ΕΣΗΕΑ: Πειθαρχικές διώξεις στους «δημοσιογράφους» Τρέμη, Πρετεντέρη, Πορτοσάλτε, Καψή, Χούκλη, Μαλέλη, Οικονόμου, Κονιτόπουλου, Σαράφογλου

Δελτίο MEGA


Πειθαρχικές διώξεις κατά δημοσιογράφων, που πρωτοστάτησαν την περασμένη εβδομάδα στη μαζική προσπάθεια της παραπληροφόρησης και της τρομοκράτησης των πολιτών, αποφάσισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες πειθαρχικές διώξεις αφορούν στους Όλγα Τρέμη, Γιάννη Πρετεντέρη, Μαρία Σαράφογλου και Μανώλη Καψή από το Mega, Σταμάτη Μαλέλη και Νίκου Κονιτόπουλου, αρχισυντάκτη της εκπομπής του Κώστα Μπογδάνου που δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, Άρη Πορτοσάλτε και Δημήτρη Οικονόμου από το ΣΚΑΙ και της Μαρίας Χούκλη από τον ΑΝΤ1.
Στο μεταξύ, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, το οποίο έβλεπε βίντεο από τις επίμαχες τοποθετήσεις των παραπάνω δημοσιογράφων και διάβαζε τις επώνυμες καταγγελτικές επιστολές πολιτών, σύμφωνα με πληροφορίες, τα τηλεοπτικά κανάλια επιχείρησαν να διαγράψουν από τις web πλατφόρμες τα επίμαχα βίντεο.
Παράλληλα, η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να συνεχιστεί η έρευνα με προσκόμιση αποδεικτικών βίντεο για δημοσιογράφους τους οποίους κατήγγειλαν ονομαστικά πολίτες.
Υπενθυμίζεται ότι, εκτός και από την ΕΣΗΕΑ, ανάλογη για το ρόλο των εκπομπών γίνεται από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, αλλά και από την Εισαγγελία για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας.

Σχόλια

  1. Η Ζωή προήγαγε τη μαμά της

    που ''φρόντιζε'' για τα παράνομα επιδόματά τους?

    Κατηγορούσαν τον ΕΝΤΙΜΟ υπουργό Γιώργο ΠΑΠΑΚ. επειδή δεν ενήργησε να συλλάβει φορολογητέα ύλη, από τους αναφερόμενους στη λίστα ΛΑΓΚΑΡΝΤ, ύψους 120.000 ευρώ ώστε η κατηγορία να ασκηθεί σε βαθμό κακουργήματος.
    ‘’Αμέλησε’’, λένε ο υπουργός και αυτό είναι κακούργημα , ενώ επί τρία και πλέον χρόνια, που έχουν τη λίστα άλλοι αρμόδιοι και ΔΕΝ έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ δεν συμβαίνει τίποτε? Δύο μέτρα και δύο σταθμά.
    Η μητέρα της κατηγορούσας Βουλευτού, Ζωής Κωνσταντοπούλου, εξαπατούσε το κράτος επί 20 σχεδόν χρόνια εισπράττοντας παράνομα επιδόματα δια τις ανήλικες (κάποτε) κόρες της, που σήμερα είναι πάνω από 38 ετών η μεγαλύτερη Ζωή.
    Λογικά, τα εισπραχθέντα παράνομα χρήματα υπερβαίνουν τις 120.000 ευρώ που δεν ..εισέπραξε ο υπουργός, που κατηγορείται για κακούργημα και οδηγείται στο ειδικό Δικαστήριο.
    Περίεργα δεν σκέπτονται πολιτικοί αντίπαλοι και ορισμένοι δικαστές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δημοσιογράφος Λίνα Αλεξίου,
    μητέρα της προέδρου της Βουλής, αναλαμβάνει πρόεδρος του υπηρεσιακού συμβουλίου του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου
    Πρόεδρος του υπηρεσιακού συμβουλίου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αναλαμβάνει η δημοσιογράφος Λίνα Αλεξίου, μητέρα της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου. Η απόφαση ελήφθη στις 5 Μαϊου, λόγω της λήξης της θητείας του προέδρου του ΕΣΡ Ιωάννη Λασκαρίδη και των μελών του Ραδιοτηεοπτικού Συμβουλίου Ιωάννη Παπακώστα και Εύης Δεμίρη.
    Η θητεία του υπηρεσιακού συμβουλίου του ΕΣΡ αρχίζει στις 20 Απριλίου του 2015 και λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2016.

    Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι την απόφαση για ανασυγκρότηση του υπηρεσιακού συμβουλίου του Εθνικού Συμβουλίυ Ραδιοτηλεόρασης υπογράφει η ίδια η κυρία Ορσαλία (Λίνα) Αλεξίου, η οποία αναλαμβάνει πρόεδρος του ΕΣΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου