Το αποθεωτικό μήνυμα του Όλιβερ Στόουν για τον Αλέξη Τσίπρα: Viva Tsipras!


στοουνΜε ένα μακροσκελές μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο διάσημος σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν γράφει μεταξύ άλλων για το περίφημο Grexit και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρει ο αμερικανός σκηνοθέτης, γνώρισε πριν δύο χρόνια στην Κροατία τον κ. Τσίπρα, «ένα νέο πρόσωπο που όλοι γνώριζαν πως χρειάζεται η Ελλάδα».

Παράλληλα, προτείνει στους ακόλουθούς του να διαβάσουν το άρθρο με τίτλο «Germany is Bluffing on Greece», που κατά την γνώμη του, εξηγεί την κρίση, σε αντίθεση με αυτά που λένε τα αμερικάνικα media.

Στη συνέχεια, μιλάει για την προδοσία του Τσόρτσιλ στον εμφύλιο, θυμίζει ότι ο Νίξον στήριξε την δικτατορία του ’67 και καταλήγει: 

«Δεν υπήρξε ποτέ μια ελληνική κυβέρνηση που να μπορούσε ο κόσμος να σεβαστεί. 

 Εκτός από αυτή τώρα. Viva Tsipras. Viva New Greece. Και μην πιστεύετε όσα διαβάζετε στα αμερικάνικα media».

stone

Σχόλια

  1. ΓΛΕΙΦΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΥΝΑΝ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ !!!
    «go back madam Merkel»

    Δεν υπάρχει πιο προσβλητική και ταυτόχρονα πιο δίκαιη κριτική από αυτή του Ρέντσι. Πράγματι, αν δει κανείς τις προεκλογικές δηλώσεις του Τσίπρα σε ύφος «go back madam Merkel» και την αρχική μετεκλογική του συμπεριφορά που γύριζε γύρω από τη Μέρκελ χωρίς να την συναντά, μαζί με τα τωρινά συνεχή ραντεβού και τηλεφωνικές συνομιλίες, , νιώθει το δούλεμα στο πετσί του. Αν ο Ρέντσι ήξερε ελληνικές παροιμίες, θα έλεγε για τον Τσίπρα «εκεί που έφτυνε, τώρα γλείφει». Βέβαια, καλώς συναντά ο Τσίπρας την Μέρκελ• O τρόπος συναντήσεων είναι το μεμπτό της υπόθεσης. Η σημερινή κυβέρνηση τσαλαπατά κάθε θεσμικό πλαίσιο της Ε.Ε., αναγνωρίζει, νομιμοποιεί και αναβαθμίζει το λεγόμενο διευθυντήριο (ποιος θα το περίμενε από μία αριστερή κυβέρνηση) και ευτελίζει τις υπόλοιπες χώρες μέλη.
    Η κριτική έρχεται από την πραγματική αριστερά, αυτή που προσαρμόζεται στην πραγματικότητα, κάνει προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και παλεύει για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και αυτό είναι που πονάει πιότερο όλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Βόμβα από τον Μανώλη Γλέζο

    «Συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό που συνήργησα στον συμβιβασμό»

    Κεραυνοί του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και την αλλαγή ρητορικής.
    Δριμύτατη κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς ασκεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος με άρθρο - παρέμβαση που υπογράφει ο ίδιος από τις Βρυξέλλες όπου και βρίσκεται.
    Αναλυτικά το άρθρο του Μανώλη Γλέζου στο site της Κίνησης Ενεργοί Πολίτες:
    Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.
    Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015.
    Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.
    Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας.
    Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της.
    Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη.
    Κρίμα και πάλι κρίμα.
    Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση.
    Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό.
    Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε.
    Πριν απ΄όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση.
    Μερικοί υποστηρίζουν, πως σε μια συμφωνία, πρέπει κι εσύ να υποχωρήσεις. Κατ΄αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά.
    Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης.
    Μανώλης Γλέζος Βρυξέλλες 22-2-2015

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου