ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ... Ματέο Ρέντσι:«Η Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα και να διαπραγματευθεί ένα πρόγραμμα βοηθειών»

«Η Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα και να διαπραγματευθεί ένα πρόγραμμα βοηθειών», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι.
Σε συνέντευξή του στο ιταλικό δημόσιο κανάλι Rai Uno, ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα κατά την γνώμη του δεν θα βγει από το ευρώ και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πετύχει συμφωνία».

Ο Ματέο Ρέντσι υπογράμμισε, επίσης, ότι «είναι άσχημο να βλέπει κανείς τις εικόνες των ανθρώπων στις ουρές για ανάληψη χρημάτων», όμως έσπευσε να προσθέσει ότι «είναι άσχημο και να υπάρχουν ακόμη πρόωρες συντάξεις στην Ελλάδα και εφοπλιστές που δεν πληρώνουν τους φόρους»...

Σχόλια

  1. ΓΛΕΙΦΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΥΝΑΝ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ !!!
    «go back madam Merkel»

    Δεν υπάρχει πιο προσβλητική και ταυτόχρονα πιο δίκαιη κριτική από αυτή του Ρέντσι. Πράγματι, αν δει κανείς τις προεκλογικές δηλώσεις του Τσίπρα σε ύφος «go back madam Merkel» και την αρχική μετεκλογική του συμπεριφορά που γύριζε γύρω από τη Μέρκελ χωρίς να την συναντά, μαζί με τα τωρινά συνεχή ραντεβού και τηλεφωνικές συνομιλίες, , νιώθει το δούλεμα στο πετσί του. Αν ο Ρέντσι ήξερε ελληνικές παροιμίες, θα έλεγε για τον Τσίπρα «εκεί που έφτυνε, τώρα γλείφει». Βέβαια, καλώς συναντά ο Τσίπρας την Μέρκελ• O τρόπος συναντήσεων είναι το μεμπτό της υπόθεσης. Η σημερινή κυβέρνηση τσαλαπατά κάθε θεσμικό πλαίσιο της Ε.Ε., αναγνωρίζει, νομιμοποιεί και αναβαθμίζει το λεγόμενο διευθυντήριο (ποιος θα το περίμενε από μία αριστερή κυβέρνηση) και ευτελίζει τις υπόλοιπες χώρες μέλη.
    Η κριτική έρχεται από την πραγματική αριστερά, αυτή που προσαρμόζεται στην πραγματικότητα, κάνει προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και παλεύει για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και αυτό είναι που πονάει πιότερο όλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ

    Ζούμε στην χώρα που ο βασικός υπαίτιος της χρεοκοπίας, ο Γιάννης Παπαθανασίου, ο άνθρωπος που υπερδανείστηκε και έλεγε παραμονή των εκλογών ότι το έλλειμμα του 2009 είναι στο 6%, επιβραβεύεται από την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και τοποθετείται πρόεδρος των ΕΛΠΕ. Από την άλλη ο ΥΠΟΙΚ που πέτυχε την αποφυγή της χρεοκοπίας, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που πέτυχε την ταχύτερη δημοσιονομική προσαρμογή, προσπαθώντας να χτυπήσει την μαύρη τρύπα της φοροδιαφυγης, παραπέμφθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο.
    "Αυτή είναι η Ελλάδα" δεν έλεγε κάποτε ο Κώστας Σημίτης; Αυτή η Ελλάδα προκαλεί οργή και απογοήτευση, αυτήν την Ελλάδα συνδιαχειρίζεται ο Βενιζέλος και πραγματικά πρέπει να ντρέπεται προσωπικά που επέτρεψε κάτι τέτοιο, ξεπουλώντας τους τιτάνιους αγώνες της κυβέρνησης που αυτός συμμετείχε μέχρι να την ρίξει τον Νοέμβρη του 2011. Δεν έχει σημασία που η θέση του προέδρου των ΕΛΠΕ μπορεί και να χει συμβολική σημασία. Αυτή τη συμβολική σημασία αντιμαχόμαστε, η άσκηση της εξουσίας να δίδεται σε ανθρώπους που οδήγησαν τον τόπο στο χείλος της καταστροφής, να βολεύονται οι Νέρωνες και να σταυρώνονται οι πυροσβέστες.
    Αυτή είναι η χώρα ,που κυβερνούσε και κυβερνά η δεξιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου