Μ. Γλέζος: Με το δημοψήφισμα της Κυριακής ο ελληνικός λαός ορθώνει το ανάστημά του και ταυτίζεται με την Ιστορία του


 
 
«Με το δημοψήφισμα της Κυριακής ο ελληνικός λαός ορθώνει το ανάστημά του και ταυτίζεται με την Ιστορία του», δηλώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, σε συνέντευξή του στο...
Μarket Νews Ιnternational.  «Καθημαγμένος από τις μνημονιακές πολιτικές, βροντοφωνάζει ένα ηχηρό ΟΧΙ σε αυτούς που επί πέντε χρόνια απεργάζονται τον αφανισμό του. Φτάνουν πια τα κατευθυνόμενα ψεύδη, η παραπληροφόρηση των ευρωπαϊκών λαών και τα άνομα σχέδια των απρόσωπων οικονομικών κύκλων», σημειώνει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.
Ολόκληρη η συνέντευξη του Μανώλη Γλέζου:...

Τι αποτέλεσμα περιμένετε από το δημοψήφισμα της Κυριακής; Γιατί πιστεύετε ότι έφτασε η Ελλάδα σε αυτό το τόσο δραματικό σημείο;

Με το δημοψήφισμα της Κυριακής, ο ελληνικός Λαός ορθώνει το ανάστημά του και ταυτίζεται με την Ιστορία του. Καθημαγμένος από τις μνημονιακές πολιτικές, βροντοφωνάζει ένα ηχηρό ΟΧΙ σε αυτούς που επί πέντε χρόνια απεργάζονται τον αφανισμό του.

Φτάνουν πια τα κατευθυνόμενα ψεύδη, η παραπληροφόρηση των ευρωπαϊκών λαών και τα άνομα σχέδια των απρόσωπων οικονομικών κύκλων. Πέντε χρόνια τώρα όλοι δείχνουν με το δάχτυλο την Ελλάδα, κατηγορώντας τη για διαφθορά. Μάλιστα. Αλλά ποιος έκανε τον κόπο να δει τις ευθύνες της Γερμανίας, πρώτ' απ' όλα, που ανέλαβε να αθωώσει με συνοπτικές διαδικασίες τους αποδεδειγμένα δωροδοκήσαντες;

Ή μήπως είναι άμοιροι ευθυνών όλοι εκείνοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες που συνήργησαν στο κατάλληλο «μαγείρεμα» των οικονομικών στοιχείων, ώστε να ενταχθεί η Ελλάδα στην ΟΝΕ;

Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Και πέντε χρόνια τώρα μόνο η όψη που δείχνει την Ελλάδα υπεύθυνη για τα δεινά της προβάλλεται. Ποιος θα πει στους Ευρωπαίους πολίτες ότι ήδη οι Έλληνες έχουν επιστρέψει στους δανειστές της χώρας 44 εκατομμύρια περισσότερα από όσα έλαβαν στα χρόνια αυτά; Και σημειώστε ότι, παρά τα λεγόμενα, τα χρήματα αυτά ουδέποτε έφτασαν στους πολίτες, ουδέποτε πλήρωσαν μισθούς και συντάξεις. Μόνο το χρηματοπιστωτικό σύστημα διέσωσαν και τίποτε άλλο.

Εάν το ΟΧΙ κερδίσει, πράγμα το οποίο στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα θα φύγει από τη ζώνη του ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Ποιος το λέει αυτό; Πρώτος (και μόνος), σε ανύποπτο χρόνο, ο πολύς κύριος Στουρνάρας, καταχρώμενος το ρόλο του ως κεντρικού τραπεζίτη, θυμήθηκε τον καλό εαυτό του ως σιωπηλού διαπραγματευτή και υπάκουου εκτελεστή ξένων αποφάσεων και εκστόμισε τα περί εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έχω υπόψη μου τις αποφάσεις που ελήφθησαν από την Ε.Ε. μετά το δημοψήφισμα στη Δανία και καθιστούν δύσκολη και επώδυνη για όλες τις πλευρές μια τέτοια προοπτική. Και δεν νομίζω να έχει αλλάξει κάτι.

Θα ήταν καλύτερα να βγει η Ελλάδα από το ευρώ; Γιατί;

Υπάρχουν αρκετοί που πιστεύουν ότι μια έξοδος από το ευρώ θα ήταν σωτήρια για τη χώρα. Δεν θα συμφωνήσω. Κι αυτό γιατί, όλα αυτά τα χρόνια της συμμετοχής μας στην Ε.Ε., παραγκωνίστηκε ο πρωτογενής τομέας της παραγωγής και γιγαντώθηκε η εξάρτηση της χώρας από τις εισαγωγές. Μια έξοδος, λοιπόν, από το ευρώ, υπάρχει ο κίνδυνος να γιγαντώσει την ανθρωπιστική κρίση, η οποία ήδη υφίσταται στην Ελλάδα.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του ιστορικού στελέχους της Αριστερας, ΕΔΩ...

2 σχόλια:

 1. «Βόμβα από τον Μανώλη Γλέζο

  «Συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό που συνήργησα στον συμβιβασμό»

  Κεραυνοί του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και την αλλαγή ρητορικής.
  Δριμύτατη κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς ασκεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος με άρθρο - παρέμβαση που υπογράφει ο ίδιος από τις Βρυξέλλες όπου και βρίσκεται.
  Αναλυτικά το άρθρο του Μανώλη Γλέζου στο site της Κίνησης Ενεργοί Πολίτες:
  Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.
  Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015.
  Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.
  Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας.
  Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της.
  Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη.
  Κρίμα και πάλι κρίμα.
  Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΝΑΙ ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΜΑΣ.

  ΝΑΙ !Για να μείνουμε στην Ευρώπη και στο ευρώ.
  ΝΑΙ ! Για να διώξουμε την κλίκα των αιμοβόρων μπολσεβίκων
  ΝΑΙ ! Για να διώξουμε την Ζωή και τον καΜένο εντελώς.
  Ναι! Για να αποδείξουμε ότι μπορούμε ξανά ‘’να φέρουμε στο αγροίκο Λάτιο, τις τέχνες και τα γράμματα’’

  Τι ακριβώς θα μας παρουσιάσει ο Άλεξις, σαν ‘’επιτυχία’’ και νίκη, απομένει να δούμε.
  Πέρασαν έξη μήνες μέσα στην ψευτιά, στην παραπληροφόρηση, στην προβοκάτσια και στη διαπλοκή. Έξη μήνες χωρίς να γίνει πράξη ούτε μία υπόσχεση της…επομένης ,΄η της μεθεπομένης των εκλογών. Ο κόσμος γεμάτος απογοήτευση διάβασε την ανακοίνωση ΓΛΕΖΟΥ και πάγωσε. Δεν πίστευε στα μάτια του. Σήμερα έξη μήνες αργότερα αντί να ‘’αγναντεύσουμε’’ στεριά, μισοβουλιάζουμε στο πέλαγος των ψεύτικων υποσχέσεων και μελλοντικών παραστρατημάτων .

  Τι προτείνει ο κ. Τσίπρας σήμερα με το δημοψήφισμα και το ‘’ΟΧΙ’’?
  Απλούστατα να εξαπατήσει τον λαό, ότι δήθεν ‘’θέλει’’ να μας σώσει και δεν τον ‘’αφήνουν’’ οι Ευρωπαίοι.
  Θέλει να ‘’ΣΩΘΕΙ’’ από την απάτη για τις αυταπάτες που μας πούλαγε για ‘’σχισμένα’’ μνημόνια και …χρυσά κουτάλια από τις 26 του Γενάρη.
  Θέλει να ΣΩΘΕΙ από την οργή και την αγανάκτηση όλων όσων εξαπάτησε και όλων όσων ΑΠΕΙΛΕΙ με ολική καταστροφή τώρα.
  Θέλει να βρεί ‘’σανίδα σωτηρίας’’ πάνω στα πτώματα των θυμάτων που κάθε μέρα δημιουργεί.
  Δυστυχώς γι αυτόν και την κλίκα των μπολσεβίκων του, ‘’ο τρίτος γύρος’’ χάθηκε και έσβησε πριν καν ‘’στηθεί’’ !

  ΝΑΙ! Οι Έλληνες εμείς και τα παιδιά μας, δεν θέλουμε και δεν έχουμε ΤΙΠΟΤΕ να χωρίσουμε από όλους προσπαθούν να μας κάνουν ΞΑΝΑ εχθρούς.
  ΝΑΙ! Αγαπάμε την ειρήνη , τη σιγουριά και αγωνιζόμαστε για ένα καλλίτερο μέλλον.
  ΝΑΙ! Θέλουμε ησυχία, ευνομία, και δημοκρατία.
  ΝΑΙ !Θέλουμε φοροδοτική ισότητα και διαφάνεια, ώστε να φτιάξουμε ένα κράτος ευνομούμενο με δικαιοσύνη και ισότητα.
  ΝΑΙ ! Θέλουμε ‘’ΔΙΑΥΓΕΙΑ’’ σε κάθε πράξη και διαφάνεια στα έργα όλων όσων διαχειρίζονται ΔΗΜΟΣΙΟ χρήμα.

  ΝΑΙ ! θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια για το πώς φθάσαμε εδώ, ώστε ΠΟΤΕ πια στο μέλλον να μην το επαναλάβουμε.
  ΝΑΙ ! θέλουμε να τιμωρήσουμε όσους με δόλο ‘’αποφάσισαν’’ να πλουτίσουν παρέχοντας ασυλία στο έγκλημα του Καραμανλή , τον οποίον καλύπτει με νύχια και με δόντια .
  ΝΑΙ ! Ο βρόμικος πόλεμος όλων εναντίον του νομίμου πρωθυπουργού, εναντίον της Ελλάδας, κάθε μέρα αποκαλύπτεται. Σε λίγο θα ντρέπονται να κυκλοφορήσουν…
  ΝΑΙ ! Η δικαίωση του Γιώργου Παπανδρέου είναι πια γεγονός. Μόνος του , υβριζόμενος , προπηλακιζόμενος, συκοφαντούμενος από ντόπιους και ξένους εχθρούς, κατάφερε να μη χρεοκοπήσουμε και σήμερα να ελπίζουμε.
  Την ιστορία την γράφουν οι νικητές κι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο μεγάλος ΝΙΚΗΤΗΣ.
  Κατάφερε να μη λυγίσουμε, να μη υποκύψουμε να μη χρεοκοπήσουμε.
  Κι ας λένε ακόμη κάποιοι μικρόψυχοι…

  ΝΑΙ ! λοιπόν την Κυριακή για να τιμήσουμε όλους εκείνους που το 2010 θυσιάστηκαν χωρίς να υπολογίσουν προσωπικό και πολιτικό κόστος για να μη χρεοκοπήσουμε.
  ΝΑΙ ! για να μην γίνουμε ΑΛΒΑΝΙΑ και ΡΟΥΜΑΝΙΑ του παρελθόντος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή