Οι τραπεζίτες σε πανικό, νομίζουν ότι οι Ελληνες είναι αφελείς και τους καλούν να πάνε να επανακαταθέσουν τα χρηματά τους στις πτωχευμένες παράγκες τους, τάζοντας τους ειδικά για αυτούς προνόμια..


Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου
Από χθες έχουν αρχίσει τα παπαγαλάκια των τραπεζιτών του άθλιου κατεστημένου που μας χρεοκόπησε, τόσο στα συμβατικά ΜΜΕ όσο και στα ιστολόγια να υποστηρίζουν το παρακάτω παραμύθι νομίζοντας ότι απευθύνονται σε αμερικανάκια: εάν κάποιος, λέει, καταθέσει από Δευτέρα (βλέπετε βιάζονται, οι τράπεζές τους έχουν μέσα μόνο καρέκλες και τραπέζια, καθόλου χρήμα) χρήματα τα οποία είτε έχει στο σπίτι του, είτε έχει σε θυρίδα είτε φέρει από το εξωτερικό, αυτά θα μπουν σε νέους λογαριασμούς, οι οποίοι δεν θα υπόκεινται στον έλεγχο κεφαλαίων (δηλαδή θα μπορεί να σηκώνει από αυτούς τους νέους λογαριασμούς όσα χρήματα θέλει). Καταλαβαίνετε το άγχος, καταλαβαίνετε τον φόβο τους; Κλείνουν οι τράπεζες της απάτης, κλείνουν τα υποστυλώματα της ρεμούλας στην Ελλάδα!
Αυτό που δεν λέει κανείς από τους μεγάλους αναλυτές των οικονομικών είναι ότι στις τράπεζες δεν επιβλήθηκαν έλεγχοι κεφαλαίων πρωτίστως επειδή πάγωσε την ρευστότητα ο Ντράγκι, αλλά επειδή οι τράπεζες έχουν αδειάσει από καταθέσεις. Τώρα, λοιπόν, έρχονται οι έλεγχοι των τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και αν γίνουν στην κατάσταση που είναι τώρα οι τράπεζες, το αποτέλεσμα είναι ότι θα πρέπει να μείνουν μόνο δύο και αυτές με τα μισά (ίσως και λιγότερα) υποκαταστήματα από όσα λειτουργούσαν μέχρι σήμερα (μία θα έπρεπε με οικονομικούς όρους να μείνει, αλλά επειδή στην ΕΕ δεν πρέπει να υπάρχουν μονοπώλια θα αφήσουν δύο).....
Οι μεγάλοι τραπεζίτες της διαφθοράς της μεταπολίτευσης δηλαδή πάνε σπίτι τους και ίσως αντιμετωπίσουν διώξεις από τους κατεστραμμένους μετόχους των τραπεζών τους.
Πρέπει λοιπόν για να διασωθούν οι τραπεζίτες και όλο το υπόλοιπο σύστημα της διαφθοράς να ξαναπιάσουν κορόιδα τους Έλληνες, να πάνε οι τελευταίοι να ξανακαταθέσουν τα χρήματά τους στα αφερέγγυα τραπεζικά ιδρύματα. Αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχουν πλέον αφελείς στην Ελλάδα που θα πιστέψουν ότι, όταν θα ξανασφίξουν τα πράγματα, όταν δηλαδή ο ίδιος ο Σόιμπλε θα μας πετάξει εκτός ευρώ, θα ισχύσει η εξαίρεση για τους νέους λογαριασμούς και θα μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους. Οι ελληνικές τράπεζες είναι φέρετρα, είναι χρεοκοπημένες και όποιος βάζει ή αφήνει τα χρήματά του σε αυτές, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα τα χάσει (τουλάχιστον σημαντικό μέρος από αυτά). Τα λεφτά μας, λοιπόν, οπουδήποτε αλλού εκτός από τις τράπεζες.
Μέσα σε όλα αυτά, προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση ο σκασμός που έχει βγάλει σχετικά το ΚΚΕ. Το κόμμα που συμβουλεύει τα μέλη του μέχρι και το τι πρέπει να τρώνε, για τις τράπεζες δεν λέει τίποτε. Δεν θα έπρεπε το ΚΚΕ να δίνει γραμμή όλα τα μέλη του να βγάλουν ό,τι έχουν και να μην ξαναβάλουν ποτέ τίποτε στις τράπεζες; Γιατί όμως δεν το κάνει; Μήπως γιατί είναι το πλέον αστικό κόμμα στην Ελλάδα; Ο πραγματικός φύλακας του καπιταλισμού;
Γιατί, όποιος θεωρεί τον καπιταλισμό το απόλυτο κακό και θέλει να τον ανατρέψει, δεν χρειάζεται –τουλάχιστον στην δεδομένη συγκυρία στην Ελλάδα- ούτε επανάσταση, ούτε κινητοποιήσεις, ούτε διαδηλώσεις, ούτε καν εκλογές· χρειάζεται απλώς να μην ξαναβάλει ποτέ χρήματα στις τράπεζες. Ο καπιταλισμός με την μορφή που έχει πάρει στην εποχή μας είναι αδύνατο να υπάρξει χωρίς τράπεζες. Άρα, χωρίς τα χρήματά μας δεν υπάρχουν τράπεζες, άρα δεν μπορεί να υπάρξει ο σημερινός ό
καπιταλισμός.

 Τόσο απλά και αβάδιστα.
Όσα μνημόνια και να υπογράψουν, δεν μπορούν να εφαρμοστούν όταν δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν τράπεζες. Όση χρηματοδότηση και να στέλνουν σε αυτές, όταν θα συνεχίσουμε μόνο να τραβάμε χρήμα και όχι να βάζουμε, τότε το πρόγραμμα θα αποτύχει και θα το σταματήσουν οι ίδιοι οι σοϊμπλέοι. Όλα είναι στο χέρι μας.
πηγη

Σχόλια

  1. Πρώτη φορά αριστερό Μνημόνιο» - Το βίντεο που σαρώνει στο YouTube vinteo-poy-saronei-sto-youtube#ixzz3g4lYMf9S
    ====================================================

    Λένε ότι τα γραπτά μένουν. Με την σύγχρονη τεχνολογία, μένουν και οι δηλώσεις on camera. Ενα απάνθισμα τέτοιων δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ προεκλογικά σε αντίστιξη με τη στάση τους κατά την χθεσινή ψηφοφορία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.
    Στο βίντεο υπό τον τίτλο «Πρώτη φορά Μνημόνια Αριστερά» έχει γίνει συρραφή παλαιότερων δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα («αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ψηφίσει νέο μνημόνιο»), του Πάνου Καμμένου («ούτε νεκρός δεν πρόκειται να συνεργαστώ με όποιον ψήφισε έστω και ένα μνημόνιο»), του Νίκου Παππά, του Νίκου Βούτση κ.λπ. Και αμέσως μετά παρατίθενται τα «ναι» που ψήφισαν κατά την χθεσινή ψηφοφορία με τα προαπαιτούμενα για το 3ο Μνημόνιο.
    Το εν λόγω βίντεο έχει αναρτηθεί στο youtube από τον χρήστη ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ και υπενθυμίζει σκωπτικά:
    «Πέντε χρόνια αντι-μνημονίου τελείωσαν χτες. Και μη ξεχνάτε: Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, Αφορολόγητο 12.000, Βασικός Μισθός 751, Δημιουργία 300 χιλ. θέσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, Επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα προ μνημονίου».
    Το βίντεο το αναπαρήγαγε με ενθουσιασμό, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ο Αδωνις Γεωργιάδης με την προτροπή: Δείτε το! Διαδώστε το! Απολαύστε το υπεύθυνα. Είναι το πρώτο από τα εκατοντάδες που θα έρθουν».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ!!!
    ΠΟΣΑ ΑΡΑΓΕ ‘’ΜΑΣΗΣΑΝ’’ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ??
    Η ΛΕΡΝΑΙΑ ΔΕΞΙΑ

    Ας δούμε όμως πόση διαφορά έχει, η προπαγάνδα των χρυσαυλικών ναζί, από την πράξη:
    Γνωρίζετε σίγουρα όλοι, ότι η κυβέρνηση του Αντώνη ΧΑΡΙΣΕ την Αγροτική τράπεζα, δηλαδή την αιμοδότρια των αγροτών στον Βαρδινογιάννη, επειδή τον "βοήθησε" να γίνει ..τύραννος ! ΄Άλλη λογική και αντρίκια ερμηνεία δεν χωρά, μόνο αυτή κυκλοφορεί ευρύτατα στην αγορά. Θα περίμενε κανείς ότι οι ..πρώτοι που θα αντιδρούσαν θα ήταν οι αυτοαποκαλούμενοι "έλληνες" ..πατριώτες του οι χρυσαυλικοί . Δυστυχώς ήταν οι πρώτοι που συναίνεσαν και υπέγραψαν ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ που έχουν πάρει δάνεια ενυπόθηκα.
    Και το ερώτημα είναι: Γιατί ο κλαυσίγελος Νίκος Μιχαλολολιάκος, ο..αρχηγός των μαύρων τρωκτικών της ιδέας του αίματος και του φανατισμού , υπέγραψε και ΧΑΡΙΣΕ την Αγροτική στο Βαρδινογιάννη; Έχει κάποια υποχρέωση; Είναι ..συγγενείς, ή μήπως συμβαίνουν άλλα περίεργα συμβάντα της καθημερινότητας;
    Πόσα χόρεψαν στο δίσκο της προδοσίας ???
    ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ…
    Έτσι ο κάθε ξένος ή Έλληνας, με τη βοήθεια της Χρυσής αυγής, μπορεί να γίνει ιδιοκτήτης της γής των Ελλήνων, που οι περιουσίες τους είναι υποθηκευμένες λόγω δανείων από την Αγροτική. Η χρυσή αυγή υπέγραψε να μπορούν να έλθουν..ΤΟΥΡΚΟΙ και να πάρουν τα κτήματα των αγροτών στην Πελοπόννησο; Να έλθουν και στη ..ΜΑΝΗ κύριε Μιχαλολιάκο; Η Χρυσή Αυλή υπέγραψε να ξεπουληθεί και η’ΔΩΔΩΝΗ’’;(Εταιρεία της Αγροτικής). Ρε χρυσαλήτες τι πεινασμένοι λύκοι για..ιδιωτικοποιήσεις είσαστε;
    ΤΙ...ΔΟΝΤΙΑ ΕΧΕΤΕ; Ρε δεν προλάβατε να μπείτε στη βουλή και ξεπουλήσατε την Αγροτική και καταστρέφετε τους Αγρότες; Την ΜΑΝΑ ! του αγρότη; Τη ψυχή του ελληνικού αγροκτήματος. Το γάλα των παιδιών μας; Τώρα τι θα κάνετε ρε καθίκια, αν οι Τούρκοι μπουν και αγοράσουν το αίμα και τον ιδρώτα της αγροτιάς που χρόνια αγωνίζεται να επιβιώσει; Ποιος πρόδωσε τους Έλληνες αγρότες και ΓΙΑΤΙ...??? Υπάρχει κάποιος ..ΕΝΤΙΜΟΣ Χρυσαλήτης να απαντήσει γιατί πουλήσατε την Ελλάδα, τσιράκια του Σαμαρά; Είσαστε από την ίδια ..."μάνα" ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον είσαι κανένα καρατζαφερικό σκουλίκι, νομίζεις ότι απεθύνεσαι σε ανενημέρωτους ή βλάκες.
      Η θέση της Χρυσής Αυγής είναι : όλες οι τράπεζες κρατικές και ιδίως η Τράπεζα της Ελλάδος.
      Αλητήριε, βρήκες χώρο για να ασκήσεις μαύρη προπαγάνδα. Του Βαρδινογιάννη, ρε, είναι η Τράπεζα Πειραιώς; Δεν έχεις ακούσει ότι έχει περάσει στα χέρια των Εβραίων; Ο Βαρδινογιάννης απλώς μικρομέτοχος πλέον και πελάτης των διεθνών τοκογλύφων.
      Είσαι ένας γελοίος ψεύτης, μη διαθέτωντας και το ταλέντο να ψεύδεσαι αληθοφανώς.

      Διαγραφή
  3. ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.
    Θα πιστεύαμε ποτέ, εάν δεν ζούσαμε τόσες δολοφονίες, κλοπές, ληστείες, εκβιασμούς, ξυλοδαρμούς, καταστροφές, βανδαλισμούς, ναρκωτικά, εμπόριο βρεφών, γυναικών, όπλων, ότι είναι τόσο επικίνδυνοι εγκληματίες οι ακροδεξιοί χρυσοδολοφόνοι, αν δεν τους ζούσαμε στο πετσί μας αυτά τα τέσσερα τελευταία χρόνια , που τους ‘’έφερε’’ στο φως, ο ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ αρχηγός τους ο Αντωνάκης του Μαμανέα και της κλίκας του? Ποιος δεν θυμάται τον καταστροφέα της Καλαμάτας και τον προσκυνητή της Πηγάδας και της κάθε γιορτής μίσους ανά την Ελλάδα? Η χρυσή αυγή του σήμερα, είναι η ΣΑΒΟΥΡΑ της δεξιάς, οι μπράβοφονιάδες της νύχτας, οι χθεσινοί συναγωνιστές του Αντώνη, η αιώνια δεξιά ‘’κοινωνικών φρονημάτων ’’του ..προχθές και η παρακρατική συμμορία των απογόνων φονιάδων της μεταπολεμικής περιόδου..
    ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΧΡΥΣΟΔΟΛΟΦΟΝΟΣ
    Θέλουν να βγούν τρίτο κόμμα οι δολοφόνοι και γι αυτό βρίζουν τον Γιώργο.
    ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ
    Θα πιστεύατε ποτέ, ότι δίπλα σας , στο γραφείο σας, στην υπηρεσία σας, ο περίεργος επισκέπτης, θυρωρός, κλητήρας, περαστικός μπορεί να ήταν ένας καμουφλαρισμένος ρουφιανοδολοφόνος ακροδεξιός και αδέξιος? Θα πιστεύατε ποτέ, ότι το πρεζόνι του σχολείου, που πωλούσε ναρκωτικά στα παιδιά μας, σχεδόν μπροστά στην αστυνομία, ότι είναι ένας ανώμαλος και επικίνδυνος δολοφόνος, που κυκλοφορούσε με… αστυνομική ‘’συνοδεία’’ και ότι όλοι μαζί ήταν το ‘’νέο αίμα’’ του Πάκη στο χώρο της δημόσιας διοίκησης και ειδικά της δημόσιας τάξης
    ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΧΡΥΣΟΔΟΛΟΦΟΝΟΣ
    ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ :
    Οι σκουπιδιάρηδες της δεξιάς, οι ψευδομάρτυρες του παρακράτους, οι σκατατζήδες οι κλεφτοκοτάδες οι χρυσοσκοτώστρες, δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ νέο και ΤΙΠΟΤΑ έντιμο και καθαρό. Είναι η γνωστή ακραία δεξιά με όλα της τα κακά και τα αρπακτικά νύχια. Είναι παλιοί και νέοι τραμπούκοι, ρουφιάνοι του παρακράτους, ‘’ ψηφοφόροι της δεξιάς ΝΟΘΕΙΑΣ’’ που σήμερα με ..λίγα (?) χρήματα, άλλαξαν προσωρινά θέση, μέχρι να έλθει η ώρα να ξαναπάνε στο κόμμα. Είναι τα παιδιά τους, οι έμποροι θανάτου και ναρκωτικών της νύχτας σε όλη την Ελλάδα, είναι τα ‘’παιδιά του Πάκη’’ του φυσικού αυτουργού της οικονομικής μας καταστροφής.
    ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
    Δηλαδή , όσο πιο απλά γίνεται, χρυσή αυλή, είναι μία περιθωριακή ακροδεξιά οργάνωση, που περιλαμβάνει στους κόλπους της όλα τα ΚΑΚΟΠΟΙΑ στοιχεία της νύχτας και των μυστικών υπηρεσιών, και επειδή είναι άνθρωποι επικίνδυνοι , αδίστακτοι, αγράμματοι και…δεξιοί, τους κρατούν σε κάποια οργάνωση, κάθε φορά, για να τους ελέγχουν. Είναι οι επίσημοι ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ σε κάθε βρώμικη υπόθεση της δεξιάς των υπονόμων και της πνευματικής ανυπαρξίας.
    ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
    Σήμερα έχουν βγεί στο δρόμο, επειδή τόσο ο αρχηγός ,όσο και ορισμένα στελέχη της εγκληματικής αυτής οργάνωσης, είναι φιλάργυροι και τα κάνουν όλα αυτά ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ! Έτσι μόλις ‘’φάνε’’ και βολευτούν, θα γυρίσουν πίσω στη..σπηλιά τους, και στους καπνούς της νύχτας.
    Πάρτε για παράδειγμα , ένα οποιοδήποτε γνήσιο χρυσαυλήτη, και ρωτήστε τον τι μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα και στα παιδιά μας. Τι ξέρει και τι δουλειά της ΗΜΕΡΑΣ μπορεί να κάνει. Η παρουσία της χρυσής αυλής είναι ένα παιχνίδι της δεξιάς για συσπειρώσει τους δεξιούς στο κόμμα. Αυτό όμως το εκμεταλλεύεται και η αριστερά και εκβιάζει με τον τρόπο της, τους ψηφοφόρους της άλλης πλευράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι ο ίδιος κοπριτάκος με τον ανωτέρω. Μάθε ότι οι προδότες του Έθνους σαν και σένα δεν έχουν πλέον θέση στην Ελλάδα μας.
      ΄Γαιοσκώληκας είσαι και θα σε συνθλίψουμε κάτω από τις ...σαγιονάρες μας.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου