Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό από δημοσίευμα της Telegraph. "Η Ελλάδα σχεδιάζει χρεοκοπία Ισλανδικού τύπου"ΛΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΓΚΑΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ????..ΙΔΩΜΕΝ !!Καταιγισμός πληροφοριών σε ελληνικά και ξένα ΜΜΕ για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
 
Η ελληνική αντιπροσωπεία που βρισκόταν στις Βρυξέλλες επιστρέφει απόψε στην Αθήνα αφού οι εξωπραγματικές απαιτήσεις των δανειστών – τοκογλύφων που έχουν στόχο να εξευτελιστεί εντελώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και να οδηγηθεί σε ακαριαίο θάνατο η ελληνική κοινωνία δεν αφήνουν περιθώρια για περαιτέρω συζητήσεις.

Οι «εταίροι» επιμένουν ότι για να καλυφτεί το «δημοσιονομικό κενό» - που για το 2016 το προσδιορίζουν στο 2,5% του ΑΕΠ- πρέπει να ληφθούν, πρόσθετα βάρβαρα μέτρα που θα εξαθλιώνουν ακόμα περισσότερο τον ελληνικό λαό λαό. που ήδη βρίσκεται στα όρια της κοινωνικής καταστροφής, κάτι που φυσικά δεν μπορεί να δεχθεί η κυβέρνηση και να προχωρήσει ακόμα μια φορά σε μειώσεις μισθών και συντάξεων ούτε και να μεταφέρει βασικά είδη διατροφής στον υψηλό συντελεστή φορολογίας......

Με αυτά τα δεδομένα και όπως μεταδίδουν τα ξένα μεγάλα ΜΜΕ στα αποτελέσματα της συνεδρίασης του eurogroup την ερχόμενη Πέμπτη θα κριθεί η παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ ή όχι.

Την ίδια στιγμή ένα δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδα Telegraph κάνει το γύρο του διαδικτύου και βάζει φωτιά στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό.

Σύμφωνα μ’ αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει χρεοκοπία Ισλανδικού τύπου και κρατικοποίηση των ...
τραπεζών.
Οπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα iskra που επικαλείται τις δημοσιογραφικές πληροφορίες του δημοσιεύματος που αναφέραμε η Ελλάδα μελετά το capital control και τη δημιουργία μιας πανίσχυρης Κεντρικής Τράπεζας που θα στηρίξει το νέο οικονομικό της σύστημα

«Η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει τις επόμενες ημέρες μια Ισλανδικού τύπου χρεοκοπία και την κρατικοποίηση του τραπεζικού τομέα, μετά τις άστοχες συνομιλίες με τους δανειστές του», υποστηρίζει σε δημοσίευμα του ο Telegraph.

Επικαλούμενο πηγές μέσα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η Ελλάδα μελετά τη λήψη μέτρων όπως το capital control και τη δημιουργία μιας πανίσχυρης Κεντρικής Τράπεζας που θα στηρίξει το νέο οικονομικό σύστημα της χώρας.

Αποκαλύπτει μάλιστα ότι το σενάριο αυτό έχει παρουσιάσει στον έλληνα πρωθυπουργό η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, η ακραία αριστερή πτέρυγα του κόμματος.

Όσο για το capital Control που ζητούν να ισχύσει, αναφέρουν ότι θα προβλέπει ανώτατο ημερήσιο όριο ανάληψης 400 ευρώ.

Ο Telegraph επισημαίνει ακόμη ότι παρόλα αυτά δεν έχει ακόμη απομακρυνθεί το ενδεχόμενο διπλού νομίσματος μέσα στα πλαίσια της ΕΕ, τουλάχιστον θεωρητικά. Σε αυτή την περίπτωση η εφαρμογή μια ακραίας αριστερής πολιτικής θα ερχόταν σε σύγκρουση με την φιλελεύθερη πολιτική που ακολουθεί η ευρωζώνη γεγονός που θα οδηγούσε αυτόματα στη δραχμή.

Τα σχέδια αυτά, ανακυκλώνονται, όπως υπογραμμίζει ο Telegraph, τις τελευταίες μέρες στο εσωτερικό του κόμματος από μέλη της «Αριστερής Πλατφόρμας», καθώς 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν αυτή την πολιτική επιλογή. Στο ίδιο μήκος βρίσκονται και αρκετοί βουλευτές του κόμματος των ΑΝ. ΕΛ που στηρίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα οι οποίοι και επιθυμούν τη ρήξη με τους δανειστές εάν τα μέτρα είναι πολύ σκληρά για τους Έλληνες.

Η εφημερίδα επικαλείται ακόμη δήλωση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δηλώνει «τρομοκρατημένος στην ιδέα μιας ταπεινωτικής παράδοσης» λέγοντας ότι «δεν επιτρέπει στον εαυτό του να στραγγαλιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Το δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη στη συνάντηση της Μπρατισλάβας την ερχόμενη Πέμπτη , όπου θα υπάρξουν πολεμικά σενάρια επί χάρτου με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να παραδέχονται για πρώτη φορά επισήμως ότι «υπάρχει Plan B».

«Ήταν μια προετοιμασία για το χειρότερο σενάριο καθώς οι χώρες ήθελαν να γνωρίζουν θα συνέβαινε σε μια τέτοια περίπτωση» αποκάλυψε ανώτερος ευρωπαίος αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στον αντίποδα όμως αυτών των δημοσιευμάτων ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς μιλώντας σε Γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι αποκάλυψε ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με την Μέρκελ και συμφώνησαν να κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ.

Ο ίδιος ανάφερε χαρακτηριστικά: «Από τη μια λέω φτάνει πια και από την άλλη λέω να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και να κοιτάξουμε να βρούμε μια λύση», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Προσθήκη λεζάντας

πηγη

3 σχόλια:

 1. ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ 2007-2010
  Η γαλάζια διακυβέρνηση με αριθμούς
  Σύμφωνα με την έκθεση της Eurostat (General government deficit and debt - Greece) η οποία συντάχθηκε βάσει των προτύπων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Λογαριασμών (ESA 95)
  τόσο τα στοιχεία για το έλλειμμα όσο και τα στοιχεία για το χρέος αναθεωρούνται επί τη βάσει νέων δεδομένων.

  Έτσι, το δημοσιονομικό έλλειμμα ανά έτος:
  ===============================
  Το 2007 στο 6,4% του ΑΕΠ (14,5 δισ. ευρώ)
  Το 2008 στο 9,8% του ΑΕΠ (23,1 δισ. ευρώ)
  Το 2009 στο 15,4% του ΑΕΠ (36,3 δισ. ευρώ)
  Το 2010 στο 10,5% του ΑΕΠ (24,19 δισ. ευρώ)

  Το δημόσιο χρέος ανά έτος:
  ================================
  Το 2007 τοποθετείται στο 105,4% του ΑΕΠ (239 δισ. ευρώ)
  Το 2008 στο 110,7% του ΑΕΠ (262,3 δισ. ευρώ)
  Το 2009 στο 127,1% του ΑΕΠ (298,7 δισ. ευρώ)
  Το 2010 στο 142,8% του ΑΕΠ (328,5 δισ. ευρώ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΒΡΕ ΚΑΛΠΟΝΟΘΕΥΤΕΣ,
  τι σχέση έχει το ΧΡΕΟΣ μας με το χρέος των Ισλανδικών τραπεζών?

  ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ''ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΙ'' !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΓΛΕΙΦΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΥΝΑΝ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ !!!
  «go back madam Merkel»
  ========================
  Δεν υπάρχει πιο προσβλητική και ταυτόχρονα πιο δίκαιη κριτική από αυτή του Ρέντσι. Πράγματι, αν δει κανείς τις προεκλογικές δηλώσεις του Τσίπρα σε ύφος «go back madam Merkel» και την αρχική μετεκλογική του συμπεριφορά που γύριζε γύρω από τη Μέρκελ χωρίς να την συναντά, μαζί με τα τωρινά συνεχή ραντεβού και τηλεφωνικές συνομιλίες, , νιώθει το δούλεμα στο πετσί του. Αν ο Ρέντσι ήξερε ελληνικές παροιμίες, θα έλεγε για τον Τσίπρα «εκεί που έφτυνε, τώρα γλείφει». Βέβαια, καλώς συναντά ο Τσίπρας την Μέρκελ• O τρόπος συναντήσεων είναι το μεμπτό της υπόθεσης. Η σημερινή κυβέρνηση τσαλαπατά κάθε θεσμικό πλαίσιο της Ε.Ε., αναγνωρίζει, νομιμοποιεί και αναβαθμίζει το λεγόμενο διευθυντήριο (ποιος θα το περίμενε από μία αριστερή κυβέρνηση) και ευτελίζει τις υπόλοιπες χώρες μέλη.
  Η κριτική έρχεται από την πραγματική αριστερά, αυτή που προσαρμόζεται στην πραγματικότητα, κάνει προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και παλεύει για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και αυτό είναι που πονάει πιότερο όλων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή