MΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ προς μάρτιν σουλτς: « Μακριά τα χέρια όλων των δανειστών από την Ελλάδα. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι θα υποτάξουν τον Ελληνικό λαό».


image

«Ως πρόσωπο έχετε δικαίωμα να επέμβετε και να πείτε οτιδήποτε, αλλά ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου νομίζω ότι δεν έχετε το δικαίωμα να εκφράζετε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να επεμβαίνετε στην Ελλάδα και να προσπαθείτε να τη στραγγαλίσετε» ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Η ακριβής παρέμβαση του κ. Γλέζου έχει ως εξής: 

«Λυπούμαι ιδιαίτερα που είμαι υποχρεωμένος και πάλι να αναφερθώ σε εσάς, προσωπικά. 

Πριν από λίγο ακούσαμε έναν ωραίο ρητορικό λόγο που ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, σχετικά με τα δικτατορικά καθεστώτα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Όμως, σήμερα η ελεύθερη Ελλάδα, μία χώρα που εκφράζει τη βούληση του ελληνικού λαού για να χαράξει τη δική της πορεία, συναντάει τη σφοδρή αντίδραση, τόσο από την πλευρά των τριών θεσμών, όσο και από τη δική σας πλευρά. Κι αυτό μου κάνει εντύπωση.

Με ποιο δικαίωμα; Ως πρόσωπο έχετε δικαίωμα να επέμβετε και να πείτε οτιδήποτε, αλλά ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου νομίζω ότι δεν έχετε το δικαίωμα να εκφράζετε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να επεμβαίνετε στην Ελλάδα και να προσπαθείτε να τη στραγγαλίσετε. 

Μακριά τα χέρια όλων των δανειστών από την Ελλάδα. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι θα υποτάξουν τον ελληνικό λαό».

Σχόλια

  1. ΝΑΙ κύριοι και κράτος δικαίου και ΛΕΦΤΑ υπάρχουν !
    ‘’ Διεμερίσαντο το πρόγραμμά του εαυτοίς….’’
    Γράφει ο Ν Βράχος

    Αλήθεια, με πόση πίκρα ‘’πότισαν’’ οι άθλιοι πουλημένοι πολιτικάντηδες και λοιποί φοροκλέπτες και φοροφυγάδες, τον Γιώργο Παπανδρέου και τους στενούς του συνεργάτες, όταν στις αρχές του 2010 αγωνίζονταν να βρούνε λεφτά για μισθούς και συντάξεις, για φάρματα ,για τα στοιχειώδη μιας ανθρώπινης επιβίωσης, για να γλιτώσουμε την άτακτη χρεοκοπία.. Όταν ξενυχτούσαν αγωνιζόμενοι, ενώ την ΙΔΙΑ ώρα οι τυφλοπόντικες της διαφθοράς και της διαπλοκής, άνοιγαν τους υπόγειους οχετούς της προσωπικής και πολιτικής τους επιλογής, επιρρίπτοντας την ευθύνη στο Γιώργο Παπανδρέου που άκουσον-άκουσον ‘’κατέστρεψε την Ελλάδα μέσα σε 45 ημέρες, διαστρεβλώνοντας τον αγώνα και τα επιχειρήματα της προσπάθειας της νεοεκλεγείσας κυβέρνηση του 43% του Ελληνικού λαού.
    ΌΤΑΝ μάθει ο λαός μας, ότι αγωνίζονταν μόνοι τους για να ψηφιστούν αυτές οι ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ αλλαγές, για την δημιουργία ενός νέου ευνομούμενου κράτους, όπου κάθε απόπειρα παρανομίας, αδικαιολόγητου πλουτισμού και πελατειακής συνδιαλλαγής , θα αντιμετωπίζονταν αυτόματα, ριζικά χωρίς την μεσολάβηση ανθρώπινου παράγοντα, και λογικά αντιληφθεί, ότι η σύλληψη της φοροδιαφυγής , η υποχρέωση για την ισόνομη και ισότιμη φοροδοτική συνεισφορά καθενός είναι ΜΟΝΟ για το καλό του, τότε θα ζητήσει και τα ρέστα από τους αιμοβόρους τοκογλύφους και τους υπηρέτες τους πολιτικούς της διαπλοκής. Και η ημέρα εκείνη έρχεται σύντομα.
    Όταν ο Έλληνας αντιληφθεί, όπως ΗΔΗ συμβαίνει σήμερα, ότι για τα βάσανα, την ταλαιπωρία, τις αυτοκτονίες τις προσβολές και την εκμετάλλευση, είναι υπεύθυνοι όσοι φεύγοντας-λιποτακτώντα το 2009, άφησαν εντελώς άδεια ταμεία και ένα χρέος 350 Δις. ευρώ που ΙΣΟΥΤΑΙ με το Διπλάσιο του χρέους που δημιούργησαν όλες οι άλλες κυβερνήσεις από το 1960 μέχρι το 2004 τότε θα αποδώσει στον καθένα κατά τα έργα του..Δηλαδή από 178 δις. που το παρέλαβαν, σε πέντε χρόνια το έφθασαν στα 350 δις, ευρώ.
    Η κυβέρνηση, κάτω από την πίεσης της άμεσης και άτακτης χρεοκοπίας, επέβαλε διάφορα φοροεισπρακτικά μέτρα όπως είναι τα παρακάτω:
    Στις 5 Μαρτίου 2010,
    ο κ. Παπανδρέου μετέβη στο Βερολίνο όπου συνάντησε τη Γερμανίδα καγκελάριο κ. Αγκύλα Μέρκελ.
    Ο τότε πρωθυπουργός επισήμαινε ότι η Ελλάδα δεν ζήτησε οικονομική αλλά μόνο
    πολιτική στήριξη ενώ η κ. Μέρκελ έδινε συγχαρητήρια για το δεύτερο πακέτο σκληρών μέτρων που ανακοίνωσε δύο ημέρες πριν και προέβλεπε:
    • Μείωση 30% στα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, αδείας.
    • Μείωση 12% σε όλα τα επιδόματα του Δημοσίου.
    • Μείωση 7% στις αποδοχές υπαλλήλων ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, ΝΠΙΔ.
    • Αύξηση ΦΠΑ από 4,5 στο 5%, από 9 στο 10%, από 19 στο 21%.
    • Αύξηση 15% στον φόρο της βενζίνης.
    • Επιβολή επιπλέον 10% έως 30% στους (ήδη υπάρχοντες) φόρους εισαγωγής επί της αξίας των περισσότερων εισαγόμενων αυτοκινήτων.
    • Επαναφορά τεκμηρίων διαβίωσης σε όλα ανεξαιρέτως τα αυτοκίνητα (είχαν καταργηθεί τον Σεπτέμβριο του 2003), ακόμα και στα μικρότερου κυβισμού.
    • Επέκταση των τεκμηρίων διαβίωσης σε όλα ανεξαιρέτως τα ακίνητα, ακόμα και στα μικρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 2. Κι ενώ η κυβέρνηση αγωνιζόταν ΜΟΝΗ της και τα πρώτα αποτελέσματα του 20010 ήταν αισιόδοξα και ελπιδοφόρα, ζήτησαν την κεφαλή ’’ επί πίνακι ‘’του Παπακωνσταντίνου ο οποίος μείωσε το έλλειμμα κατά περίπου 6 μονάδες σε 1 χρόνο, κάτι που αποτελεί παγκόσμιο επίτευγμα.

    *Μάλιστα, ο Παπακωνσταντίνου προχώρησε στις απαραίτητες αλλά ελάχιστες συγκριτικά με τα επόμενα μνημόνια περικοπές. Παράλληλα, διαφυλάχθηκαν οι περιπτώσεις των απολύσεων, προστατεύθηκε η πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς, δεν έγινε εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης μειώθηκαν σημαντικά οι δαπάνες και θεσμοθετήθηκαν νόμοι χάρη στους οποίους σήμερα βρίσκονται κάποιοι στη φυλακή αλλά και με απτά αποτελέσματα στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

    Και τότε βγήκαν οι σκελετοί της αποστασίας και της προδοσίας
    Σαμαράς, Βενιζέλος, Τσίπρας, Καμένος και..λοιποί ‘’ΕΚΑΨΑΝ’’ και διέλυσαν την Ελλάδα , ενώ ταυτόχρονα ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ την κυβέρνηση και τον Γιώργο Παπανδρέου.
    Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, η ΙΔΙΑ κλίκα συνεχίζει να ξεπουλά και να καταστρέφει την Ελλάδα, χωρίς να φαίνεται ΚΑΝΕΝΑ φως στο σκοτάδι της μαύρης απελπισίας.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου