Πρωτοφανής απώλεια κυριαρχίας......


images (15) 

Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Γροθιά στο στομάχι ο εξάστηλος, πέρα πέρα τίτλος της γαλλικής εφημερίδας «Λε Μοντ» για κάθε Ελληνα: «Μια πρωτόγνωρη στην Ευρώπη απώλεια κυριαρχίας»! 
Μία ακόμη μαχαιριά στον υπότιτλο: «Για να αποφύγει το Grexit, η Αθήνα δέχτηκε να τεθεί υπό κηδεμονία χωρίς προηγούμενο στη ζώνη του ευρώ»! 
 Η πικρή αλήθεια είναι πως η γαλλική εφημερίδα δεν έχει καθόλου άδικο. Αυτά που υπέγραψε ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα το πρωί στις Βρυξέλλες υπερβαίνουν κάθε φαντασία.
Πάει περίπατο κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας. Κατεξευτελίζονται τόσο η κυβέρνηση όσο και η Βουλή της Ελλάδας, αφού οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι της Ευρωζώνης αποφάσισαν να υπόκεινται τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και το ελληνικό Kοινοβούλιο στις εντολές της… τρόικας! Βάσει των οδηγιών που θα έχει η τρόικα από την καγκελαρία του Βερολίνου, θα ανακοινώνει στους Ελληνες υπουργούς και βουλευτές τι… επιτρέπεται να νομοθετήσουν και τι απαγορεύεται!
Ρητή η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης για την Αθήνα: «Η κυβέρνηση οφείλει να συμβουλεύεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς για όλη τη νομοθεσία στους σχετικούς τομείς, με επαρκή χρόνο πριν από την υποβολή τους σε δημόσια διαβούλευση ή στη Βουλή» ανα­φέ­ρει επί λέξει......

Οι ξένοι υπαλληλίσκοι της τρόικας (δηλαδή της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ) όχι απλά θα μαθαί­νουν πρώτοι τι σκέπτεται να νομο­θετή­σει η κυβέρνηση, πριν καν το μάθουν οι υπουργοί και οι βουλευ­τές, αλλά θα έχουν πολύ σοβαρό­τερες εξουσίες. Αυτοί, οι ξένοι υπάλ­ληλοι της τρόικας, θα λένε στους υπουργούς και τους βουλευ­τές αν επιτρέπουν ή απαγορεύουν στην κυβέρνηση ή στη Βουλή να προχω­ρή­σει η συγκεκριμένη νομο­θεσία! Οσο απίστευτο και αν ακού­γε­ται, αυτό συμπεριλαμβάνεται στην απόφα­ση των ηγετών της Ευρωζώνης.
Αγανάκτησε ακόμη και ο Αμερικανός οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, ο οποίος είχε πάρει το βραβείο Νομπέλ της Οικονομίας το 2001. «Αυτό που η Γερμανία επέβαλε με το ραβδί είναι απλώς αδιανόητο» είπε σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Λιμπερασιόν» και συνέχισε: «Το να συνεχίζουν οι Γερμανοί να ζητούν από την Ελλάδα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για το 2018 δεν είναι μόνο τιμωρία. Πρόκειται για τυφλή ηλιθιότητα!».
Ακάθεκτος ο Στίγκλιτς: «Δεν γνωρίζω κανένα άλλο παράδειγμα παρόμοιας ύφεσης (σ.σ.: έχει ήδη πει ότι η Ελλάδα έχασε το 25% του ΑΕΠ της σε πέντε χρόνια) που να προκλήθηκε με τέτοιο σκόπιμο τρόπο και με τόσο καταστροφικές ανθρώπινες συνέπειες. Επανέρχονται τώρα προσθέτοντας νέο στρώμα ταπείνωσης» τόνισε.
Ποια είναι η λύση, τον ρώτησε ο δημοσιογράφος που του έπαιρνε τη συνέντευξη. «Τη γνωρίζουμε. Και το ΔΝΤ επίσης τη γνωρίζει και το παραδέχεται πλέον ανοιχτά. Πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση του ελληνι­κού χρέους ή καλύτερα ελάφρυνση (σ.σ.: αυτό που λέμε »κούρεμα»). Η Γερμανία όμως δεν θέλει να ακούσει ούτε για το ένα ούτε για το άλλο. Στα λόγια λέει ότι θέλει να ορθοποδήσει η Ελλάδα… Επιβάλλει ένα πρόγραμμα που στην πράξη θα γονατίσει την Ελλάδα ακόμη περισσότερο» απαντά ο Στίγκλιτς.
Υστατη προειδοποίηση Στίγκλιτς: «Η παρέμβαση στην εθνική κυριαρχία μιας χώρας, οι διαταγές με τον δικτατορικό τρόπο που επιβάλλονται είναι πράγμα πολύ επικίνδυνο». Τελεία και παύλα.
Εθνος.

Σχόλια

  1. ΠΑΡΤΙ, ΠΑΡΤΙ, ΣΤΙΣ 7 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ
    ΑΥΤΗ Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟ 2006 ΕΓΙΝΕ ? ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ???
    ΚΥΡΙΕ ΚΟΤΤΑΚΗ?

    {{Ο υπουργός Δικαιοσύνης δέχτηκε τότε απίστευτες πιέσεις από δικαστές να μην προχωρήσει η κάθαρση, γιατί έπληττε το κύρος του κλάδου.
    "Σε λίγο δε θα μπορούμε να πάμε στο περίπτερο ούτε για τσίχλες", εξομολογήθηκε απογοητευμένος στον Παπαληγούρα ανώτατος δικαστής.
    "Αν δεν πάει η κάθαρση μέχρι τέλους, σε λίγο οι πολίτες θα σας πιάνουν τα ... οπίσθια, αγαπητέ μου !" του απάντησε λίγο απότομα ο Κορίνθιος, όπως
    μόνο εκείνος ήξερε }}
    Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το τελευταίο βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη, με τίτλο "Καραμανλής : Off the record".
    Στο βιβλίο ο γνωστός δημοσιογράφος παρουσιάζει ένα χρονικό της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή μέσα από τις προσωπικές του σημειώσεις από τις συναντήσεις που είχε κατά καιρούς τόσο με τον ίδιο τον Καραμανλή όσο και με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του.
    Από το βιβλίο δεν θα μπορούσαν να λείπουν και περιστατικά με τον Αναστάση Παπαληγούρα που διετέλεσε υπουργός σε δύο μάλιστα υπουργεία και θεωρείτο εκ των στενών και έμπιστων συνεργατών του Καραμανλή.
    Ωστόσο, ο συγγραφέας κάνει ιδιαίτερη μνεία στη θητεία του Παπαληγούρα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και περιγράφει ένα περιστατικό με τον πρώην υπουργό την εποχή που είχε ξεκινήσει το μεγάλο ξεκαθάρισμα στο παραδικαστικό κύκλωμα που για πολλά χρόνια βασάνιζε την ελληνική δικαιοσύνη.

    Οι διάλογοι που παραθέτει το βιβλίο είναι χαρακτηριστικοί "παπαληγουρικοί".
    Γράφει ο Κοττάκης για το 2005, όταν ξεκίναγε το κυνήγι του παραδικαστικού :
    ===============================
    -"Αυτό το σπυρί πρέπει να το σπάσουμε, πρόεδρε", είπε σε μια συνάντησή του με τον Καραμανλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας.

    -"Αναστάση, μη μου λες ! Όποιοι και αν έχουν χρηματιστεί, προχώρα !" ήταν η απάντησή του.
    Ο υπουργός Δικαιοσύνης δέχτηκε τότε απίστευτες πιέσεις από δικαστές να μην προχωρήσει η κάθαρση, γιατί έπληττε το κύρος του κλάδου.
    -"Σε λίγο δε θα μπορούμε να πάμε στο περίπτερο ούτε για τσίχλες", εξομολογήθηκε απογοητευμένος στον Παπαληγούρα ανώτατος δικαστής.

    -"Αν δεν πάει η κάθαρση μέχρι τέλους, σε λίγο οι πολίτες θα σας πιάνουν τα ... οπίσθια, αγαπητέ μου !" του απάντησε λίγο απότομα ο Κορίνθιος, όπως μόνο εκείνος ήξερε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τότε που ο Σαμαράς έλεγε τα ίδια με όσα λέει τώρα ο Τσίπρας

    Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014.
    Βουλή των Ελλήνων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απευθύνεται στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. Είναι κατηγορηματικός και σαφέστατος: "Αν τολμήσουν να ζητήσουν την υπογραφή μας στα μνημόνιά τους, θα πάρουν εκ νέου την απάντηση που πήραν και την προηγούμενη φορά. Ψάξτε αλλού για συνένοχους στο έγκλημα! Εμείς ούτε τις επικύψεις συνηθίζουμε ούτε μας κρατάνε από πουθενά για να μας εκβιάζουν και να απαιτούν την υπογραφή και τη συναίνεσή μας στην πολιτική που καταστρέφει τη χώρα!" διακηρύσσει χωρίς περιστροφές.
    Βουλή των Ελλήνων και πάλι.
    Αυτή τη φορά, αίθουσα της ολομέλειας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι λάβρος κατά της κυβέρνησης: "Δεν θα γίνουμε συνένοχοι! Oπως απορρίψαμε το μνημόνιο 1, έτσι θα απορρίψουμε και αυτά που προεξοφλούνται με το μνημόνιο 2... Τα μνημόνια είναι η πολιτική δέσμευση για μια επ' άπειρον ασφυξία της οικονομίας. Αν θέλετε συναίνεση στην ασφυξία, να τη βρείτε αλλού! Πέρυσι βρήκατε άλλους να σας στηρίξουν, φέτος θα είναι πιο δύσκολο λόγω λαϊκής κατακραυγής" δηλώνει αταλάντευτος. Αν όμως νομίζετε ότι αυτός που είπε τα παραπάνω λόγια ήταν ο Αλέξης Τσίπρας σε κάποια προηγούμενη παρέμβασή του στη Βουλή, κάνετε λάθος. Η σκηνή που σας περιγράψαμε στο κοινοβούλιο έχει λάβει χώρα πριν από τρία χρόνια.
    Την Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011.
    Τότε όμως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ήταν ο Τσίπρας, ήταν ο... Αντώνης Σαμαράς! Ο Σαμαράς είπε λοιπόν τα όσα προαναφέρθηκαν! Το τι έκανε ο ίδιος όταν ανέλαβε την εξουσία είναι μια άλλη, θλιβερή ιστορία, αλλά δύσκολα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί στα σοβαρά ότι υπάρχει ουσιαστική διαφορά ανάμεσα σε αυτά που έλεγε τότε ο Αντώνης Σαμαράς και σε αυτά που λέει τώρα ο Αλέξης Τσίπρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ: Ο ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ
    ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ????

    ΤΙ ΝΑ ΛΗΣΜΟΝΗΣΩ ΤΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΟΥΤΕ..ΕΥΡΩ;

    «Γειά σου ρε Γαλάνη με τα ωραία σου. Ώστε 3 χιλιάδες ευρώ δήλωσες εισόδημα το 2009; να σου στείλω φαί με την πρόνοια...»
    «Μήπως βρίσκεται καμία βοήθεια για την κα Γαλάνη- την φίλη του Αλέξη ντε- που η κακομοίρα δηλώνει εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας;»
    «Η Δημητρούλα δεν ξεκίναγε τις συναυλίες της λέγοντας πως πρέπει να φύγει η χούντα του μνημονίου; Για να συνεχίζει να κλέβει την εφορία;»

    ΤΙ ΝΑ ΛΗΣΜΟΝΗΣΩ ΤΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΟΥΤΕ..ΕΥΡΩ;

    «Αυτό το Σάββατο μαζεύουμε τρόφιμα στο Μέγκα για τις άπορες Δήμητρα Γαλάνη και Τάνια Τσανακλίδου»
    «Η Γαλάνη μαζί με την άλλη αντιστασιακή Χαρούλα Αλεξίου- Βελουχιώτη δεν δίνουν συναυλίες; Πού πήγαν τα λεφτά οέο ;»
    «Πληροφορίες ότι η Δήμητρα Γαλάνη έκρυβε τα εισοδήματα της σαν αντίσταση στην κυβέρνηση του μνημονίου επιβεβαιώνονται.. ανάρχα η δικιά σου»
    «Αληθεύει ότι ο αγανακτισμένος Κότσιρας ξέχασε να κάνει δήλωση;»
    «Κοτσιρας + γαλάνη δεν σχολιάζουν στοιχεία ΣΔΟΕ που δείχνουν ποσό φοροφυγάδες είναι..γιατί ειναι χαλκευμένα από τους μνημονικούς εφοριακούς»
    ΤΙ ΝΑ ΛΗΣΜΟΝΗΣΩ ΤΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΟΥΤΕ..ΕΥΡΩ;

    «Η πηγή μου, μου αποκάλυψε γιατί βγήκε στην αντίσταση για το μνημόνιο η Χαρούλα. Έχασε μου είπε 2 εκ από το κούρεμα των ομολόγων»
    «Κλαίω από το πρωί για το δράμα της Ζυριζαίας Δημήτρας Γαλάνη που ζεί με 3 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.. να γιατί κάνει αντίσταση στο μνημόνιο»
    «Απόψε το βράδυ μετά την προσευχή θα κρατήσω λίγο από το βραδυνό μου να το δώσω στην Δημ.Γαλάνη που ζεί με 3 χιλιάδες το χρονο η κακομοίρα»
    «Όσοι έχετε παλιά ρούχα τα μαζεύουμε στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής για να τα δώσουμε στην Γαλάνη και τον Κότσιρα που υποφέρουν...»

    «Όταν η Χαρούλα έλεγε να φύγει η χούντα.. το ΣΔΟΕ εννοούσε;»

    «Αυτοί οι δήθεν αριστεροί, τύπου Χαρ. Αλεξίου και Γαλάνη που δεν πλήρωσαν ποτέ φόρο.. είναι οι πιό σιχαμένοι»

    «Άντε καληνύχτα Γαλάνη. Εσύ φαντάζομαι με 3000 ευρώ εισόδημα τον χρόνο... κοιμάσαι κάτω από την γέφυρα..και ετοιμάζεσαι για την ταξική μάχη»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου