώντας σε εκπομπή του Mega, ο Νίκος Βούτσης σημείωσε ότι το 90% των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι νέοι στην πολιτική, αυτά ήταν τα πρώτα «πόθεν έσχες» και ότι το ζητούμενο είναι αν η αύξηση της περιουσιακής κατάστασης προκαλείται από τη συμμετοχή στην πολιτική.

    Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για το θέμα
    Πάντως, για το θέμα υπήρξε σχόλιο και από τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος μιλώντας στο ίδιο κανάλι είπε ότι «τα ζητήματα αυτά προκαλούν την οργή και την αγανάκτηση».
    Ο γγ του ΚΚΕ ζήτησε ακόμα να ελεχθεί, αν ισχύει, ότι άλλο στέλεχος του ΣΥΝ έχει μετοχές ή έχει επενδύσει σε funds, τα οποία έχουν σχέση με τις Σκουριές.
    Λες ο σύντροφος Γραμματέας να έχει δίκιο; Ρωτάμε εμείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αντιμνημονιακή Αριστερά του χαβιαριού .. Μας λυπάται?

    **Μόνο 1.329.600 ευρώ σε μετοχές, ομόλογα και καταθέσεις το ζεύγος Παπαδημούλη!
    =======================================
    **20 βιβλιάρια καταθέσεων ύψους 885.000 ευρώ η Νάντια Βαλαβάνη
    ================================
    ενώ η Τροτσκίστρια Μαρία Μπόλαρη έχει 565.000 και 9 βιβλιάρια καταθέσεων
    ===========================================
    Προκλητικές επενδύσεις στους αμαρτωλούς οίκους κερδοσκοπίας σε βάρος της Ελλάδας της κρίσης από σκιώδεις υπουργούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί.

    ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ???
    -------------------------------------------------------------------
    Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο από όσα παρουσιάζει είναι ότι οι «θεωρητικοί» της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν επενδύσει τις οικονομίες τους στον ναό του παγκόσμιου καπιταλισμού και σε «αμαρτωλούς» οίκους που σχετίζονται με την Ελλάδα της κρίσης:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευκλείδης Τσακαλώτος
    ---------------------------------
    1. Αμιγούς επιθετικής καπιταλιστικής στόχευσης είναι το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του βουλευτή Β’ Αθήνας, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, με συνολική αξία κτήσης 457.700 ευρώ και 107.000 αγγλικών λιρών (127.273 ευρώ).

    **Στην κορυφή των προτιμήσεων του υπεύθυνου Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται η BlackRock, η μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία του κόσμου. Στον οικονομικό
    ---------------------------------------------------
    κολοσσό, που πραγματοποίησε εν μέσω κρίσης την αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών, ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών τοποθέτησε το ποσό των 130.000 ευρώ αγοράζοντας 11.000 μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων.
    --------------------------------------------------
    **Στη δήλωση «πόθεν έσχες» του δε,
    φιγουράρει και το όνομα της JP Morgan με εγγραφή 1.764 μεριδίων αμοιβαίων
    ---------------------------------------------------------------
    κεφαλαίων της εταιρείας στην οποία έχουν επιβληθεί από τις αμερικανικές αρχές δυσθεώρητα πρόστιμα, ύψους 13 δισ. δολαρίων, για σκανδαλώδεις αγοροπωλησίες παραγώγων.

    **Διαθέτει επίσης ομόλογα αξίας 100.000 λιρών Αγγλίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ενώ όσον αφορά στα επίπεδα ρευστότητας του κ. Τσακαλώτου, σε 17 τραπεζικούς λογαριασμούς υπάρχουν συνολικές καταθέσεις 291.000 ευρώ. Η περιουσιακή του κατάσταση συμπληρώνεται από δύο κατοικίες στην Κηφισιά, ένα γραφείο και μία ακόμη οικία στην Πρέβεζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιώργος Σταθάκης
    --------------------------
    2. Σε ανάλογο κλίμα κινείται και η επενδυτική προσέγγιση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνου του τομέα Ανάπτυξης του κόμματος, κ. Γιώργου Σταθάκη. Ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας έχει αγοράσει αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού και εξωτερικού με την αξία κτήσης τους να ανέρχεται στα 376.000 ευρώ.
    Στο συγκεκριμένο ποσό συμπεριλαμβάνονται 100.000 ευρώ που αφορούν σε αγορά μεριδίων των επενδυτικών προϊόντων της BlackRock και της JP Morgan.
    -------------------------------------------------------------
    Οσο για τις αποταμιεύσεις του κ. Σταθάκη, αποτελούνται τόσο από καταθέσεις σε ευρωπαϊκό όσο και σε αμερικανικό νόμισμα, αναλυόμενες σε 304.630 ευρώ και 201.329 δολάρια (146.431 ευρώ).


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Αριστερά του χαβιαριού και ο ‘’γάϊδαρος του Μηνά’’
    =======================================
    Οι Γάλλοι την προσδιορίζουν ως «La gauche caviar», δηλαδή την «Αριστερά με το χαβιάρι». Πρόκειται για όρο που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του ’80 από τους επικριτές του τότε Γάλλου προέδρου Φρανσουά Μιτεράν.

    Ξεκάθαρα βέβαια η επιλογή επενδυτικών χαρτοφυλακίων και αμοιβαίων ομολόγων δεν αποτελεί αδίκημα. Το γεγονός, όμως, πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε πολιτικά στο στόχαστρο εδώ και πέντε χρόνια τις «ανεξέλεγκτες αγορές» και το «αδυσώπητο χρηματοοικονομικό κεφάλαιο», δημιουργεί λογικές απορίες για τον τρόπο που τα δύο κορυφαία στελέχη του οικονομικού του επιτελείου κινήθηκαν.

    Για κάποιους επρόκειτο
    για την πλήρη επαναφορά του περίφημου νεοκαραμανλικού σλόγκαν «το νόμιμο είναι και ηθικό», που για την περίπτωση μπορεί να γίνει «νόμιμο ναι, αριστερό όμως;».

    Κι αυτό διότι σαφώς παρανομία δεν υπήρξε
    στις τοποθετήσεις των κυρίων Τσακαλώτου και Σταθάκη
    σε αμοιβαία των σχημάτων Templeton,
    BlackRock,
    JP Morgan,
    Morgan Stanley,
    SISF EuroCorp ή Invescο Perpetual.

    Το ερώτημα όμως είναι κατά πόσο μπορείς να αντιμάχεσαι ένα αδηφάγο χρηματοοικονομικό σύστημα όντας εμμέσως (αφού επενδύεις στη βιωσιμότητά του) υπηρέτης του.

    Μια προσεκτική ματιά,
    λοιπόν, στα χαρτοφυλάκια σε αμοιβαία κεφάλαια των δύο εξεχόντων εκπροσώπων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδεικνύει ότι πρόκειται για επενδυτές υψηλών γνώσεων που δεν ψωνίζουν από τον «επενδυτικό πάγκο της λαϊκής».

    Η επιλογή στοχευμένων και «ψαγμένων» αμοιβαίων, οι εμπνεύσεις για τοποθετήσεις σε μακροχρόνιες αποδόσεις σε ομόλογα χωρών που αναγνωρίζονται ως προοπτικά δυναμικές μονάχα από τους μυημένους, τα σοφιστικέ επενδυτικά χαρτοφυλάκια των μεγάλων παγκόσμιων οίκων του χρήματος προδίδουν μεγάλη εξειδίκευση – στα όρια του επαγγελματισμού. Πρόκειται όπως αναφέρει γνωστός αναλυτής των χρηματοοικονομικών δεδομένων για «χαρτοφυλάκια-Rolls-Roys και όχι για… επενδυτικό κατιμά».

    Χαρακτηριστική είναι η επιλογή της JP Morgan
    από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ισχυρό παράγοντα του οικονομικού επιτελείου του κόμματος κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο. Διαθέτει 1.764,91 μερίδια, αξίας 25.000 ευρώ σε JP Morgan Fund – Germany Equity Fund. Σε μια περίοδο που ο κ. Αλέξης Τσίπρας ξιφουλκεί κατά της μεγαλύτερης οικονομίας της Ε.Ε., ο συνοδοιπόρος του επένδυσε ένα σημαντικό για την κρίση ποσό στην ισχυρή προοπτική των γερμανικών επιχειρήσεων όπου το εν λόγω fund κυρίαρχα επενδύει.

    Οπως εξάλλου αναφέρεται
    στο προφίλ του equity fund «στόχος του είναι να προωθήσει τη μακροχρόνια κεφαλαιακή ανάπτυξη μέσω επενδύσεων σε γερμανικές επιχειρήσεις». Η JP Morgan, όμως, ήταν που μιλούσε σε ανάλυσή της στις 28 Μαΐου του 2013 για «πλεόνασμα δημοκρατίας» στον ευρωπαϊκό Νότο. Γι’ αυτήν άραγε τη δήλωση-εκτίμηση του fund τι έχει να πει ο κ. Τσακαλώτος;

    Επίσης. τι θα γίνει αν επιστρέψουμε στη δραχμή που τόσα επένδυσαν μέσα από τη ρητόρια και τη δημαγωγία τους την
    ===============================================================
    εποχή της αγανακτισμένης πλατείας και του «γιαουρτιού» οι «σύντροφοι» της αριστεράς; θα πενταπλασιαστούν ή όχι οι καταθέσεις τους στο εξωτερικό την ιδία στιγμή που θα μειώνεται το εισόδημα του Έλληνα πολίτη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου